Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΓΕΕΘΑ οφείλει να απαντήσει: έχουν ανατεθεί αστυνομικά καθήκοντα στις ΕΔ; Ναι ή όχι

02.11.2012 | 09:01
Με κίτρινα καπέλα εμφανίστηκαν στην διαδήλωση έξω από τη ΛΑΕΔ και τη Βουλή, οι στρατιωτικοί μέλη του ΣΥΣΜΕΔ και των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών. 

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα θεωρηθεί ως “στολή” από το ΓΕΕΘΑ και το ΥΕΘΑ, πάντως η σπουδή που έδειξαν οι αρχές για την αποστολή διμοιρίας Στρατονόμων και Ειδικών Δυνάμεων από το 575, αποδεικνύει απλά ότι το μέτρο αρχίζει να χάνεται.

Το Onalert όλη την εβδομάδα πριν από τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είχε αντιμετωπίσει με απόλυτη ψυχραιμία τις πληροφορίες που ήθελαν στρατιωτικές δυνάμεις να χρησιμοποιούνται για μέτρα “φρούρησης-τάξης”. Ήταν συνειδητή επιλογή να θεωρήσουμε επαρκείς τις διαβεβαιώσεις ότι όλοι οι στρατιώτες που είχαν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη ,θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι έλεγαν ψέμματα.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Θα πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη αν η απόφαση για χρησιμοποίηση των ΕΔ σε αστυνομικές επιχειρήσεις είναι οριστική και σε ποιο ακριβώς νομικό καθεστώς στηρίζεται.

Το αστείο -που δυστυχώς δεν είναι καθόλου αστείο- αρχίζει και παρατραβά.

Μέσα σε λίγους μήνες , είδαμε την 71η Ταξιαρχία να κατεβαίνει από το Κιλκίς στο ΥΕΘΑ και τώρα Ειδικές Δυνάμεις ,μαζί με στρατονομία να κατηφορίζουν τη Μεσογείων για να υπερασπίσουν την ΛΑΕΔ.

Ασφαλώς και πρέπει να διασφαλιστεί και η ΛΑΕΔ και ότι άλλο πρέπει να υπερασπίσουμε από κακόβουλες πράξεις. Αλλά αν δεν κάνουμε λάθος από το 1974 που στη χώρα έχουμε Δημοκρατία -αυτή που έχουμε τέλος πάντων- όλα αυτά τα καθήκοντα περιλαμβάνονται στο πεδίο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αν κάτι έχει αλλάξει νομίζουμε ότι οφείλουν οι κυβερνώντες να μας το πουν . Γρήγορα για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και οι συνειρμοί. 

Τα ερωτήματα είναι πολύ απλά :
  • 'Εχουν ανατεθεί αστυνομικά καθήκοντα σε τμήματα των ΕΔ;
  • Ετοιμάζεται σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για να τους ανατεθούν και επισήμως;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο "διχασμός προ των πυλών", οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι ευθύνες της ηγεσίας τους

Ο αντίλογος στο άρθρο του Onalert για τον "διχασμό" και τα "αντισώματα" του ΓΕΕΘΑ

Από την ΕΣΑ της χούντας στην στρατονομία ...του ΔΝΤ και τη Χρυσή Αυγή! Ο Α.Κακαράς γράφει 

ΣΧΟΛΙΑ