Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υεμένη: 55 μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές

22.04.2014 | 10:03
Πενήντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών με στόχο στρατόπεδα εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα στα νότια της Υεμένης, περιλαμβανομένων τριών τοπικών αρχηγών της οργάνωσης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών στον επίσημο ιστότοπό του.

Ένας προηγούμενος απολογισμός, που είχε δώσει ένας αξιωματούχος φυλής, έκανε λόγο για περισσότερους από 30 νεκρούς στις επιθέσεις αυτές εναντίον θέσεων της Αλ Κάιντα στις ορεινές ζώνες της επαρχίας Αμπιάν.

Οι επιδρομές εντάσσονται στην ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιούν από κοινού οι ΗΠΑ και οι αρχές της Υεμένης από το Μεγάλο Σάββατο, κατά την οποία 13 μέλη της Αλ Κάιντα έχασαν την ζωή τους σε δύο άλλες επιθέσεις.

«Αυτή η επιχείρηση χωρίς προηγούμενο πραγματοποιήθηκε μετά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Αλ Κάιντα προετοίμαζε επιθέσεις εναντίον ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεων, στρατιωτικών και ασφαλείας, και εναντίον ξένων συμφερόντων στην Υεμένη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την Υεμένη.

Μεταξύ των θυμάτων των χθεσινών επιδρομών περιλαμβάνονται «τρομοκρατικά στοιχεία αραβικής υπηκοότητας και από άλλες χώρες» των οποίων οι αρχές προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν την ταυτότητα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ