Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τυνησία: Ένας στρατιώτης νεκρός από έκρηξη νάρκης

23.03.2015 | 09:10
Ένας Τυνήσιος στρατιώτης σκοτώθηκε την Κυριακή το βράδυ όταν εξερράγη νάρκη που είχαν τοποθετήσει τζιχαντιστές σε μια ορεινή περιοχή στη δυτική Τυνησία κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στην Τύνιδα .

«Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη νάρκη κάτω από το όχημά τους στα σύνορα με την Αλγερία» δήλωσε ο Μπελχασέμ Κουεσλατί. «Η νάρκη είχε τοποθετηθεί από τρομοκράτες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή θέση των στρατιωτών καθώς είναι «εν εξελίξει» επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών.

Η Τυνησία, προσπαθεί να εξουδετερώσει από το τέλος του 2012- χωρίς επιτυχία προς το παρόν - την εξτρεμιστική ομάδα αλ-Κάιντα του Μαγκρέμπ, που συνδέεται με την μητρική Αλ Κάιντα και η οποία δραστηριοποιείται στις ορεινές και δασικές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Αλγερία.

Δεκάδες στρατιώτες, αστυνομικοί και χωροφύλακες σκοτώθηκαν σε φονικά επεισόδια που σχετίζονται με τα ισλαμιστικά κινήματα από το 2011.

(Φωτογραφία αρχείου)


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ