“Yπήρξαν απόπειρες δολοφονίας εναντίον Γκιουλ και Ερντογάν”

Σοκάρει η αποκάλυψη του τούρκου Υπουργού Εσωτερικών.

“Yπήρξαν απόπειρες δολοφονίας εναντίον Γκιουλ και Ερντογάν”

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Ιντρίς Ναίμ Σαχίν για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αμντουλάχ Γκιουλ.
    Ο τούρκος υπουργός απάντησε σε επερώτηση βουλευτή του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανακοίνωσε πως έχουν γίνει τέτοιες απόπειρες και έχουν συλληφθεί 7 άτομα. «Υπήρξαν προσπάθειες για να οδηγηθεί η χώρα μας στο χάος. Γι’αυτο και οι αρχές μας έχουν συλλάβει 7 άτομα σχετικά με τις υποθέσεις αυτές».
    Ο Σαχίν αποκάλυψε πως έχουν γίνει παρόμοιες προσπάθειες εναντίον και του τούρου προέδρου Γκιουλ.
     Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστές δυο υποθέσεις δυο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του τούρκου πρθυπουργού.
     Η μια ήταν το 2009 στη Ραιδεστό στην ανατολική Θράκη όπου είχε συλληφθεί ένας ένοπλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ερντογάν και άλλη μια το 2006 στην Κιουτάχια. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι άλλες περιπτώσεις που αναφέρεται ο τούρκος υπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eιδική ομάδα στον Ερντογάν για τους “κοριούς”

DDT και κάδμιο στη σορό του Οζάλ.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.