OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ποιες ανησυχίες εξέφρασε ο αμερικανός ΥΠΕΞ στον Αβραμόπουλο

23/04/2013 - 18:15
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η άνοδος του εθνικισμού στην περιοχή μας αποτελεί θέμα που ανησυχεί τις ΗΠΑ, όπως προέκυψε από την συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

Στη συνάντηση, που ήταν στην ουσία προπαρασκευαστική την επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ το επόμενο διάστημα, συζητήθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων Ελλάδος-ΗΠΑ και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση της Αθήνας για τη στάση που τηρούν οι ΗΠΑ στο θέμα της οικονομικής κρίσης, ενώ εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης. 
Ο κ. Kerry από την πλευρά του, εξέφρασε την ανησυχία του για την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών Χαλεπίου και ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Αβραμόπουλο για όλες τις εξελίξεις.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στην Κύπρο και επιβεβαίωσαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την επίλυση του Κυπριακού. Σημειώθηκε ωστόσο, ότι πρώτη προτεραιότητα για τη νέα Κυβέρνηση στην Κύπρο αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συζητήθηκαν επίσης οι ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η προσέγγιση Ισραήλ-Τουρκίας, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε στο θετικό αντίκτυπο που έχει η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ για τη σταθερότητα στην περιοχή μας.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε το σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας μας σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, υπογραμμίζοντας ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την εμπέδωση της ειρήνης στην περιοχή μας, η Αθήνα βλέπει με θετικό μάτι πρωτοβουλίες που κινούνται στην κατεύθυνση της συνεργασίας και της συνεννόησης. 
Σημείωσε δε, ότι και με την Τουρκία έχουν γίνει σημαντικά βήματα, όπως το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου για την ανάπτυξη των σχέσεων με όλες τις χώρες της περιοχής.

Συζητήθηκαν τέλος, οι εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αύξηση του εθνικισμού και του λαϊκισμού, που ενέχει κινδύνους για τη σταθερότητα της περιοχής. 
Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον κ. Kerry για τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις του για την έλλειψη προόδου στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στη γειτονική χώρα.  

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΚΕΡΥΣΥΝΑΝΤΗΣΗΥΠΕΞ

Related Posts

P-3B
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

P-3B Orion: «Πάτησε» στην Ελευσίνα το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος του ΠΝ – Η ανάρτηση Δένδια [pic]

15/06/2026 - 10:36
drones
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Δένδιας: Αναλυτικά οι γραμμές και δυνατότητες παραγωγής [vid, pics]

12/06/2026 - 13:18
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: Ξεκινούν οι εργασίες του τρίτου και μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής drones

11/06/2026 - 17:29

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Δεν εμπιστευόμαστε ούτε τις ΗΠΑ, ούτε το Ισραήλ» – Θέλει έγκριση της συμφωνίας από τον ΟΗΕ

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον γιο του Χάφταρ – Στο τραπέζι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών

Εγκαινιάστηκαν τα ανακαινισμένα Επιτηρητικά Φυλάκια στη Λέσβο, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ [pics]

Καρέ-καρέ η συντριβή ρωσικού βομβαρδιστικού Tu-22M3 κοντά στο Ιρκούτσκ [vid]

Οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στενά του Ορμούζ: Αλλιώς «διαβάζουν» ΗΠΑ και Ιράν τη συμφωνία που θα υπογράψουν

Thundart: Η Γαλλία επέλεξε το εγχώριο σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων – Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις

Ο Ζελένσκι πρότεινε συνάντηση με τον Πούτιν στη Σύνοδο των G7 – Οι ΗΠΑ συμφώνησαν

Top News

Σκολίωση: Οι 9 πιο συνηθισμένοι μύθοι που καθυστερούν τη διάγνωση και τη θεραπεία

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης μετά τον γάμο της Δανάης Μπάρκα - «Δεν ήταν στα όνειρά μου να τη δω νύφη»

Καιρός: Επιστρέφουν τα 34άρια τις επόμενες ημέρες – Αττική, Λάρισα και Πάτρα θα «ψηθούν» από τη ζέστη

Βασίλης Σίμος: «Ο πατέρας μου σκοτώθηκε, τον χτύπησε βανάκι εταιρείας και ούτε μια συγγνώμη δεν ζήτησαν»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert