Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ - Νότια Κορέα σε κοινά γυμνάσια

10.02.2014 | 06:58
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσουν από κοινού με τη Νότια Κορέα τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα από τις 24 Φεβρουαρίου έως και τις 18 Απριλίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η στρατιωτική Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών (UNC), προσθέτοντας ότι η Πιονγιάνγκ έχει ενημερωθεί σχετικά με την επιχείρηση, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.
 
«Η στρατιωτική Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών ενημέρωσε τον Λαϊκό Στρατό της Βόρειας Κορέας σχετικά με την επιχείρηση Panmunjom και τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις καθώς και τη μη προκλητική φύση αυτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Η Βόρεια Κορέα ζήτησε την ακύρωση των ασκήσεων, χαρακτηρίζοντάς τες ως προοίμιο για πόλεμο και προειδοποίησε ότι εάν διεξαχθούν πιθανώς να θέσουν σε κίνδυνο την προγραμματισμένη επανένωση οικογενειών που είχαν χωριστεί κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας (1950-1953).

Επίσκεψη Κέρι


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, αναμένεται να επισκεφτεί τη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ινδονησία κατά το επόμενο ταξίδι του στην Ασία, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Το ταξίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 και 18 Φεβρουαρίου, θα είναι το πέμπτο του Κέρι στην Ασία κατά το τελευταίο έτος. Επίσης, θα επισκεφτεί το Άμπου Ντάμπι.
 
Η Βόρεια Κορέα θα βρίσκεται στην ατζέντα του Κέρι, κατά τις επισκέψεις του σε Σεούλ και Πεκίνο, ενώ οι συζητήσεις που θα έχει στην Τζακάρτα θα επικεντρωθούν γύρω από τις κλιματικές αλλαγές, την ασφάλεια, τη δημοκρατία, και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρεται στη επίσημη ανακοίνωση. Στο Πεκίνο, ο Κέρι θα περάσει το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ «χαιρετίζουν την ειρηνική και ευημερούσα Κίνα, η οποία διαδραματίζει θετικό ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις».
 
Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές εάν ο Κέρι σκοπεύει να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τις εντάσεις που έχουν προκληθεί μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας γύρω από την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ