Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πολιτικοί υπάλληλοι ΥΕΘΑ απαντούν στην ΑΚΙΣ, για τις στρατιωτικές λέσχες

19.12.2012 | 17:14
Απάντηση στην ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών για το θέμα σίτισης πολιτών στις στρατιωτικές λέσχες εξέδωσε η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ.

"Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΠΟΕ/ΥΕΘΑ), που εκφράζει δέκα χιλιάδες (10.000) πολιτικούς υπαλλήλους, με αφορμή δημοσιεύματα των ένστολων συναδέλφων μας από την οργάνωση ΑΚΙΣ και για την αποκατάσταση της πραγματικότητας με κάθε σεβασμό στην διαφορετική άποψη από όπου και εάν εκφράζεται δηλώνει τα εξής: 

1. Πάγιο αίτημα των παραπάνω εργαζομένων, που εκπροσωπούμε από ιδρύσεως της ομοσπονδίας μας το 1985 και εντεύθεν, ήταν να τους παρέχεται η δυνατότητα σίτισης στις λέσχες καθώς εργαζόμαστε και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο ΥΠ.ΕΘ.Α. και δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

2. Εκφράζει την ικανοποίησή της που επιτέλους μια αδικία που υπήρχε επί τόσα χρόνια αποκαταστάθηκε από τη σημερινή Πολιτική & Στρατιωτική Ηγεσία.

3. Οι συμμετέχοντες Πολιτικοί Υπάλληλοι στα συσσίτια πληρώνουν κανονικά από την τσέπη τους με τους ίδιους όρους όπως και το Στρατιωτικό Προσωπικό και συνεισφέρουν κατ’ αυτό τον τρόπο στην αύξηση των κερδών.

4. Είναι αξιοπερίεργο που με τρόπο τα ανωτέρω δεν αναφέρονται και αποκρύπτεται η αλήθεια, όπως σαφέστατα αναφέρεται στο Ν.324/1914 και καθορίζεται με το Π.Δ. 0-15/ΓΕΣ/ΔΟΡ, ότι από τα κέρδη των Στρατιωτικών Λεσχών μέρος αυτών διατίθεται για την ενίσχυση των ασφαλιστικών Ταμείων του Στρατιωτικού Προσωπικού.

5. Η αύξηση των κερδών λοιπόν των Στρατιωτικών Λεσχών με τη συμμετοχή των Πολιτικών Υπαλλήλων ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τα ασφαλιστικά ταμεία των ένστολων.

Τέλος, θα θέλαμε να ζητήσουμε από τους διαμαρτυρόμενους, κατά τ’ άλλα αγαπητούς ένστολους συναδέλφους μας με τους οποίους μοιραζόμαστε και εμείς επί δεκαετίες τον καθημερινό μόχθο για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και τον άρτο τον επιούσιο, να προσεγγίζουν τέτοιου είδους ζητήματα προσεκτικά, ψύχραιμα και νηφάλια, μακριά από πολιτική εκμετάλλευση ή άλλες σκοπιμότητες. Μοχθούμε και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για τον ίδιο σκοπό με αγαστή συνεργασία κάτω από την καθοδήγηση της Πολιτικής & Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Πλέον των παραπάνω, δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία διάθεση ούτε και πρόθεση στις σημερινές πραγματικά δύσκολες συνθήκες να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους ένστολους συναδέλφους μας (εν ενεργεία & εν αποστρατεία). Αντιθέτως επιδιώκουμε την ειρηνική και συναδελφική συνύπαρξη στους χώρους εργασίας με γνώμονα πάντα το συμφέρον της Πατρίδας και του Ελληνικού Λαού".  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ