Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βόμβα μεγατόνων για υποβρύχια Σκαραμαγκά! Η δικογραφία "βλέπει" ευθύνες Βενιζέλου - Παπακωνσταντινου

18.06.2014 | 16:52
Βόμβα μεγατόνων για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ,μέσω Βουλής.

Λίγα 24ωρα προν το κλείσιμο της Βουλής στις 4 Ιουνίου είχε φθάσει η δικογραφία για την υποθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ποινικής ευθύνης του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Μόνο που όπως λένε νομικοί είναι πλέον πολύ αργά . Όλα παραγράφηκαν!


Σύμφωνα με τους αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνιο Ελεθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου, η δικογραφία «η οποία σχηματίσθηκε κατόπιν της από 20-12-2013 υποβολής εκ μέρους της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18-12-2013 Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά των συνημμένων εγγράφων, καθόσον από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών-μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από την 17-10-2010 κ.ε.».

Το έγγραφο των αντιεισαγγελέων έχει ημερομηνία 18 Μαρτίου 2014, το διαβιβαστικό έγγραφο που έφτασε στη Βουλή, φέρει ημερομηνία 4 Ιουνίου 2014, ημέρα κατά την οποία θυροκολλήθηκε εκτάκτως το κλείσιμο της Βουλής.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Μήπως  γι΄ αυτό έκλεισε η Βουλή;

Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενο στον δήθεν φάκελο δικογραφίας που διαβίβασε η Εισαγγελία στη Βουλή για τα υποβρύχια του ΠΝ και  τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Δεκέμβριο του 2013, μετά από μακρά καθυστέρηση και υπό την πίεση των συνεχών  προσκλήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα  υποβρύχια του ΠΝ και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η πρόταση συζητήθηκε στις 18 .12.2013 στην Ολομέλεια της Βουλής και απορρίφθηκε πανηγυρικά με συντριπτική πλειοψηφία που υπερέβαινε  την πλειοψηφία στήριξης της κυβέρνησης. Όλοι θυμούνται πώς εξελίχθηκε η συζήτηση, την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου και την αμηχανία  του κ. Τσίπρα.
Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα, στις 10.4.2014,  ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» και ουσιαστικά αποδέχθηκε τη ρύθμιση ( άρθρο 26 ν.4258/2014)  που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα έτοιμα προς παραλαβή υποβρύχια που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου με το νόμο 3885/2010. Η ρύθμιση  αυτή προβλέπει ρητά  ότι κατά τα λοιπά ισχύει ο νόμος του 2010.  Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε και ουσιαστικά (δηλώνοντας παρών) αποδέχθηκε αναδρομικά τη λύση του 2010.
Την επόμενη  της συζήτησης του Δεκεμβρίου 2013 για τη απορριφθείσα  πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Κωνσταντόπουλου - αντιλαμβανόμενη την κοινοβουλευτική ήττα του κόμματος της -  κατέθεσε στην εισαγγελία τα πρακτικά της Βουλής ,γνωρίζοντας πολύ καλά ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η εισαγγελία είναι να διαβιβάσει στη Βουλή τα  ίδια τα πρακτικά της «από υπηρεσιακό καθήκον» και «χωρίς αξιολόγηση του περιεχομένου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγγραφο του  κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  προς τη Βουλή.
Επρόκειτο για μια παιδαριώδη επικοινωνιακή κίνηση κατά παραβίαση του Συντάγματος. Καμία εισαγγελική αρχή δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει οποιαδήποτε δήθεν προκαταρκτική εξέταση ή πολύ περισσότερο να κάνει οποιαδήποτε δήθεν αξιολόγηση.
Η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είμαστε βέβαιοι ότι θα ελέγξει όλη αυτή  την αντισυνταγματική και παράνομη  μεθόδευση  για τη  δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων προς κομματική χρήση.
Άλλωστε αν ο ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε ότι  έπρεπε να δώσει συνέχεια στη Βουλή, μπορούσε όλους αυτούς τους μήνες να το κάνει καθώς η  Βουλή έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και  γνώριζε πολύ καλά τι περιέχεται στα ίδια τα πρακτικά της! Δεν θέλησε όμως ή μάλλον δεν τόλμησε να επανέλθει .
Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ  ουσιαστικά αποδέχθηκε τη λύση του 2010 με τη στάση του στον πρόσφατο σχετικό νόμο 4258/2014. Το ίδιο είχε κάνει προηγουμένως   και με ανάλογη  ρύθμιση για τις πυραυλακάτους και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας . Αφού αυτό έχει κάνει επί της ουσίας, γιατί δεν το παραδέχεται με πολιτικό θάρρος;
Αρκετά συνεπώς  με τις χυδαιότητες και τις κραυγαλέες αντιφάσεις . Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την επιλογή να στοχεύσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκτίθεται και ηττάται κοινοβουλευτικά και πολιτικά .
Ας εγκαταλείψει  λοιπόν αυτόν τον άγονο  δρόμο και ας ανταποκριθεί πολιτικά απέναντι στις προτάσεις του Ευαγγέλου Βενιζέλου για εθνική ενότητα και στοιχειώδη δημοκρατική συναίνεση .
 
Διαβάστε ακόμη:

Ο "Φυλακισμένος Στόλος" - Γιατί το ΠΝ "καίγεται" να "απελευθερώσει" υποβρύχια και πυραυλακάτουςΣτο ΓΕΝ κερνάνε "υποβρύχια" αισιοδοξώντας για παραλαβή των υποβρυχίων των 3,2 δις!!!
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ