OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Επανέρχεται πρόταση από ΗΠΑ για την ΕΑΒ

08/04/2014 - 00:15
Share on FacebookShare on Twitter

Μέσα από το πρίσμα των διεθνών επενδυτών που όχι μόνο οραματίζονται αλλά δηλώνουν το ενεργό παρόν για τη δημιουργία μιας νέας Ελληνικής “Πολυεθνικής” Αεροπορικής Βιομηχανίας, που θα δώσει τέλος στο έως τώρα αδιέξοδο μοντέλο ανάπτυξης της βιομηχανίας, μετατρέποντάς την σε εφαλτήριο ανάπτυξης, επιτυχίας, και διεθνούς ηγεσίας, ο Όμιλος ΟΝΕΧ και συγκεκριμένα η  Αμερικάνικη εταιρία του Ομίλου “ΟΝΕΧ Technologies Inc” συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Συνέδριο EXPOSEC-DEFENSEWORLD 2014, όπου από το βήμα του Συνεδρίου, ο κος Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος επανέλαβε για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον και την επενδυτική πρόταση εκ μέρους αμερικανικών επενδυτικών οίκων που εκπροσωπεί για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

Μια πρόταση που αφορά την εφαρμογή στη ζημιογόνο αμυντική βιομηχανία μοντέλων του εξωτερικού που θα ανταποκρίνονται επιτυχώς στις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και στο διεθνή ανταγωνισμό. Μόνο λοιπόν μέσω σύμπραξης Ιδιωτών με συμμετοχή δημοσίου, με ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις μπορούμε να γυρίσουμε τη σελίδα για την Ελληνική αμυντική βιομηχανία μας και να πάμε στην Επόμενη Μέρα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Ξενοκωςτας » οι επενδυτές αναζητούν Βιομηχανίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Χώρας τους και αποφεύγουν χώρες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας τους». Η άμεση σύναψη στρατηγικών συνεργασιών και σύμπραξη των δυνάμεων της Χώρας για μία διεθνή προοπτική είναι η μόνη λύση στη προδεδικασμένη και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πλήρη κατάρρευση του κλάδου, στα λουκέτα στην απώλεια θέσεων εργασίας στο πλήγμα στην αμυντική θωράκιση της Χώρας αλλά και στην εικόνα αυτής διεθνώς.  Τα προηγούμενα 30 χρόνια η εγχώρια Κρατική αμυντική βιομηχανία απορρόφησε περίπου 7 δις ευρώ και δημιούργησε και αλλά 7 δις ευρώ χρέη. Αυτό όταν αλλάξει το Ελληνικό Δημόσιο από την εξοικονόμηση και μόνο θα μπορούσε να αυξήσει τις συντάξεις όλου του Ελληνικού Δημοσίου κατά $ 1000 το χρόνο για 15 χρόνια. Μέσω ιδιωτικών επενδύσεων και αλλαγής λειτουργίας θα μπορούσε τα επόμενα 30 χρόνια εκτός από την εξοικονόμηση το ελληνικό δημόσιο να έχει οφέλη πάνω από 1,5 δις δολάρια. Οι επιλογές άρα, είναι δύο: Εικονική και βραχυπρόθεσμη “επιβίωση” έως τη στιγμή της απόλυτης χρεωκοπίας, που ήδη έχει συμβεί για κάποιες από αυτές και που ραγδαία και μοιραία πλησιάζει και για τις υπόλοιπες  ή εδώ-και-τώρα επενδύσεις ύψους ≥150εκ. δολαρίων και ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, εξαγωγές και μια ισχυρή Ελληνική αμυντική βιομηχανία όπως της αρμόζει, άξια περήφανη και ικανή να ανταγωνίζεται μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες παγκοσμίως. Η λύση μία.
 
*Το συνέδριο “EXPOSEC-DEFENSEWORLD INTERNATIONAL DEFENSE & SECURITY CONFERENCE-Defense & Security Policy: Meet the Future Challenges”, στις 7 & 8 Απριλίου 2014 αποτελεί συνδιοργάνωση για 2η συνεχή χρονιά από το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο  και τη Συμεών Τσομώκος ΑΕ ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Ο θεσμός αυτός έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς όλων των εμπλεκομένων κρατικών και μη φορέων και ενδιαφερόμενων μερών στον τομέα της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, ιδιαίτερα δε στην τρέχουσα κρίσιμη γεωπολιτικά συγκυρία  όπου η Ελλάδα βιώνοντας όλες τις ασφυκτικές κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, οφείλει να ανακτήσει την αξιοπιστία της διεθνώς, να ενδυναμώσει την αμυντική της βιομηχανίας με την εκμετάλλευση των υπαρχουσών υποδομών και τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών αλλά και να διασφαλίσει ύψιστες απαιτήσεις ασφάλειας για τη Χώρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
 

 

Related Posts

SAFE
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SAFE: Η Κομισιόν ζητά από την Ελλάδα να υποβάλλει εκ νέου το σχέδιο για τους εξοπλισμούς

08/12/2025 - 20:30
Su-27
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Su-27: Νεκρός Ουκρανός πιλότος – Αναφορές ότι χτυπήθηκε από πύραυλο ρωσικού μαχητικού

08/12/2025 - 18:45
Βουλγαρία - Hrabri
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Hrabri: Το Πολεμικό Ναυτικό της Βουλγαρίας παρέλαβε το νέο του περιπολικό πλοίο MMPV [vid]

08/12/2025 - 18:33

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1921 πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας του Κουντουριώτη

Η Συρία γιορτάζει έναν χρόνο από την πτώση του Άσαντ: Ο πρόεδρος αλ Σάρα υπόσχεται «συνύπαρξη και δικαιοσύνη»

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»

Ερντογάν σε Όρμπαν: «Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία»

Γερμανία: «Για πρώτη φορά από τον Β’ ΠΠ οι ΗΠΑ δεν στέκονται στο πλευρό των Ευρωπαίων»

SAFE: Η Κομισιόν ζητά από την Ελλάδα να υποβάλλει εκ νέου το σχέδιο για τους εξοπλισμούς

Ρωσία: Τρεις στρατιώτες καταδικάστηκαν για τη δολοφονία ενός Αμερικανού που πολεμούσε εθελοντικά για τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

Top News

Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο - 48.000 ευρώ σε Κυριάκου και Αρναούτη δίνει η οικογένεια του τραγουδιστή

Τρίζει το deal Netflix – Warner Bros μετά τη σφήνα της Paramount με προσφορά 108 δισ. δολάρια

Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Τι ζητούν από την κυβέρνηση για να ανοίξουν τους δρόμους - Συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στην Κρήτη

Γιώργος Μαζωνάκης: Επιστρέφει στις πίστες της νυχτερινής Αθήνας - Δηλώνει «παρών με τον ΑPON»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert