Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαιρετίζει η Κομισιόν την πρόταση εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

09.02.2016 | 14:53
Τη γερμανοτουρκική πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις προσπάθειες μείωσης των προσφυγικών ροών χαιρέτισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι η απόφαση ανήκει στο ίδιο το ΝΑΤΟ σε σχέση με την ευκαιρία και τους τρόπους της ενδεχόμενης εμπλοκής του.

«Εμείς», πρόσθεσε, «χαιρετίζουμε όλες τις συζητήσεις που αφορούν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και διαχείρισης των προσφυγικών ροών και των εξωτερικών συνόρων».
Ο κ. Σχοινάς παρατήρησε ακόμη ότι «τα 10 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία δεν μπορούν να είναι παράδεισος για διακινητές».


Τσίπρας σε Μέρκελ: Εμπλοκή ΝΑΤΟ θα αφορά μόνο τα τουρκικά χωρικά ύδατα

Εν τω μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχε στην Τουρκία για το προσφυγικό.
Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Ακόμη είπε ότι πρόταση για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο δεν τέθηκε. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ