OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

2000 μέλη της Αλ Κάϊντα στην Τουρκία

11/05/2013 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Σοκ προκαλεί δημοσιευμα – αποκάλυψη της εφημερίδας Cumhuriyet  για την ύπαρξη 2.000 μελών της Αλ Κάιντα στην Τουρκία!
Πρόκειται, αναφέρει η εφημερίδα, για Τούρκους υπηκόους, που εκπαιδεύτηκαν σε στρατόπεδα του Αφγανιστάν, Πακιστάν, Βοσνίας και Τσετσενίας. 

Να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες ο τύπος έγραψε ότι η τουρκική αστυνομία εξάρθρωσε πυρήνα του δικτύου της αλ Κάιντα ο οποίος σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα και συναγωγής στην Κωνσταντινούπολη, Στη διάρκεια επιχείρησης τον Φεβρουάριο στην Κωνσταντινούπολη και το Τσορλού (βορειοδυτική Τουρκία), η αντιτρομοκρατική αστυνομία συνέλαβε 12 άτομα: οκτώ Τούρκους, δύο Αζέρους και δύο Τσετσένους. Επίσης κατασχέθηκαν 22 κιλά εκρηκτικών, μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα έγγραφα που βρέθηκαν κατά την επιχείρηση έδειξαν ότι η οργάνωση αυτή είχε ως στόχους συναγωγή και το ιδιωτικό μουσείο Κοτς στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Επίσης ενδειξη για ην ευρεια δραση της Αλ Καιντα στην Τουρκία έιναι η πληροφορία που έιδε ο φως της δημοσιότητας από τον τουρκικό τύπο ότι στις 8 Αυγούστου του 2012 στις μάχες του συριακού στρατού με τον λεγόμενο «Απελευθερωτικό Στρατό της Συρίας», της συριακής αντιπολίτευσης, στην περιοχή του Χαλεπιού, σκοτώθηκε ένα ηγετικό στέλεχος της τουρκικής Αλ Κάιντα που καθοδηγούσε τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης. Το θύμα ήταν ο Osman Karahan, Τούρκος δικηγόρος, ηγετικό στέλεχος της τουρκικής Αλ Κάιντα. Ο Osman Karahan είχε γίνει  γνωστός σαν δικηγόρος του γνωστού επίσης Σύριου ηγέτη της Αλ Κάιντα, El Saka, που είχε συληφθεί πριν από λίγα χρόνια στην Τουρκία για την οργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων της Αλ Κάιντα τον Νοέμβριο του 2003 στις συναγωγές της Κωνσταντινούπολης με πολλά θύματα. 

Tags: ΑΛ ΚΑΙΝΤΑΤΟΥΡΚΙΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert