OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ δεν κάνουν πίσω – Έρχεται επίθεση εναντίον του Άσαντ τον οποίο χαρακτηρίζουν «εγκληματία»

30/08/2013 - 20:59
Share on FacebookShare on Twitter

«Εγκληματία και δολοφόνο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζοντας τη βεβαιότητα των ΗΠΑ ότι η συριακή κυβέρνηση διέπραξε ένα «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» όταν χρησιμοποίησε αέρια που προκαλούν παράλυση του νευρικού συστήματος κατά την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στα προάστια της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου.
Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που ερευνούν αυτήν και άλλες παλαιότερες επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία «δεν μπορούν να πουν στις ΗΠΑ κάτι που η Ουάσινγκτον δεν γνωρίζει ήδη για την επίθεση», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε διάγγελμα που εκφώνησε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Σύμφωνα με τον Κέρι, οι πύραυλοι με τα χημικά που έπληξαν τις περιοχές αυτές προέρχονταν μόνο από εγκαταστάσεις που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος. Επιπροσθέτως, οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η συριακή κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα πολλές φορές φέτος, ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.
Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι πριν από την επίθεση, «στοιχεία του καθεστώτος» βρίσκονταν στην περιοχή και πήραν την εντολή να φορέσουν προστατευτικές μάσκες πριν εξαπολυθεί η επίθεση. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν επίσης ότι υψηλόβαθμοι Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει τη χρήση χημικών όπλων. «Ξέρουμε ότι επί τρεις ημέρες πριν από την επίθεση υπήρχε στην περιοχή προσωπικό και έκανε προετοιμασίες (…). Ξέρουμε από πού εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι και τι ώρα. Ξέρουμε πού προσγειώθηκαν και πότε», είπε.
Τουλάχιστον 1.429 Σύροι πολίτες έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 426 ήταν παιδιά, πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ δεν θα επαναλάβουν στη Συρία ότι έπραξαν στο Ιράκ και ο,τιδήποτε κάνουν στη χώρα αυτή δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις επεμβάσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ή ακόμη και τη Λιβύη, τόνισε ο Κέρι ο οποίος έκανε λόγο για μια «στοχευμένη» επιχείρηση, χωρίς τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων.
Ο Αμερικανός υπουργός επισήμανε επίσης ότι και άλλες χώρες παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση, περιμένοντας να δουν εάν η Συρία μπορεί να γλιτώσει αφού έκανε χρήση χημικών. Η ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας θα στείλει κατά συνέπεια ένα «μήνυμα» στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ. «Έχει σημασία αν δεν γίνει τίποτα. Έχει σημασία εάν ο κόσμος καταδικάζει στα λόγια και δεν συμβαίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Κέρι τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες τους αλλά έχουν τη στήριξη της Γαλλίας, της Αυστραλίας και του Αραβικού Συνδέσμου, ωστόσο θα ενεργήσουν με βάση το δικό τους χρονοδιάγραμμα.
«Η ιστορία θα μας κρίνει όλους πολύ σκληρά αν κλείσουμε τα μάτια στην αδικαιολόγητη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από έναν δικτάτορα, παρά τις προειδοποιήσεις», κατέληξε.

Tags: ΑΣΑΝΤΚΕΡΙΠΟΛΕΜΟΣΠΡΟΣΦΥΓΕΣΣΥΡΙΑΕΠΕΜΒΑΣΗΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

Related Posts

Σίδνεϊ
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

14/12/2025 - 19:09
Μελόνι
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

14/12/2025 - 18:40
An-22 - συντριβή
ΚΟΣΜΟΣ

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

14/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert