OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

33% η ανεργία στα ακριτικά νησιά και μαζική μετανάστευση – Έτσι «ενδιαφέρονται» για το Αιγαίο

08/07/2013 - 00:31
Share on FacebookShare on Twitter

Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας  που εχει αγγίξει το  33% και με την μαζική μετανάστευση νέων οικογενειών, σε Αυστραλία και Αμερική,όπου τους τελευταίους μήνες μόνο στην Κάλυμνο, ξεπέρασε συνολικά τις 4000, βρίσκονται τα ακριτικά νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Το Σαββατοκύριακο Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκε την Κάλυμνο, την Τελενδο και την Ψέριμο σε μια προσπάθεια στήριξης  των ακριτικών οικογενειών που ζούνε με εισόδημα κάτω του ορίου της φτώχειας και είναι ανασφαλιστες.

Στη Κάλυμνο  150 άτομα βρίσκουν, καθημερινά, φαγητό στο συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως, 50 διορισμένοι εκπαιδευτικοί από την υπόλοιπη Ελλάδα στο νησί, τρώνε στις κουζίνες της Εκκλησίας ενώ δεκάδες οικογένειες παίρνουν δέματα τροφίμων για τις ημερήσιες ανάγκες τους.
Ο κ. Δημτσας παρέδωσε 2 τόνους τροφίμων και επαρκή ποσότητα σε φαρμακευτικό και υγιειονομικό υλικό,  συνεχίζοντας την εκστρατεία ενίσχυσης και στήριξης των ακριτικών περιοχών της χώρας μας.

Σε συναντήσεις που είχε με τον Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παίσιο, τον Δήμαρχο Καλύμνου και πολίτες του νησιού αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση λέγοντας ότι » θα ξεπεραστεί μόνο αν προσπαθήσουμε  με αλληλεγγύη, αυταπάρνηση και κοινό ζήλο βάζοντας όλοι, στην άκρη το «εγώ» και αντικαθιστώντας το, με το » εμείς » .

» Οι ακρίτες μας, υπογραμμισε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» , είναι η «συνείδηση» της Ελλάδας. Η εικόνα αδιαφορίας του κέντρου στην περιφέρεια πρεπει να σταματήσει. Η στήριξη της «Αποστολής» σε συνεργασία και με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών είναι ένδειξη αναγνώρισης της εθνικής τους προσφοράς. Η Εκκλησία με όλες της τις δυνάμεις προσπαθεί να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας και στήριξης των αδυνάτων και της νέας γενιάς».

Ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου περιέγραψε με μελανά γράμματα τα προβλήματα των ακριτών  λέγοντας ότι » στην περιοχή αναβιώνουν προβλήματα της δεκαετίας του 50. Υπάρχει «αιμορραγία» των νέων μας στο εξωτερικό που φεύγουν για ανεύρεση δουλειάς. Το φάρμακο και το απαραίτητο υγιειονομικό υλικό λείπουν απο τον τόπο μας.Αισθανόμαστε,είπε, ξεχασμένοι και αποκομμένοι » και πρόσθεσε «υπάρχουν Καλύμνιοι για τους οποίους το κρέας  και τα μπισκότα είναι χρυσός. Σας ευχαριστούμε θερμά, ευχαριστούμε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την βοήθεια και την ουσιαστική στήριξη που μας δίνει  την δυνατότητα να προσφέρουμε σε όσους λείπουν τα απαραίτητα».

Ο κ. Δήμτσας συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο της Καλύμνου κ.  Δημήτριο Διακομιχάλη,ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του για τα προβλήματα των κατοίκων. Ο κ. Διακομιχάλης ευχαρίστησε την » Αποστολή» γιατί με τις δράσεις της ενισχύει την Κάλυμνο καθώς πριν λίγους μήνες παραδόθηκαν 2.000 βιβλία για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,ενω όπως είπε. «τώρα δίνεται η δυνατότητα με τόνους τροφίμων και φαρμάκων  να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, κατέληξε,  σκέφτεται τους ακρίτες και εμείς αισθανόμαστε το ενδιαφέρον του».
Η «Αποστολή» με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έχουν επισκεφθεί τον τελευταίο χρόνο 35 ακριτικές περιοχές.
 

Tags: ΑΝΕΡΓΙΑΑΠΟΣΤΟΛΗΔΗΜΤΣΑΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Related Posts

φρεγάτες
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Φρεγάτες Bergamini και εκσυγχρονισμό MEKO στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά φέρνει το ΥΠΕΘΑ στη Βουλή

04/05/2026 - 11:43
KC-135
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

KC-135: Η Πολεμική Αεροπορία έχει ακόμα στο στόχαστρο τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού

04/05/2026 - 05:07
ORION 26
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ORION 26: Το χαλύβδινο αποτύπωμα του Στρατού Ξηράς, ο αθέατος παράγοντας ισχύος και το στοίχημα που κερδήθηκε

03/05/2026 - 08:09

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Υποστηρίζει ότι έπληξε με πυραύλους αμερικανικό πολεμικό πλοίο κοντά στα Στενά του Ορμούζ – Διαψεύδουν οι ΗΠΑ

Νέο χάρτη για τα Στενά του Ορμούζ έδωσαν στη δημοσιότητα οι Φρουροί της Επανάστασης

Η πυρηνική τριάδα των ΗΠΑ θέλει 71 δισεκ. δολάρια το 2027 για τον εκσυγχρονισμό της [pics]

ΕΕ και Ουκρανία θα προχωρήσουν σε συμφωνία για drones – Αναγκαία η παρουσία της Ευρώπης στις διαπραγματεύσεις, λέει ο Ζελένσκι

Το Ιράν καλεί τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τις «υπερβολικές απαιτήσεις» τους

Απελάθηκαν από την Αυστρία τρεις Ρώσοι διπλωμάτες κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

Φρεγάτες Bergamini και εκσυγχρονισμό MEKO στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά φέρνει το ΥΠΕΘΑ στη Βουλή

«Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα – Πραξικόπημα ή απόπειρα εναντίον του φοβάται ο Πούτιν»

Top News

Μαρίνα Σταυράκη - Μπουλέντ Οζκάντ: Εικόνες από το ταξίδι του ερωτευμένου ζευγαριού στην Κωνσταντινούπολη

Σία Κοσιώνη και ΣΚΑΪ παίρνουν οριστικά «διαζύγιο» - Το παρασκήνιο και ο νέος ρόλος της Λένας Φλυτζάνη

Καταναλωτικά δάνεια: Οι αλλαγές που φέρνει το πλαφόν 30% έως 50% στις χρεώσεις - Αναλυτικά παραδείγματα

Παραιτήθηκε ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Νίκου Ανδρουλάκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert