Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βλήματα 105 χιλιοστών: Νατοϊκοί "μνηστήρες" για την αγορά τους

20.12.2017 | 06:00
Νέοι "μνηστήρας" και μάλιστα Νατοϊκοί για την αγορά των βλημάτων των 105 χιλιοστών από τα αποθέματα του Στρατού Ξηράς που περιλαμβάνονταν στη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με ανώτατη στρατιωτική πηγή υπάρχει σαφής και εκδηλωμένη δραστηριότητα για την απόκτηση των συγκεκριμένων πυρομαχικών: "Υπάρχει ενδιαφέρον και απο αλλες χώρες και μάλιστα του ΝΑΤΟ." ανέφερε χαρακτηριστικά στο επίμονο ερώτημα εάν εξακολουθεί να υπάρχει πωλητήριο στο συγκεκριμένο αμυντικό υλικό. 

Μάλιστα η ίδια πηγή ενημέρωσης χτυπούσε καμπανάκι κινδύνου για την αναγκαιότητα να προχωρήσει η απομάκρυνση τους, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς: Εμείς τα βλήματα τα έχουμε διαθέσιμα γιατι τα έχουμε παροπλίσει και κάποια ώρα θα αρχίσουν να λήγουν" ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Και επισήμαινε μάλιστα ότι αντί του οικονομικού οφέλους, θα προκύψει ένα σημαντικό κόστος που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΓΕΣ, εάν δεν ευοδωθεί η προοπτική πώλησης τους: "Είναι βλήματα τα οποια θα πληρώσουμε να τα καταστρέψουμε." 

Επιπλέον σχολιάζοντας τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για την εμπλοκή του επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλου στην ακυρωθείσα διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία, η υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή τόνιζε εμφατικά: "Εμείς είχαμε ένα έγγραφο που έδειχνε οτι ηταν εξουσιοδοτημένος. Τώρα από εκεί και περα σε κάθε συμφωνία μπορείς να βρεις ψεγάδια." 
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ