OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το νέο αντιαρματικό CORNET που έφτιαξαν οι Ρώσοι

09/11/2013 - 00:13
Share on FacebookShare on Twitter

Το νέο  μοντέλο του αντιαρματικού συστήματος Cornet, την προηγούμενη έκδοση του οποίου έχουν στο οπλοστάσιό τους οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κατασκεύασαν οι Ρώσοι σε εργοστάσιο στην Τούλα, μια ρωσική πόλη που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα. 

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του – το Cornet-E (εξαγωγικό μοντέλο) που είναι καλά γνωστό εδώ στον Ελληνικό Στρατό Ξηράς –  το νέο σύστημα μπορεί να βάλει ακόμα και σε εναέριους στόχους, μεταδίδει η Φωνή της Ρωσίας. Μάλιστα, το νέο μοντέλο είναι ικανό να παρακολουθεί δυο στόχους ταυτόχρονα και αν χρειαστεί να χτυπήσει τον κάθε ένα απ’ αυτούς με βολή από δύο πυραύλους, σύμφωνα με τον κ. Ολέγκ Γιάστρεμποφ, σχεδιαστή του αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος Cornet.

<< Στο σύστημα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί η αρχή του αυτοματισμού. Το καθήκον του χειριστή συνίσταται μόνο στον εντοπισμό του στόχου και μετά απ’αυτό στην ουσία δεν παρεμβαίνει πλέον στη λειτουργία του συστήματος>>, είπε.

 
Η παρακολούθηση του τεχνικού εξοπλισμού του εχθρού πραγματοποιείται ταυτόχρονα από μερικά συστήματα που επιτρέπουν στο χειριστή να εντοπίσει τα τεθωρακισμένα οχήματα του εχθρού σε απόσταση 10 χιλιομέτρων οποιαδήποτε ώρα του ημερονυχτίου και υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, υποστηρίζεται. Δεν τελειώνουν ‘ομως εδώ οι ικανότητες του Cornet τις οποίες θα μπορούσαν να ζηλέψουν ακόμα και οι φανταστικοί υπερήρωες, μεταδίδει η Φωνή της Ρωσίας. <<Κατά τη διάρκεια των δοκιμών εκστρατείας το Cornet απέδειξε ότι μπορεί να πάρει υπό τον έλεγχό του τόσο το έδαφος, όσο και τον αέρα>> παρατήρησε ο κ. Ίγκορ Τσερνοσβίτοφ, σχεδιαστής του νέου αντιαρματικού πυραυλικού συστήματος.
 
Τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, τα ελικόπτερα, ακόμη και τα ταχυκίνητα αεροσκάφη κάθετης εφόρμησης μπορεί να παρακολουθούνται και να εξολοθρεύονται από το σύστημα μας  το είδαμε αυτό κατά τη διάρκεια των δοκιμών του>>,είπε.

Για αυτό το σκοπό το νέο σύστημα είναι εφοδιασμένο με πυραύλους δύο τύπων – αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς. Ο εκτοξευτής του μπορεί να χτυπήσει 8 στόχους και στη συνέχεια να επαναεφοδιαστεί – ανάμεσα στα πυρομαχικά του έχει ακόμα 8 κοντέινερ με πυραύλους.
Και  καταλήγει το άρθρο:Το νέο πυραυλικό σύστημα είναι καθολικό. Σήμερα ήδη μπορεί να τοποθετηθεί στα τεθωρακισμένα οχήματα παντός εδάφους Tiger . Το Cornet είναι δυνατό να τοποθετηθεί επίσης και σε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα μάχης πεζικού. Σ’ αυτές τις μαχητικές πλατφόρμες τα πυρομαχικά του αυξάνονται και το Cornet εφοδιάζεται επίσης και με το σύστημα αυτόματης επαναφόρτωσης.
 

Διαβάστε ακόμη:

Όταν το άρμα μάχης γίνεται «υποβρύχιο» – Δείτε το ρωσικό Τ- 90


ΣΥΡΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ: ipad χρησιμοποιούν οι Ειδικές Δυνάμεις!



Tags: ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΟΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΡΩΣΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τραμπ: Εγκρίνει εκτάκτως πωλήσεις όπλων αξίας 23 δισεκ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου λόγω Ιράν

20/03/2026 - 08:19
Patriot
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Μυημένοι στους Patriot οι Έλληνες αναχαιτιστές – Ιδανικοί για βαλλιστικούς πυραύλους οι PAC-2 GEM

20/03/2026 - 05:04
THAAD - ΗΠΑ -ΗΑΕ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΗΠΑ: Ενέκριναν έκτακτη πώληση ραντάρ για τα THAAD, πυραύλων AMRAAM, πυρομαχικών για F-16 και αντι-drone συστημάτων στα ΗΑΕ

19/03/2026 - 19:26

Διαβάστε Επίσης

Οδησσός: Ρωσικά drones έπληξαν εμπορικά πλοία φορτωμένα με σιτηρά

Χέγκσεθ για τα 200 δισεκ. δολάρια που ζήτησε για τον πόλεμο στο Ιράν: «Για να σκοτώνεις κακούς, θες χρήματα»

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ζαπορίζια

Κουβέιτ: Φωτιά στο διυλιστήριο Μίνα αλ Αχμάντι μετά από επιδρομή drones – Δεν υπάρχουν θύματα

Τραμπ: Εγκρίνει εκτάκτως πωλήσεις όπλων αξίας 23 δισεκ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου λόγω Ιράν

Μυημένοι στους Patriot οι Έλληνες αναχαιτιστές – Ιδανικοί για βαλλιστικούς πυραύλους οι PAC-2 GEM

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Top News

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου ανέβασε μία τρυφερή selfie με την Ρία Ελληνίδου με τις φήμες περί σχέσης να «φουντώνουν»

Γιάννης Στάνκογλου: Ο Γιάννης Σμαραγδής είπε ότι δεν με ξέρει για να κάνει σόου, προφανώς γνωριζόμαστε

Kαιρός: Αφρικανική σκόνη μέχρι την Κυριακή - Κρύο και την επόμενη εβδομάδα

Ούρσουλα Άντρες: Η γυναίκα - μύθος και δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με το πόσο όμορφη ήταν

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert