OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΜΤΣ: Και η ΠΟΣ ζητά εξηγήσεις για την αντικατάσταση Σιδηρόπουλου

13/03/2014 - 00:02
Share on FacebookShare on Twitter

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών ζητά με την σειρά της εξηγήσεις για όσα έγιναν στο ΜΤΣ, αναφερόμενη στην απομάκρυνση του προέδρου του.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα και έντονες ανησυχίες στα Μέλη μας, με κυριότερο την αιτιολογία που οδήγησε στην εσπευσμένη εντός οκταμήνου αντικατάσταση του Προέδρου του ΜΤΣ, ο οποίος είχε την εμπειρία και την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση, για αυτή την ευαίσθητη και απαιτητική θέση”.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣ:

Με το υπ’ αριθμό 112 ΦΕΚ τεύχος ΥΟΔΔ/5 Μαρ. 2014, έγινε γνωστό ότι ο Αντιστράτηγος ε.α. Χαρίλαος Μπουκουβάλας διορίζεται ως Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ) των Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και Νοσηλευτικού Ιδρύματος ΜΤΣ (ΝΙΜΤΣ), για την εναπομένουσα διάρκεια της θητείας των οργάνων, σε αντικατάσταση του Αντγου ε.α. Μιχαήλ Σιδηρόπουλου, ο οποίος επισημαίνεται ότι είχε διορισθεί στις 26 Ιουν. 2013 για μια περίοδο τριών ετών (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 303/2013).

Το άρθρο 13 παρ.6 του Ν.2690/1999 (ΦΕΚ Α΄45), «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής διαδικασίας και άλλες διατάξεις» καθορίζει σχετικά: «Όταν ο νόμος προβλέπει θητεία για τα μέλη του συλλογικού οργάνου, η αντικατάσταση μέλους πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή μόνο για λόγο αναγόμενο στην άσκηση των καθηκόντων του , ο οποίος πρέπει να βεβαιώνεται στη σχετική πράξη.»

Δημιουργούνται συνεπώς εύλογα ερωτήματα και έντονες ανησυχίες στα Μέλη μας, με κυριότερο την αιτιολογία που οδήγησε στην εσπευσμένη εντός οκταμήνου αντικατάσταση του Προέδρου του ΜΤΣ, ο οποίος είχε την εμπειρία και την απαιτούμενη επιστημονική κατάρτιση, για αυτή την ευαίσθητη και απαιτητική θέση. Σε μια περίοδο που φαίνεται ότι ισορροπεί το ΜΤΣ και αρχίζουν να βελτιώνονται οι δείκτες του, τέτοιες ενέργειες ανασύρουν από τη μνήμη μας πράξεις προηγούμενων πολιτικών προϊσταμένων του Ταμείου, που το είχαν οδηγήσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τα παραπάνω δεν σχετίζονται με το πρόσωπο που έχει επιλεγεί για να τον αντικαταστήσει, που είναι ένας καταξιωμένος συνάδελφος του Μηχανικού. Το θέμα επιτείνεται από τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν ή αναρτώνται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, όπως νέες απαιτήσεις για τη σύμβαση που αφορά στο μέγαρο «ΑΤΤΙΚΑ» (μείωση ενοικίου κ.α.), πιέσεις από την τρόικα σε ότι αφορά τους κοινωνικούς πόρους του ΜΤΣ, ανάρτηση για το ύψος της υποχρέωσης δημιουργίας αποθεματικού κλπ !

Πέραν όμως των σεναρίων, διαπιστώνουμε ότι στο ΦΕΚ ΥΟΔΔ 112/2014, με το οποίο αντικαθίσταται ο Πρόεδρος του ΜΤΣ, δεν αναφέρεται ο λόγος αντικατάστασης «ο οποίος πρέπει να βεβαιώνεται στη σχετική πράξη», όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία (Ν.2690/1999). Η μη αναγραφή του λόγου αντικατάστασης ενισχύει τα αντίστοιχα σενάρια.

Να θυμίσουμε ότι τα Μετοχικά Ταμεία λειτουργούν κυρίως από εισφορές των μετοχομερισματούχων τους, με σοβαρές μηνιαίες κρατήσεις, χωρίς οποιαδήποτε επιδότηση του Κράτους. Είναι πλέον καιρός να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη διοίκησή τους.

Καλούμε τον ΥΕΘΑ κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, να λάβει θέση και να δώσει απαντήσεις τόσο στην αιτιολογία αντικατάστασης όσο και στα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σεβόμενος όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει τα εν αποστρατεία στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Tags: ΜΤΣΠΟΣ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 27 Μαρτίου

21/03/2026 - 16:27
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις ενστόλων

26/02/2026 - 19:15
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

07/02/2026 - 19:13

Διαβάστε Επίσης

Ο Τραμπ απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν: «Την μελέτησα, είναι απαράδεκτη»

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Εκτός διαπραγματεύσεων το πυρηνικό πρόγραμμα

ΗΠΑ: «Προκαλούμε οικονομική ασφυξία στο Ιράν – Δεν μπορούν να πληρώσουν τους στρατιώτες τους»

Τσερνόμπιλ: Οι ρωσικές αρχές κατήγγειλαν επίθεση ουκρανικού drone σε εργαστήριο του πυρηνικού σταθμού

Ελλάδα και Γαλλία εξετάζουν συνέργειες στην αμυντική βιομηχανία με στόχο κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα

Τζορτζ Νταν: «Έφυγε από την ζωή» ο πιλότος της RAF που είχε μεταφέρει το Spitfire MJ755 στην Ελλάδα

Ιράν σε Τραμπ: Αντιμετωπίζουμε και πειρατές, ετοιμαστείτε για νεκροταφείο αεροπλανοφόρων και στρατευμάτων

Ισραήλ: «Πράσινο φως» για την αγορά δύο μοιρών μαχητικών τύπου F-35I και F-15IA αξίας 100 δισεκ. ευρώ

Top News

Πάρνηθα: Μοναδικές εικόνες από τα χιόνια - Λευκό τοπίο σε Ζήρεια και Καλάβρυτα

Τάσος Μπουγάς: Ο κόσμος λέει ότι το «Ferto» είναι αντιγραφή από το «Θέλεις μπουζούκια πάμε»

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου απαντά σε καταγγελία ότι έκανε ταξίδια με χρήματα της Περιφέρειας: «Είναι όλα ψέματα»

Λάκης Λαζόπουλος: «Τελείωσε η δική μου "βόλτα" στα θέατρα, το μυαλό μου έχει αλλάξει τελείως»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert