Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση των "8": Τρις ισόβια ζητά ο εισαγγελέας για τους Τούρκους αξιωματικούς

28.12.2018 | 20:42
Τρις ισόβια προτείνει ο εισαγγελέας στην Κωνσταντινούπολη για τους 8 Tούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος του 2016 και αργότερα πήραν άσυλο.

Η δίκη των 19 απότακτων, πλέον, αξιωματικών, ανάμεσα τους και των 8, συνεχίστηκε στην Κωνσταντινούπολη με αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα να δικάζονται ερήμην.

Ο εισαγγελέας κατηγορεί τους 19 για “απόπειρα πραξικοπήματος, για προσπάθεια ανατροπής νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης , απόπειρα κατάργησης του Κοινοβουλίου και δολοφονίες πολιτών” και ζητά τρις ισόβια κάθειρξη.

Παράλληλα για τους 8 ζητά επιπλέον ποινές κάθειρξης από 9 έως και 15 έτη για “δραπέτευση σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και πρόκληση ζημιάς σε στρατιωτικό υλικό”.

Ο εισαγγελέας παράλληλα ζήτησε να διαχωριστεί ο φάκελος των 8 από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους καθώς “έχουν διαφύγει σε άλλη χώρα”.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσφατα ανέφερε και πάλι πως η Ελλάδα δεν έδωσε στην Τουρκία τους 8 αξιωματικούς που η Τουρκία τους κατηγορεί ως πραξικοπηματίες και ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO ( Γκιουλενιστές).

Πηγή: Newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ