Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Χωρίς νομική βάση η διαταγή Κωσταράκου" υποστηρίζουν νομικοί

06.03.2013 | 00:31
Ποικίλα σχόλια δημιούργησε η απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποίησε το OnAlert, σχετικά με τη συμμετοχή στελεχών με στολή στις επικείμενες διαμαρτυρίες που ετοιμάζει το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (ΣΟΔ) που συγκρότησαν φορείς εν ενεργεία και αποστρατεία στρατιωτικών.
 
Νομικοί κύκλοι ωστόσο, που αποκρυπτογράφησαν με ψύχραιμη ψυχρή ματιά το έγγραφο, επισημαίνουν ότι “είναι έωλο και άνευ νομικής βάσεως”.

Το βασικότερο δε στοιχείο που πάσχει είναι ότι σε κανένα σημείο του δεν αναφέρονται οι συγκεκριμένες νομικές διατάξεις που φέρεται ότι στηρίζεται η απαγόρευση ενός εν ενεργεία στελέχους να συμμετάσχει με τη στολή του σε εκτός των στρατοπέδων δραστηριότητα, μάλιστα όταν αυτή είναι μια διαμαρτυρία υπό τη σκέπη συγκεκριμένων συλλογικών οργάνων (Ενώσεων, Συνδέσμων κλπ) που έχουν τη σφραγίδα δικαστηρίων.
 
“Με το ίδιο δε σκεπτικό του εγγράφου πειθαρχικά ελεγκτέος μπορεί να κριθεί και ο εν ενεργεία στρατιωτικός που συλλαμβάνεται να ψωνίζει σε σουπερ μάρκετ ή να πίνει καφέ σε κάποια καφετέρια”, υποστηρίζουν.
  
Επιπλέον, με την καλύτερη ανάγνωση του εγγράφου η απαγόρευση του Α/ΓΕΕΘΑ ομιλεί για εμφάνιση στελεχών όχι γενικώς αλλά κατά τρόπο αντίθετο προς την στρατιωτική πειθαρχία και δεοντολογία και τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς (αφού άλλωστε το έγγραφο στηρίζεται και συνεχίζει προγενέστερο έγγραφο του Α/ΓΕΕΘΑ) να εννοηθεί ότι αποτελεί, και δεν το αμφισβητεί ουδείς αυτό, πειθαρχική συμπεριφορά η εμφάνιση με ατημέλητη στολή, εκτός των καθοριζομένων προβλεπομένων διατάξεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Απόστρατοι έφτιαξαν σποτ για τη "χακί" διαδήλωση του Σαββάτου! Δείτε το

Επίκειται...πόλεμος. Με στολή οι εν ενεργεία στρατιωτικοί στη συγκέντρωση του Σαββάτου

"Οι εξαθλιωμένοι στρατιωτικοί δεν είναι εγκληματίες κ.Αρχηγέ". Άρθρο του Α.Μυλωνάκη
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ