Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΕΜΕΝΗ: Ζητούν επειγόντως χερσαία επέμβαση

31.03.2015 | 19:55
Ο υπουργός Εξωτερικών της Υεμένης Ριάντ Γιασίν κάλεσε σήμερα να υπάρξει μια αραβική χερσαία στρατιωτική επέμβαση στη χώρα του “το συντομότερο δυνατόν”.

Ερωτηθείς από έναν παρουσιαστή του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου αλ Αραμπίγια αλ Χάνταθ εάν ζητεί να γίνει επέμβαση χερσαίων δυνάμεων στην Υεμένη από αραβικά κράτη, ο Γιασίν απάντησε: “ναι, το ζητάμε αυτό και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε τις υποδομές μας και να σώσουμε τους πολίτες της Υεμένης, οι οποίοι τελούν υπό πολιορκία σε πολλές πόλεις”.

Τις τελευταίες έξι ημέρες μια συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζει από αέρος δυνάμεις των Χούτι και μονάδες του στρατού πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, που πολεμούν εναντίον της κυβέρνησης του Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι. Χθες αναφέρθηκε για πρώτη φορά η εμπλοκή αραβικών ναυτικών δυνάμεων στη σύρραξη.

Το Άντεν, το ύστατο προπύργιο του Χάντι, βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους Χούτι και τους συμμάχους τους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ