Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίαια επεισόδια στην Γερμανία με φόντο το Κομπάνι! - 23 τραυματίες

08.10.2014 | 14:45
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας ανάμεσα σε μέλη των κοινοτήτων των Κούρδων και των Γεζίντι και σε ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι στο Αμβούργο και στο Τσέλε (βόρεια Γερμανία), έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Στο Αμβούργο, οι συγκρούσεις άρχισαν το βράδυ, ενώ μια διαδήλωση που είχε οργανωθεί το απόγευμα από την κουρδική μειονότητα του Αμβούργου εναντίον της "σφαγής" που διαπράττεται από το Ισλαμικό Κράτος στη συριακή πόλη Κομπάνι πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια.

Περίπου 75 διαδηλωτές "πιθανόν" Κούρδοι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια γύρω από ένα τζαμί της πόλης, απέναντι από περίπου 50 ισλαμιστές. Η αστυνομία εμπόδισε σε πρώτη φάση τις συγκρούσεις, αλλά οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν στη συνέχεια για να φθάσουν από τη μια και την άλλη πλευρά περίπου τα 400 άτομα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Αμβούργου.

Τα δύο στρατόπεδα συγκρούσθηκαν σε μικρές ομάδες στη διάρκεια της νύκτας. Μερικοί και στις δύο πλευρές κρατούσαν ρόπαλα και μαχαίρια. "Δεκατέσσερις συμμετέχοντες τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά", σύμφωνα με την ίδια πηγή. "Τελικά η αστυνομία κατάφερε να διαλύσει τις διάφορες ομάδες", κυρίως χάρη στη χρήση εκτοξευτήρων ύδατος, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται πως οι συγκρούσεις οδήγησαν στη σύλληψη 22 προσώπων.

Στο Τσέλε (Κάτω Σαξωνία), οι συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπα μέλη της κοινότητας των γεζίντι, μιας κουρδόφωνης μειονότητας που είναι πολύ παρούσα στην περιοχή αυτή, με ισλαμιστές τσετσενικής καταγωγής, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η οποία έγινε επίσης στόχος επιθέσεων με πέτρες, μπουκάλια ή ρόπαλα. Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το DW,  τα πρώτα επεισόδια μεταξύ των δυο πλευρών ξέσπασαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου. Στο Αμβούργο και μετά το πέρας διαδήλωσης περίπου 400 Κούρδοι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από τζαμί της πόλης. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με περίπου 400 «ακραίους μουσουλμάνους, πιθανότατα σαλαφιστές, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Παράλληλα, στην πόλη Τσέλε της Κάτω Σαξονίας σημειώθηκαν νέες σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ κούρδων Γεζίντι, τσετσένων μουσουλμάνων και της αστυνομίας. Ήδη το βράδυ της Δευτέρας είχαν σημειωθεί μαζικές συμπλοκές στην συνοικία Νοϊενχόιζεν του Τσέλε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DW
Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ