Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Οι ΕΜΘ είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και προκαλούν προβλήματα"! Ποια το λέει στη Βουλή

28.10.2012 | 00:01
Μεγάλες φωτιές άναψε ερώτηση της βουλευτίνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, στην οποία χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς για το ΕΜΘ που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η φρασεολογία της προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΣΜΕΔ, ο οποίος εγγράφως θέτει τα δικά του ερωτήματα προς την βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Γράφει ο ΣΥΣΜΕΔ:

“Στη σχετική ερώτησή σας... αναγράφετε: «.... Ο συγκεκριμένος θεσμός (εννοείτε το θεσμό των ΕΠΟΠ) αντικατέστησε τον θεσμό των ΕΠΥ/ΕΜΘ, ο οποίος λόγω της περιορισμένης και χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις. Άλλωστε, το χαμηλό γενικά μορφωτικό επίπεδο των ΕΠΥ/ΕΜΘ και το γεγονός, ότι στο σύνολό τους ήταν βαθμοφόροι, δημιουργούσε συνεχή προβλήματα στις διοικήσεις των Μονάδων. Όπως έχει γνωστοποιηθεί ανάμεσα στις απαιτήσεις της Τρόικα για απολύσεις βρίσκονται και οι περίπου 25.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ). Εξ αυτών, οι 11.834 ΕΠΟΠ έχουν ήδη μονιμοποιηθεί .... Επειδή το θέμα ωστόσο δεν έχει κλείσει, αφού αναζητούνται ακόμη περίπου 2 δις ευρώ περικοπών και το εν λόγω υπουργείο βρίσκεται στο στόχαστρο της Τρόικα και κατηγορείται, ότι δεν έχει προτείνει δραστικές περικοπές στα μισθολογικά των Ενόπλων Δυνάμεων...».

Αντιπαρερχόμενοι του γεγονότος της εν μέρει απειρίας σας στη διαχείριση του προσωπικού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της λεπτομερούς πληροφόρησής σας περί αυτού, όντας δικηγόρος, από την ανάγνωση της σχετικής ερώτησής σας, η οποία προκάλεσε της έντονη αντίδραση των συναδέλφων μας Ελλήνων στρατιωτικών θεσμού ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα, τα οποία παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε, με την ευθύτητα και ειλικρίνεια που σας διακρίνει:

- Θεωρώντας ότι γνωρίζετε και κατανοείτε πλήρως το θεσμικό πλαίσιο εκπαίδευσης των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ό,τι το αποτέλεσμα που αυτή (η εκπαίδευση) παράγει, όπως συμβαίνει και στην οποιουδήποτε τομέα και κλάδο εργαζομένων εκπαίδευση, εξαρτάται από την παρεχόμενη εκπαίδευση και όχι από τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση προσελήφθησαν στις ΕΔ (διαχρονικά από το 1985 οι ΕΜΘ έως το 2000 και από το 2002 οι ΕΠΟΠ έως το 2009) μέσα από διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες και εξετάσεις, τι ακριβώς εννοείτε με τη φράση: «..... περιορισμένης και χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις .....», από ποιον/ποιους (φυσικό/ά πρόσωπο/α ή φορέα/είς) αντλήσατε αυτή την πληροφορία και ποιος/ποιοι κατά
την άποψή σας έπρεπε να φροντίσει/ουν για την αναβάθμιση του επιπέδου αυτού ώστε να μπορούν, πλέον, οι συνάδελφοί μας να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις;

- Θεωρώντας ότι γνωρίζετε και κατανοείτε πλήρως το θεσμικό/νομοθετικό πλαίσιο εισόδου των συναδέλφων ΕΠΥ/ΕΜΘ στις τάξεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα προσόντα και τις προϋποθέσεις που ζητήθηκαν κατά την κατάταξη τους, τι ακριβώς εννοείτε με τη φράση: «..... το χαμηλό γενικά μορφωτικό επίπεδο των ΕΠΥ/ΕΜΘ .....», από ποιον/ποιους (φυσικό/ά πρόσωπο/α ή φορέα/εις) αντλήσατε αυτή την πληροφορία και ποια τα ακριβή, έστω και στατιστικά, στοιχεία που κατέληξαν στο ερώτημά σας αυτό, τα οποία (στοιχεία) παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε.

- Από ποιον/ποιους (φυσικό/ά πρόσωπ/οα ή Μονάδα/ες) αντλήσατε τις πληροφορίες ώστε να καταλήξετε στη βεβαιότητα: «....δημιουργούσε συνεχή προβλήματα στις διοικήσεις των Μονάδων». Ποια ακριβώς τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και ποιες συγκεκριμένα οι Μονάδες αυτές;

- Πότε ακριβώς (ημεροχρονολογία) και από ποιον/ποιους (φυσικό/ά πρόσωπο/α ή φορέα/εις) σας έχει γνωστοποιηθεί ότι ανάμεσα στις απαιτήσεις της Τρόικα για απολύσεις βρίσκονται και οι περίπου 25.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ); Είναι αληθινή η πληροφόρηση αυτή;
Θεωρώντας ότι όλοι κρινόμαστε, πολύ δε περισσότεροι οι κατέχοντες πολιτικά αξιώματα, θέλουμε να πιστέψουμε ότι εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου προφανώς δεν βάλλει με τέτοιο φανερό και αναξιοπρεπές τρόπο κατά συναδέλφων μας, οι οποίοι κατετάγησαν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από αγάπη για τη Χώρα μας και προσφορά στην Άμυνά της, μετά από πολιτικές (με ονοματεπώνυμο) αποφάσεις.
Ως αντιστάθμισμα δε του συκοφαντικού περιεχομένου ερωτήματός σας, για συλλήβδην τους συναδέλφους μας θεσμού ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, σας καλούμε να:

- Καταψηφίσετε τα επερχόμενα μέτρα που θα κληθείτε να ψηφίσετε, πολύ σύντομα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθ ́ υπόδειξη και επιταγή των Τροϊκανών δυναστών μας, απογυμνώνοντας με την υλοποίησή τους το αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αφού θα καταστήσουν τα στελέχη τους (συμπεριλαμβανομένων και πρωτίστως των θεσμών ΕΜΘ και ΕΠΟΠ) και παρά τη σθεναρή θέλησή τους ανήμπορους να αντεπεξέλθουν στις βασικές καθημερινές τους ανάγκες και

- Να «πιέσετε» τους συναδέλφους σας βουλευτές και όλοι μαζί να ζητήσετε την επαναφορά της τροπολογίας που κατατέθηκε και αποσύρθηκε από τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με τη βαθμολογική εξέλιξη των στρατιωτικών θεσμού ΕΜΘ.
 

 

ΣΧΟΛΙΑ