OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

«Καρφιά» Ομπάμα στην Μέρκελ: «Σκοπός να ζουν καλύτερα οι άνθρωποι»

19/06/2013 - 17:21
Share on FacebookShare on Twitter

Η συνεργασία με την Ευρώπη παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος για την ειρήνη και την ασφάλεια, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε με την Άγγελα Μέρκελ στην Καγκελαρία, αναφερόμενος στη σεναριολογία που θέλει την Ουάσιγκτον να στρέφει πλέον περισσότερο το ενδιαφέρον της προς την Ασία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επισήμανε ακόμη την ανάγκη, στην προσπάθεια να επιτευχθεί δημοσιονομική εξυγίανση και ανταγωνιστικότητα, να μην χαθεί ο βασικός στόχος, «να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων», ενώ διαβεβαίωσε τους Γερμανούς ότι το σύστημα PRISM παρακολουθεί αυστηρά υποθέσεις που σχετίζονται με τρομοκρατική δραστηριότητα και μόνο υπό δικαστικό έλεγχο.

Ο Ομπάμα αποκάλυψε ότι έχουν αποτραπεί τουλάχιστον 15 επιθέσεις, κάποιες από αυτές και στην Γερμανία, χάρη στις παρακολουθήσεις. Αναφερόμενος στην ομιλία που θα πραγματοποιήσει αργότερα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, αναφέρθηκε στο χρέος που έχουν χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία να εξασφαλίσουν ότι θα πέσουν τα Τείχη σε ολόκληρο τον πλανήτη.



Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, η κα Μέρκελ επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να ευημερεί εάν δεν ευημερεί το σύνολο της Ευρώπης, στην οποία, όπως είπε «θέλουμε να εξάγουμε τα προϊόντα μας», αλλά τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της στο νέο, παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. «Θέλουμε ευημερία, ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη. Η δημοσιονομική εξυγίανση είναι μόνο ένα μέρος αυτής της πολιτικής», δήλωσε και ανέφερε με έμφαση ότι η Γερμανία δεν βλέπει το μέλλον της χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαστε όλοι μαζί», υπογράμμισε η κα Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ μετά την χρηματοοικονομική κρίση του 2008 και διευκρίνισε ότι στην περίπτωση της Ευρωζώνης, το πρόβλημα είναι ότι οι χώρες βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και προόδου σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αν και παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος επιθυμεί δημοσιονομική εξυγίανση και ανταγωνιστικότητα, δήλωσε ότι δεν πρέπει να χαθεί ο βασικός σκοπός, το πώς, δηλαδή, θα γίνει καλύτερη η ζωή των ανθρώπων.

«Όταν βλέπουμε ότι αυξάνεται π.χ. η ανεργία των νέων, θα πρέπει να ρυθμίσουμε την πολιτική μας ώστε να μην χαθεί μια γενιά», τόνισε χαρακτηριστικά και δήλωσε πεπεισμένος ότι η Άγγελα Μέρκελ ενδιαφέρεται για την Ευρώπη, ενώ διαβεβαίωσε για την συμπαράσταση της Ουάσιγκτον.



Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικώς με την συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ και συμφώνησαν ότι αυτή η συνεργασία θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ενώ θα χρησιμεύσει ως απόδειξη της δυνατότητας σύμπραξης σε διεθνές επίπεδο. Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε μάλιστα ότι ήδη 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την διατλαντική συνεργασία.
 

Tags: ΚΡΙΣΗΜΕΡΚΕΛΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΜΠΑΜΑΥΦΕΣΗ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν: «Την μελέτησα, είναι απαράδεκτη»

03/05/2026 - 21:12
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Εκτός διαπραγματεύσεων το πυρηνικό πρόγραμμα

03/05/2026 - 20:32
ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Προκαλούμε οικονομική ασφυξία στο Ιράν – Δεν μπορούν να πληρώσουν τους στρατιώτες τους»

03/05/2026 - 19:22

Διαβάστε Επίσης

Ο Τραμπ απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν: «Την μελέτησα, είναι απαράδεκτη»

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Εκτός διαπραγματεύσεων το πυρηνικό πρόγραμμα

ΗΠΑ: «Προκαλούμε οικονομική ασφυξία στο Ιράν – Δεν μπορούν να πληρώσουν τους στρατιώτες τους»

Τσερνόμπιλ: Οι ρωσικές αρχές κατήγγειλαν επίθεση ουκρανικού drone σε εργαστήριο του πυρηνικού σταθμού

Ελλάδα και Γαλλία εξετάζουν συνέργειες στην αμυντική βιομηχανία με στόχο κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα

Τζορτζ Νταν: «Έφυγε από την ζωή» ο πιλότος της RAF που είχε μεταφέρει το Spitfire MJ755 στην Ελλάδα

Ιράν σε Τραμπ: Αντιμετωπίζουμε και πειρατές, ετοιμαστείτε για νεκροταφείο αεροπλανοφόρων και στρατευμάτων

Ισραήλ: «Πράσινο φως» για την αγορά δύο μοιρών μαχητικών τύπου F-35I και F-15IA αξίας 100 δισεκ. ευρώ

Top News

Πάρνηθα: Μοναδικές εικόνες από τα χιόνια - Λευκό τοπίο σε Ζήρεια και Καλάβρυτα

Τάσος Μπουγάς: Ο κόσμος λέει ότι το «Ferto» είναι αντιγραφή από το «Θέλεις μπουζούκια πάμε»

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου απαντά σε καταγγελία ότι έκανε ταξίδια με χρήματα της Περιφέρειας: «Είναι όλα ψέματα»

Λάκης Λαζόπουλος: «Τελείωσε η δική μου "βόλτα" στα θέατρα, το μυαλό μου έχει αλλάξει τελείως»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert