Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Χαστούκι" από την Αίγυπτο στην Τουρκία για την Κύπρο!

28.09.2014 | 00:22
Η Αίγυπτος έβαλε φρένο στις τουρκικές απαιτήσεις να γίνει αναφορά στην “τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου” και για πρώτη φορά ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας δεν εξέδωσε ψήφισμα.

Η Αίγυπτος αλλά και άλλες αραβικές και αφρικανικές χώρες δεν δέχτηκαν τα όσα ήθελε η Άγκυρα . Κάτι που είχε γίνει στην τελευταία σύνοδο όταν και είχε υπάρξει ψήφισμα με προκλητικές αναφορές, καλώντας τα κράτη μέλη να επιδείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στο “τουρκοκυπριακό κράτος’.

Η Αίγυπτος , παρουσίασε θέσεις που εξέφραζαν την υποστήριξη στο κοινό ανακοινωθέν των δύο ηγετών στην Κύπρο, με πολλές αναφορές σε σημεία του ανακοινωθέντος. Τις αιγυπτιακές θέσεις υποστήριξαν τα Εμιράτα κι άλλες χώρες.

Πρόκειται για σοβαρή ήττα της Τουρκίας και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές είναι αποτέλεσμα της κρίσης στις σχέσεις της Αγκυρας με το Κάιρο κι άλλα ισλαμικά κράτη, δημιουργώντας προβληματισμό και για το αποτέλεσμα στις εκλογές για το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΗΕ: «Το μόνο σχέδιο ... η επανένωση της Κύπρου»


Κύπρος: Τουρκική κορβέτα παρακολουθεί το πλοίο - γεωτρύπανο της Eni-KogasΈρχονται οδυνηροί συμβιβασμοί στο Κυπριακό στασιμότητα με τα Σκόπια
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ