Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Η Τιμοσένκο μίλησε με Μέρκελ

23.02.2014 | 17:34
Η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο,  θα συναντήσει «πολύ σύντομα» την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με την οποία συνομίλησαν τηλεφωνικά σήμερα, ανέφερε το κόμμα της σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Θα συναντηθούν πολύ σύντομα» διευκρινίστηκε στο δελτίο τύπου του κόμματος Πατρίδα, μία ημέρα μετά την απελευθέρωση της Τιμοσένκο, πρώην πρωθυπουργού και ηγετικής φυσιογνωμίας της Πορτοκαλί Επανάστασης, η οποία είχε φυλακιστεί από το 2011, ενώ είχε προηγηθεί η απόφαση του κοινοβουλίου για την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Η Άγγελα Μέρκελ «συνεχάρη τη Γιούλια Τιμοσένκο για την αποφυλάκισή της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.
Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι η επιστροφή της Τιμοσένκο στην πολιτική ζωή θα συμβάλλει επίσης στη διαφύλαξη της ενότητας στην Ουκρανία και θα βοηθήσει (την χώρα) να ακολουθήσει το δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων, προστίθεται επίσης.

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε  ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση της πρωθυπουργού στην Ουκρανία, σε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κόμματός της, μία ημέρα μετά την αποφυλάκισή της.
«Σας ζητώ να μην εξετάσετε την υποψηφιότητά μου για την θέση της πρωθυπουργού» έγραψε η Τιμοσένκο.
Μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρέπει να συσταθεί έως την Τρίτη στην Ουκρανία, όπου ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς αποπέμφθηκε χθες από το κοινοβούλιο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ