Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζάεφ: Εφικτή η επίλυση το 2018 που να διασφαλίζει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια

02.02.2018 | 15:11
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε ότι η επίτευξη λύσης στο θέμα του ονόματος είναι εφικτή έως τα μέσα του 2018 με διασφάλιση της ταυτότητας και της αξιοπρέπειας των δυο χωρών, και πρoσέθεσε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει στη χώρα του να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ελπίζω ότι θα φτάσουμε σε λύσεις που είναι αρκετά αποδεκτές και για τα δύο μέρη, διότι στο τέλος η λύση πρέπει να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο χωρών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οικοδομούνται φιλίες σε μόνιμη και βιώσιμη βάση. Το λέω αυτό γιατί, αν είμαστε έξυπνοι και σοφοί να λύσουμε το πρόβλημα του ονόματος όσο το δυνατό πιο σύντομα, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τις προοπτικές αυτών των αποφάσεων» τόνισε στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό "NOVA".

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε την πρόθεσή του να θέσει την προτεινόμενη λύση που ενδεχομένως θα υπάρξει για το όνομα σε δημοψήφισμα και σημείωσε ότι αυτό, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, καθώς θα καταδεικνύει τη βούληση του λαού της χώρας του για λύση. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ