OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα «ρεμάλια» κατά τον Ερντογάν έξω από γραφείο του στην Άγκυρα – Live εικόνα

02/06/2013 - 20:15
Share on FacebookShare on Twitter

Από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης στην πρωτεύουσα Άγκυρα. Για έκτη μέρα η Τουρκία είναι σε αναβρασμό, με τους διαδηλωτές να μην φεύγουν από τους δρόμους και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ήδη υπέστη την πρώτη του ήττα όταν διέταξε την αστυνομία να φύγει από την Ταξίμ το Σάββατο, να κάνει τώρα επίδειξη δύναμης.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

Για έκτη μέρα, η πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης είναι πλημμυρισμένη κόσμο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κρατούν σημαίες και πανό κατά του Ερντογάν και της κυβέρνησής του. Χορεύουν και τραγουδούν, φωνάζοντας συνθήματα.
Και μπορεί στην Κωνσταντινούπολη, για την ώρα, να επικρατεί ησυχία, δε συμβαίνει το ίδιο στην Άγκυρα όμως. Εκεί, νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να εμποδίσει περίπου 1000 διαδηλωτές να φτάσουν στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με πέτρες και ξύλα.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις Ερντογάν, όπου χαρακτήρισε ρεμάλια και πλιατσικολόγους τους διαδηλωτές και επέμεινε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στο γεγονός ότι μερικοί πλιατσικολόγοι πηγαίνουν στην πλατεία και προκαλούν το λαό μας. Ο λαός όταν μας έδωσε την ψήφο του, το έκανε για να προστατεύσουμε την Ιστορία μας» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του την Κυριακή, ενώ τόνισε ότι «στην πλατεία θα κατασκευαστεί και τζαμί και δεν πρόκειται να ζητήσω γι αυτό την άδεια του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ή μερικών πλιατσικολόγων».
Όλα αυτά ενώ ακόμη και σήμερα κανείς δεν ξέρει και δεν είναι σε θέση να πει πόσοι είναι οι τραυματίες από τις άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών ή αν αληθεύουν οι πληροφορίες για νεκρούς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Χαμπέρτουρκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας για τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών είπε ότι «το θέμα δεν σχετίζεται με το πάρκο στην πλατεία Ταξίμ, αλλά είναι ιδεολογικό και έχει ως στόχο να μειωθεί η δύναμη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και γενικά».

«Ποιος είναι ο λόγος των διαδηλώσεων» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε «μήπως τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα της ψήφου;» Σύμφωνα με τον Ερντογάν «ο αγώνας για δημοκρατία διεξάγεται στις κάλπες».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα κοινωνικά μέσα λέγοντας ότι «το twitter είναι το μεγαλύτερο βάσανο των κοινωνιών».

Η Διεθνής Αμνηστία μιλά για τουλάχιστον δυο νεκρούς ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος της Άγκυρας ανακοίνωσε πως στη διάρκεια των επεισοδίων έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 414 άνθρωποι.
Σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Οζντέν Σενέρ δήλωσε ότι σε νοσοκομείο της Άγκυρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα στο κεφάλι ένας διαδηλωτής, ο Ετχέμ Σαρίσουλουκ. 

Tags: ΓΚΙΟΥΛΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΕΞΕΓΕΡΣΗΕΡΝΤΟΓΑΝΚΑΘΕΣΤΩΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τραυματίας από πυροβολισμό ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

06/05/2026 - 13:10
Tufan
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tufan – Kilic: Η Τουρκία απειλεί με νέα μη επανδρωμένα σκάφη και υποβρύχια «καμικάζι» [vids, pics]

06/05/2026 - 11:17
Τουρκία - πρωτομαγιά
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Πρωτομαγιά με ένταση στην Κωνσταντινούπολη – Εκατοντάδες προσαγωγές και συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών

01/05/2026 - 13:59

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Τα αποθέματα πυρομαχικών έχουν μειωθεί δραματικά από τον πόλεμο στο Ιράν, λέει δημοκρατικός γερουσιαστής

Ισραήλ: Νέα φονικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο – «Χτυπήσαμε πάνω από 20 υποδομές της Χεζμπολάχ»

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Top News

Αλέξης Τσίπρας: Γεμάτη υπονοούμενα η νέα ανάρτησή του - «Το όμορφο ταξίδι της "Ιθάκης" συνεχίζεται, ή μήπως τώρα αρχίζει;»

Πανζουρλισμός στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος: Ατελείωτο γλέντι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Χανταϊός: Στο Αττικό Νοσοκομείο ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Hondius - Θα μπει σε καραντίνα για 45 ημέρες

Eurovision: Οι πιο εκκεντρικές συμμετοχές - Από τους Lordi στο Νemo, την Κοντσίτα και τον Μιχάλη Ρακιντζή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert