OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ποιος είναι ο νέος αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα

29/06/2013 - 23:20
Share on FacebookShare on Twitter

Στέλεχος για ειδικές αποστολές, κρίσιμες -όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων- για το διεθνές σκάκι,  ετοιμάζει η Ουάσινγκτον για την κεφαλή τής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

Επίκειται η ακρόαση του νέου πρεσβευτή από τα αμερικανικά νομοθετικά σώματα και η τοποθέτησή του θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουλίου, εκτός αν -για διαδικαστικούς λόγους- μετατεθεί για το φθινόπωρο. Στο τελευταίο δεκαήμερο του ιδίου μηνός συζητείται να πραγματοποιηθούν η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον και μια συνάντησή του με τον πρόεδρο Ομπάμα. Ανεπίσημη ανακοίνωση τής αλλαγής στην -πάντοτε σημαντική για την αμερικανική διπλωματία- πρεσβεία τής Αθήνας έκανε ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα.

Τον νυν πρεσβευτή Ντάνιελ Μπένετ-Σμιθ, παλαιότερα «προσωπάρχη» της Χίλαρυ Κλίντον, θα αντικαταστήσει ο πρέσβυς  Νταίηβιντ Πηρς (David Pearce). Πριν την εξέλιξη της διπλωματικής καρριέρας του δημοσιογραφούσε επί δεκαετία, ενώ έχει υπηρετήσει στο Ισραήλ, τη Συρία, το Ντουμπάϊ και στα Εμιράτα. Ψηλά πια στην υπηρεσιακή δομή τής αμερικανικής διπλωματίας, ο Πηρς είναι βοηθός ειδικός  απεσταλμένος τού Στέητ Ντηπάρτμεντ στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν. 

Οργανικά ενταγμένος στην αμερικανική πρεσβεία στη Ρώμη (2005-8), συνέδραμε διά ζώσης τη διαχείριση θεμάτων στο Ιράκ μετά από την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσέϊν. Την προηγούμενη διετία εντάχθηκε στο προσωπικό ειδικών καθηκόντων τής πρεσβείας στην Καμπούλ τού Αφγανιστάν, σε χρόνο κοντά στην εκτέλεση του μπιν Λάντεν. Κατά την άνθηση τής λεγόμενης αραβικής άνοιξης, ήταν πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλγερία. Η παρουσία του στην Αθήνα μπορεί να συμπέσει με αναμόχλευση των θεμάτων ελληνικού διπλωματικού ενδιαφέροντος και με πυρετώδες παρασκήνιο περί τη διαχείριση των “νέων” ενεργειακών δεδομένων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Η αλλαγή πρεσβευτή στην Αθήνα έρχεται να γίνει σε μια περίοδο την οποία πολλοί θεωρούν πρελούδιο διεθνούς νομισματικού πολέμου,  αλλαγών στην ευρεία Μέση Ανατολή αλλά και πλήρους μεταμόρφωσης του ελληνικού σκηνικού.

πηγή: Grok.gr 

Tags: ΑΘΗΝΑΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣΟΜΠΑΜΑ

Related Posts

Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Κουβέιτ: Εχθρικά drones εντοπίστηκαν στον εναέριο χώρο – Το Κατάρ επιβεβαιώνει ότι χτυπήθηκε φορτηγό πλοίο

Ουκρανία: Αξιωματούχοι αναφέρουν συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης και πλήγματα με drones παρά την εκεχειρία

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

G550 CAEW: H IAI προτείνει το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου στην Πολεμική Αεροπορία

Τραμπ: Τα αμερικανικά στρατεύματα που θα φύγουν από την Γερμανία, πιθανώς θα πάνε στην Πολωνία

Μέση Ανατολή: Εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από άγνωστο βλήμα στα ανοιχτά του Κατάρ

Το Ιράν απειλεί με «ανταπόδοση» μετά την επίθεση των ΗΠΑ εναντίον δεξαμενόπλοιών του

WSJ: Το Ισραήλ έστησε και υπερασπίστηκε μυστική βάση στο Ιράκ για να πολεμήσει το Ιράν

Top News

Σία Κοσιώνη: Το παρασκήνιο της αποχώρησής της και η συζήτηση του ΣΚΑΪ με τον Αντώνη Σρόιτερ το 2025

Τι ισχύει με τις ταυτότητες παλαιού τύπου και μέχρι πότε πρέπει να τις αλλάξετε

Οι Metallica στο ΟΑΚΑ: Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε δονήσεις κατά τη διάρκεια της συναυλίας

Δημήτρης Παπανικολάου: «Πάθαμε σοκ όταν μας είπαν ότι η κόρη μας ενδέχεται να μη μιλήσει ποτέ κανονικά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert