OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο Μουστακλής θα γελά με Μπαρμπαρούση

06/04/2013 - 15:00
Share on FacebookShare on Twitter

Κάποιος να μάθει τα στοιχειώδη στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση. Και δεν εννοούμε μόνο την ιστορία της χώρας αλλά κάποιος πρέπει να του μάθει την έννοια του σεβασμού σ΄ όσους τίμησαν τη στολή του αξιωματικού με το παραπάνω, όχι ρημάζοντας πάγκους σε λαϊκές αγορές ,αλλά λέγοντας μεγάλα όχι στη ζωή τους. Όχι που τα πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή , για να έχει δικαίωμα ακόμη και ο Μπαρμπαρούσης να δηλώνει βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου.
Ρώτησε λοιπόν ο Μπαρμπαρούσης σύμφωνα με είδηση από το agriniopress το οποίο του κάνει κι ένα μικρό μάθημα ιστορίας μήπως και καταλάβει τι ρώτησε:

Το γεγονός ότι το στρατόπεδο του Μεσολογγίου, φέρει το όνομα του Μεσολογγίτη αξιωματικού -αγωνιστή κατά της χούντας Σπύρου Μουστακλή, ενόχλησε φαίνεται πως βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που καταθέτοντας ερώτηση δείχνει πως είναι και… ακατατόπιστος!
Στην ερώτηση- πρόκληση προς το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, ο  βουλευτής της Χρυσής Αυγής, επιθυμεί να μάθει τους λόγους που το στρατόπεδο μετονομάστηκε (σ.σ. κάτι που έχει γίνει εδώ και χρονιά) και πήρε το όνομα του μεγάλου αγωνιστή της δημοκρατίας Σπύρου Μουστακλή, του αξιωματικού που έμεινε ανάπηρος από τα χτυπήματα του αρχιπραξικοπηματία Ιωαννίδη και των βασανιστών του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Διαβάστε την ερώτηση του βουλευτή:
«Το στρατόπεδο στο Μεσολόγγι, στο οποίο λειτουργούσε επί σειρά ετών και Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων, ονομαζόταν «Στρατόπεδο Οπλαρχηγού Χρήστου Καψάλη», προς τιμή του θρυλικού οπλαρχηγού της Ρούμελης, που συγκίνησε όλο τον κόσμο με την ανατίναξη της πυριτιδαποθήκης όταν έγινε η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου.

Εδώ και μερικά χρόνια το στρατόπεδο μετονομάστηκε σε «Στρατόπεδο Αντιστρατήγου Σπύρου Μουστακλή.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Για ποιους λόγους πραγματοποιήθηκε η αλλαγή αυτή ονομασίας;


2) Η ηγεσία του υπουργείου θεώρησε την ηρωική μορφή του Χρήστου Καψάλη κατώτερη από αυτή του Μουστακλή;


3) Με ποια κριτήρια προτιμήθηκε να δοθεί το όνομα του στρατοπέδου στον Σπύρο Μουστακλή;»



Το πιο …ωραίο της υπόθεσης; Ο Μπαρμπαρούσης έχει μπερδέψει τα στρατόπεδα!

Συνεχίζει το ρεπορτάζ:

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μπαρμπαρούσης  έχει κάνει .. λάθος και τα στρατόπεδα, αφού στρατόπεδο Καψάλη ονομάζονταν αυτό που βρίσκονταν στην είσοδο της πόλης (που στεγάζονταν η στρατολογία) και όχι αυτό του Κέντρου Εκπαίδευσης, που είχε άλλη ονομασία (ταγματάρχη Δημήτρη Βλαντούση). Ο βουλευτής είναι διπλά εκτεθειμένος, δυστυχώς για τον ίδιο και το κόμμα του…

Αφού πιθανώς ο κ. Μπαρμπαρούσης δεν γνωρίζει, παραθέτουμε παρακάτω ποιος ήταν ο αντιστράτηγος Σπύρος Μουστακλής:

Ο Σπύρος Μουστακλής (1926-28 Απριλίου 1986) ήταν αξιωματικός του ελληνικού στρατού με σημαντική αντιδικτατορική δράση.
Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Έλαβε μέρος στον εμφύλιο πόλεμο, ενώ κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας συμμετείχε στο κίνημα του Ναυτικού. Συνεργάστηκε με τους αξιωματικούς του ναυτικού ως ταγματάρχης και ήταν από τους λίγους αξιωματικούς του στρατού που πήραν μέρος. Το κίνημα του Ναυτικού προδόθηκε πριν την εκδήλωσή του, με αποτέλεσμα μεταξύ των αξιωματικών να συλληφθεί και ο ίδιος (22 Μαΐου 1973).

Κρατήθηκε στα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ για 47 ημέρες όπου βασανίστηκε άγρια. Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ένα βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα προκάλεσε εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να διακομιστεί (με καθυστέρηση πολλών ωρών) στο 401 Γ.Σ.Ν.Α., όπου εισήλθε με το ψευδώνυμο «Μιχαηλίδης» και αιτιολογία εισαγωγής «τρακάρισμα στον Ιππόδρομο». Το εγκεφαλικό τού προκάλεσε ολική παράλυση των δεξιών του άνω και κάτω άκρων. Η αρχική διάγνωση ήταν «αφασία κινητικού τύπου, με μπλοκαρισμένο το κέντρο της κίνησης και της ομιλίας, εξαιτίας του εγκεφαλικού που προκλήθηκε από βίαιο χτύπημα στην καρωτίδα».[1] Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Πολυκλινική Αθηνών και ακολούθως στο ΚΑΤ, όπου παρέμεινε για δυο χρόνια, υποβαλλόμενος σε εντατικές φυσικοθεραπείες. Ύστερα από προσπάθειες πολλών μηνών, ο Μουστακλής κατάφερε να σταθεί όρθιος και να περπατήσει, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναμιλήσει.

Έπειτα από αυτό το συμβάν, το δικτατορικό καθεστώς, φοβούμενο αντιδράσεις, μετρίασε τα βασανιστήρια κατά των αξιωματικών που είχαν συλληφθεί. Η τραγική κατάληξη του Μουστακλή αλλά και η ηρωική του στάση παραμένουν ακόμα σύμβολα αντιδικτατορικής δράσης.
Μετά το θάνατό του, δόθηκε τιμητικά το όνομά του στο στρατόπεδο-κέντρο νεοσυλλέκτων του Μεσολογγίου (Σύνταγμα Πεζικού). Στο όνομά του επίσης υπάρχει οδός στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. 

Tags: ΜΟΥΣΤΑΚΛΗΣΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Related Posts

KC-135
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

KC-135: Η Πολεμική Αεροπορία έχει ακόμα στο στόχαστρο τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού

04/05/2026 - 05:07
ORION 26
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ORION 26: Το χαλύβδινο αποτύπωμα του Στρατού Ξηράς, ο αθέατος παράγοντας ισχύος και το στοίχημα που κερδήθηκε

03/05/2026 - 08:09
Α.ΓΕΣ
ΓΕΣ

Α/ΓΕΣ: Ο Αντιστράτηγος Κωστίδης βρέθηκε στην Γαλλία για την άσκηση «ORION-26» [pics]

01/05/2026 - 15:32

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» οποιαδήποτε ανάμιξη των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ

«Επιχείρηση Ελευθερία»: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι το US Navy θα ξεκινήσει να συνοδεύει πλοία που έχουν εγκλωβιστεί στα Στενά του Ορμούζ

KC-135: Η Πολεμική Αεροπορία έχει ακόμα στο στόχαστρο τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1912 ξεκινάει η κατοχή της Ρόδου από τις δυνάμεις των Ιταλών

Ο Τραμπ απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν: «Την μελέτησα, είναι απαράδεκτη»

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Εκτός διαπραγματεύσεων το πυρηνικό πρόγραμμα

ΗΠΑ: «Προκαλούμε οικονομική ασφυξία στο Ιράν – Δεν μπορούν να πληρώσουν τους στρατιώτες τους»

Top News

Ο Αντώνης Αντωνιάδης συγκίνησε στη Λεωφόρο: Ο θρύλος του Παναθηναϊκού στο πλευρό της ομάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ - «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

Νίκη Λυμπεράκη: Ο γιος μου κάθε μέρα με διδάσκει τη σπουδαιότητα των πραγμάτων

Αφροδίτη Γραμμέλη: Με τον Γιώργο Λιάγκα είχαμε συγκρούσεις, διαφωνίες και δυσκολίες στη συνεργασία μας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert