Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΘΑ: Νέο “αίμα” για τη Διμοιρία Άμεσης Επέμβασης

27.02.2018 | 11:03
Εντατική είναι η εκπαίδευση από την οποία περνάνε τα 30 άτομα, από το Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, με τα οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert, ενισχύθηκε προ ημερών η Διμοιρία Άμεσης Επέμβασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το νέο "αίμα" με το οποίο τροφοδοτήθηκε η δύναμη των 45 ατόμων της ΔΑΕ "αντλήθηκε" από  περιφερειακές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Μετά την πρωτοφανή εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ στις 16 Νοεμβρίου 2017, είχαν “καρατομηθεί” λαμβάνοντας υποχρεωτικά φύλλα πορείας για υπηρεσίες εκτός υπουργείου συνολικά 27 άτομα της ΔΑΕ, που είχαν υπηρεσία στην κεντρική πύλη του Στρατοπέδου Παπάγου. Αμα τη ολοκλήρωσει της εκπαίδευσής τους, τα τριάντα νέα μέλη της ΔΑΕ, θα ενταχθούν πλήρως στο ειδικό σώμα καταστολής, το οποίο καθημερινά κάνει 24ωρες "πρόβες" αντιμετώπισης εισβολών. Πρόβες οι οποίες εντάσσονται στο σχέδιο έκτακτων μέτρων που καθιέρωσε ο νέος διοικητής του Τάγματος ΓΕΕΘΑ, συνταγματάρχης Γ.

Οπως πρώτο είχε γράψει το OnAlert, τα έκτακτα μέτρα προβλέπουν τη διεξαγωγή κυλιόμενων ασκήσεων ετοιμότητας, για την αποτροπής μιας νέας αιφνιδιαστικής "εφόδου”. Οι "πρόβες" της Διμοιρίας Άμεσης Επέμβασης πραγματοποιούνται νύχτα-μέρα ενώ το σενάριο εισβολής την οποία καλείται να αντιμετωπίσει το προσωπικό της ΔΑΕ, αλλάζει συνεχώς. Στο μικροσκόπιο του νέου στρατοπεδάρχη βρίσκονται φυσικά οι χρόνοι ανταπόκρισης του ειδικού σώματος.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ