Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ξερό" ΟΧΙ του Δένδια στην χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων σε "αστυνομικές επιχειρήσεις"

26.12.2014 | 22:07
Η φωτογραφία είναι από την εκπαίδευση αμερικανικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους στο Κόσσοβο.Η χρήση στρατιωτικών δυνάμεων σε τέτοιες επιχειρήσεις εκτός της περιμέτρου στρατοπέδων έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ της …μόδας σε άλλες χώρες. Κάποιοι προσπάθησαν σχετικά πρόσφατα να τις επιβάλλουν και στην Ελλάδα. Ο νυν ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας είναι κατηγορηματικά αντίθετος και δεν το κρύβει.

Έχοντας την εμπειρία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της ΕΛΑΣ, αλλά και γνωρίζοντας προφανώς καλύτερα την ιστορία μας από κάποιους άλλους απάντησε κατηγορηματικά “όχι” στο ερώτημα αν εξετάζουμε την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αντιτρομοκρατικές ή άλλες αστυνομικές επιχειρήσεις. “Η ιστορική μας κουλτούρα δεν το επιτρέπει”,είπε.

Την εποχή που οι λογικές “χρυσής αυγής” και άλλων ακροδεξιών παραλλαγών “γοήτευαν” ακόμη και στελέχη του κυβερνητικού και κρατικού μηχανισμού, υπήρξαν περιπτώσεις που στρατιωτικοί υπέπεσαν στο ολίσθημα να υπακούσουν σε πολιτικές εντολές παράνομες. Οι καταγγελίες του Επίτιμου Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη στο Onalert.gr για τις τρεις περιπτώσεις στις οποίες ζητήθηκαν στρατιωτικές δυνάμεις για επιχειρήσεις “αστυνομικών καθηκόντων” δεν έχουν ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ δημόσια από κανέναν.

Δεν έχουν πάψει να υπάρχουν τέτοιες λογικές από συγκεκριμένους “πυρήνες” στο πολιτικό σύστημα που θέλουν προφανώς να αποδείξουν την “εθνικοφροσύνη” και τον “πατρωτισμό” τους με τέτοιες μεθόδους. Γι΄ αυτό και η ευθύνη των στρατιωτικών που θα κληθούν οποιαδήποτε στιγμή να εκτελέσουν ανάλογες παράνομες εντολές είναι μεγάλη.

Διαβάστε ακόμη:


Ποιοι ζήτησαν 3 φορές στρατό για τον δρόμο! Τι επιβεβαιώνει ο ναύαρχος Χρηστίδης!Βόμβες Χρηστίδη για ρουσφέτια κρίσεις και τι λέει για υπουργούς και Αρχηγούς που συνεργάστηκε 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ