OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κείμενο – μπουρλότο έδωσαν ακρίτες του Έβρου στον ΥΦΕΘΑ – «Τρέφετε μένος κατά των ΕΔ»

13/07/2013 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Όσοι πιστεύουν ότι η ανακοίνωση του παγώματος των περικοπών για τους στρατιωτικούς είναι αρκετή για να τους πείσει ότι όλα πάνε καλά μάλλον δεν εχει μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα. 

Ενδεικτικό το κείμενο ψήφισμα διαμαρτυρίας που έδωσαν στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θ.Δαβάκη οι άνθρωποι του Συνδέσμου Αποστράτων Βόρειου Έβρου.

Οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν εναντίον κομμάτων που κυβερνούν και πολιτικών που παίρνουν ή εκτελούν αποφάσεις είναι πολύ σκληρές.

Γράφουν:

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ  της Εθνικής Άμυνας,
Σας καλωσορίζουμε στην περιοχή μας.
Είμαστε ένας Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που έχουμε επιλέξει να ζήσουμε ως ακρίτες, είτε γιατί είναι η γενέτειρά μας, είτε γιατί αγαπήσαμε τον τόπο και τους ανθρώπους.
Βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσιμη για την καλή μας πατρίδα, αυτό άλλωστε  συχνά μας το υπενθυμίζουν οι πολιτικοί .
Με την παρούσα θέλουμε να σας εκφράσουμε την οργή των κατοίκων του Βορείου Έβρου, αλλά και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην περιοχή.

Οργή, γιατί δεν σκέπτεστε εθνικά αλλά τελείως ατομικά.

Οργή, γιατί έχετε υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας σε τοκογλύφους και δεν καταβάλλετε καμιά προσπάθεια είτε για την απεμπλοκή, είτε για την αναδιοργάνωση του κράτους, έτσι ώστε ν’ αρχίσει η ανάπτυξη. Θα επωμισθείτε την ευθύνη της μεγαλύτερης μετανάστευσης  νέων επιστημόνων που έχει συντελεσθεί παγκοσμίως.

Οργή, για την αναίσχυντη στάση σας, που δεν έχει προηγούμενο και πάλι παγκοσμίως, να έχετε προβεί σε περικοπές εισοδημάτων από όλους τους Έλληνες, όχι όμως και στα δικά σας.

Οργή, γιατί έχετε κάνει κτήμα σας , ότι είναι κρατικό και ξεπουλάτε όσο-όσο.

Οργή, γιατί καταφέρατε μέσα σε 35 χρόνια «δημοκρατίας», να διαλύσετε ότι είχε κτίσει η ανεξάρτητη Ελλάδα στα 200 σχεδόν  χρόνια ελευθερίας της.

Οργή, γιατί με την επίκληση κινδύνου, μας κυβερνάτε με  νόμους που σας απαλλάσσουν από κάθε ενοχή και συνυπάρχετε στην  κυβέρνηση με ανθρώπους που είναι οι κύριοι εμπνευστές της ατιμωρησίας.

Οργή, γιατί έχετε ξεχάσει ότι η δύναμη ενός κράτους είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις , η οικονομία και η συνοχή του και εσείς απαξιώνετε τις Ένοπλες Δυνάμεις, διαλύσατε την οικονομία, χρόνια τώρα σας έχει επηρεάσει τον εγκέφαλο η πολυπολιτισμικότητα, με μοναδικό σας στόχο να κρατήσετε τις  «ένδοξες θέσεις» και τους παχυλούς μισθούς σας.

Οργή, γιατί τρέφετε μένος προς τις  Ένοπλες Δυνάμεις – πιθανή κακή θητεία  αν υφίσταται βέβαια και που – συνηθισμένη αιτιολογία στο παρελθόν. Βάλλετε συνεχώς προς το χώρο, επειδή μάλλον δεν σας ενέπνευσε η οργάνωση και η τήρηση των νόμων. Καθώς από το σύνταγμα οι στρατιωτικοί και όχι παρακαλώ οι «ένστολοι», όπως συνηθίσατε να τους αποκαλείτε, δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν δημοσίως, χρησιμοποιήσατε το στοιχείο αυτό εναντίον τους, ως αδυναμία. Παρ’ όλα αυτά τους εντάσσετε στους προνομιούχους, αλλά  πως γίνεται, φτωχούς.

Οργή, γιατί τα δικαστήρια της χώρας αποφασίζουν και ο πρωθυπουργός συμφωνεί ότι αδικεί τα στελέχη των  Ενόπλων Δυνάμεων (ε.ε και ε.α), κάνοντας υπερβολικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά δεν επανορθώνει. Γιατί?

Πόσο νομίζετε ότι θα δεχόμαστε την αδικία?

Κύριε Υπουργέ

Υπάρχει διάχυτη θλίψη για την κατάντια της πατρίδας μας από όλους τους Έλληνες, όμως δεν βλέπουμε ανάλογη ευαισθησία από τους πολιτικούς. Έχετε απολέσει την αξιοπιστία σας, έχετε χάσει την εκτίμηση του λαού. Οι συνέπειες των αποφάσεών σας  βαρύνουν το μέλλον των Ελλήνων και θεωρούμε ότι διαπράττετε μεγάλα εθνικά εγκλήματα.

Αποδείξτε το αντίθετο, ορθώνοντας ανάστημα και προασπίστε την Εθνική Άμυνα, στηρίζοντας το προσωπικό της, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι στις κρίσεις με τη γείτονα χώρα, δεν χρειάσθηκαν παραινέσεις σας  για να αναλάβουν τα όπλα, να πάνε στις θέσεις τους, έτοιμοι να θυσιασθούν για την πατρίδα, γιατί απλά ήσαν ΕΛΛΗΝΕΣ.

                                       
 

Tags: ΔΑΒΑΚΗΣΕΒΡΟΣΥΦΕΘΑΨΗΦΙΣΜΑ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert