Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ - Αίγυπτος: τι θα γίνει με τη στρατιωτική βοήθεια

10.10.2013 | 03:00
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αναστείλουν σημαντικό μέρος της βοήθειας προς την Αίγυπτο, που θα περιλαμβάνει άρματα μάχης τύπου Abrams, καταδιωκτικά αεροσκάφη F-16, ελικόπτερα Apache και πυραύλους Harpoon, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγή του Κογκρέσου.
 
Η Ουάσινγκτον σχεδιάζει επίσης να διακόψει την αποστολή 260 εκατομμυρίων δολαρίων και την προγραμματισμένη εγγύηση δανείου ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση του Καΐρου, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο θέμα.
 
Ωστόσο το Ρόιτερς αναφέρει, επικαλούμενο δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου ότι η αναστολή της βοήθειας προς την Αίγυπτο δεν θα είναι μόνιμη.
 
Η απόφαση αυτή –σύμφωνα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου- αποτελεί ένα μήνυμα της αμερικανικής δυσαρέσκειας σχετικά με την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, στις αρχές του Ιουλίου, υπέρ του πρώην προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.
 
Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παράσχει οικονομική βοήθεια, από την οποία θα επωφελείται ο αιγυπτιακός λαός σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.
 
«Θα αναστείλουμε όμως την αποστολή ορισμένων στρατιωτικών συστημάτων μεγάλης κλίμακας και μετρητών στην κυβέρνηση εν αναμονή μιας αξιόπιστης προόδου προς την κατεύθυνση μιας συνολικής, δημοκρατικά εκλεγμένης πολιτικής κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι.

Διαβάστε ακόμη:


Αίγυπτος: τουλάχιστον 50 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Οι επίδοξοι Σίσιδες που θέλουν να μας σώσουν


  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ