OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Mega-λη» επίθεση αποστράτων για «διαρροές» που ετοιμάζουν νέες περικοπές

25/06/2013 - 00:31
Share on FacebookShare on Twitter
Για “φθηνή προπαγάνδα” κατηγορεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η ΑΝΕΑΕΔ. Αφορμή οι διαρροές οι οποίες γίνονται και σύμφωνα με τις οποίες “υπάρχει «τρύπα» 200 εκατ. € από το 1,5 δις € του δημοσιονομικού κενού του 2013, η οποία οφείλεται στο ότι δήθεν οι συντάξεις των αποστράτων στρατιωτικών συνεχίζουν να υπολογίζονται με το «παλιό μισθολόγιο».

Σε επιστολή της προς το MEGA που κοινοποίσε σ΄ όλα τα ΜΜΕ αναφέρει:

“Για ακόμη μία φορά, βάζετε στο στόχαστρο τους στρατιωτικούς ως δήθεν συνυπεύθυνους για το δημοσιονομικό κενό του 2013, αναπαράγοντας με αυτόν τον τρόπο, ακούσια θέλουμε να πιστεύουμε, τη φτηνή προπαγάνδα του οικονομικού κυβερνητικού επιτελείου.
Συγκεκριμένα, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού σας, της 22-6-2013, σε ρεπορτάζ της κυρίας Σοφίας Δήμτσα, μεταδόθηκε ότι υπάρχει «τρύπα» 200 εκατ. € από το 1,5 δις € του δημοσιονομικού κενού του 2013, η οποία οφείλεται στο ότι δήθεν οι συντάξεις των αποστράτων στρατιωτικών συνεχίζουν να υπολογίζονται με το «παλιό μισθολόγιο».

Επί της ουσίας συνοπτικά ισχύουν τα παρακάτω:

  • Το μισθολόγιο των εν ενεργεία στρατιωτικών έχει μειωθεί, από της ενάρξεως των περικοπών μέχρι σήμερα 3 φορές, με τελευταία αυτή του Ν. 4093/12 και ύψος συνολικών μειώσεων της τάξης του 45%.
  • Οι στρατιωτικές συντάξεις, οι οποίες υπολογίζονται επί των ποσών του ως άνω μισθολογίου, πέραν τις εξ αυτού μειώσεις, έχουν υποστεί ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ και όλες τις μειώσεις που υπέστησαν οι λοιπές συντάξεις, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση, από της ενάρξεως των περικοπών, να αναρριχάται στο 60%!
  • Οι στρατιωτικές συντάξεις σήμερα, στα ίδια συντάξιμα χρόνια, είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες πολιτικές (Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα), ακόμη και από αυτές συνταξιούχων αποφοίτων Δημοτικού ή τριταξίου Γυμνασίου!
  • Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία συναδέλφων που έχουν τεθεί υπόψη, τόσο του κου Πρωθυπουργού, όσο και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Σταϊκούρα (χωρίς αντίκρουση), οι πραγματικές εξοικονομήσεις κονδυλίων, από τις μειώσεις των στρατιωτικών συντάξεων που προέρχονται ΜΟΝΟ από τις μειώσεις του μισθολογίου των στρατιωτικών του Ν.4093/12, έχουν υπερκαλύψει τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου για το έτος 2013, καλύπτοντας μάλιστα προκαταβολικά από το 2013 και τις απαιτήσεις των ετών 2014 και 2015!
Παράλληλα, χρίζουν ιδιαίτερης μνείας τα παρακάτω:
  •   Ενώ ήταν γνωστό ότι οι μισθοί και οι συντάξεις των στρατιωτικών είχαν ήδη κατρακυλήσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, εν τούτοις το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, έθεσε νέες περικοπές στο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΎΣ, για τα έτη 2014 και 2015.
  • Eνώ έχει αποδειχθεί ότι έχουν υπερκαλυφθεί οι απαιτήσεις του μεσοπρόθεσμου, μέχρι το 2015, που επί της ουσίας ακυρώνουν κάθε σκέψη και δικαιολογία για νέες μειώσεις, έρχεται το ΥΠ.ΟΙΚ. και διπλασιάζει τις απαιτήσεις και πάλι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΎΣ, προφανώς σε μία τακτική, η οποία θα συμψηφίσει τις δεδομένες υπερκαλύψεις και θα διατηρήσει την απαίτηση για τις νέες μειώσεις ζωντανή και δήθεν επιβεβλημένη.
Αν και έχουμε μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων και επιστολών να σας παραθέσουμε, τόσο της ΑΝΕΑΕΔ όσο και άλλων φορέων, θα σας παραπέμψουμε μόνο στην προχθεσινή συνοπτική μας ανακοίνωση (http://www.aneaed.gr/index.php/announcements/item/659-epikolpa), την οποία επαναλαμβάνουμε έχετε λάβει και εσείς χωρίς να την λάβετε υπ όψη σας, ώστε σε περίπτωση που η παραπληροφόρηση των τηλεθεατών σας δεν είναι σκόπιμη και κατευθυνόμενη, να αποκαταστήσετε την αλήθεια το ταχύτερο δυνατόν. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουμε πλέον περιθώρια να συνεχίσουμε να πιστεύουμε για το κανάλι σας, ότι έως σήμερα πιστεύαμε, δηλαδή ότι το κανάλι σας, στο χώρο της ενημέρωσης, δεν είναι τοποθετημένο μεταξύ των «παπαγάλων» και «λαγών».

Επειδή δε κατά πληροφορίες, το ως άνω «ρεπορτάζ» σας, αναπαράγεται και από άλλα ΜΜΕ, η παρούσα κοινοποιείται σε όλα τα ΜΜΕ
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί δεν είχε μιλήσει ο Φράγκος για τις περικοπές όταν ήταν Α/ΓΕΣ – Η απάντηση

«Αφήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια και πείτε μας για τις περικοπές» – Στρατιωτικοί προς κυβέρνηση

Περικοπές: «Κενό γράμμα οι «δεσμεύσεις» σας» λένε στον υπουργό Άμυνας στρατιωτικοί

 

Tags: ΑΝΕΑΕΔΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από 29 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου

25/12/2025 - 13:11
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

20/12/2025 - 15:22
αυξήσεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

20/12/2025 - 09:46

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Τέσσερις άμαχοι νεκροί από πλήγματα ρωσικών drones σε Ντνιπροπετρόφσκ και Ζαπορίζια

Axios: ΗΠΑ και Ιράν θα διαπραγματευτούν την Πέμπτη στο Ομάν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

Αϊτή: Τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία αναπτύχθηκαν στο Πορτ-ο-Πρενς για την επιχείρηση «Southern Spear»

Τραμπ για Πούτιν: «Κράτησε την υπόσχεσή του, χτύπησε την Ουκρανία μετά την προσωρινή παύση επιθέσεων»

ΕΛΚΑΚ: Παρουσιάζει τον Προγραμματικό Ορίζοντα Έργων 2026 και τα αποτελέσματα τριών Innovation Challenges

Λιμενικό: Το χρονικό της συμπλοκής στη Χίο με 15 νεκρούς – «Το σκάφος των διακινητών μας εμβόλισε, ανετράπη και βυθίστηκε»

Φρεγάτες MEKO: Κλείνουν οι συμβάσεις για την αναβάθμισή τους – Οι στόχοι, το διακύβευμα και τα ρίσκα

Καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές – Καταιγίδες στα δυτικά

Top News

Καιρός: Βροχές διαρκείας θα επηρεάσουν τη χώρα – Τα δύσκολα την Πέμπτη

Επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο που ρωτούσε για την υπόθεση Επστάιν: «Είσαι η χειρότερη, θα έπρεπε να ντρέπεσαι»

Συνταγή για κεφτεδάκια σε σάλτσα γαλλικής κρεμμυδόσουπας

Ηλίας Βαλάσης: «Δεν θα έμπαινα ξανά στο Survivor, είναι κάτι πολύ μακριά από μένα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert