OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γκάφα! Ο Λευκός Οίκος «έδωσε» τον σταθμάρχη της CIA στο Αφγανιστάν

27/05/2014 - 07:05
Share on FacebookShare on Twitter

Το όνομα του »σταθμάρχη» της CIA στο Αφγανιστάν έδωσε «κατά λάθος» στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος με την δημοσιοποίηση της λίστας των 15 αξιωματούχων που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επρόκειτο να συναντήσει για ενημέρωση κατά την  παραμονή του στο Αφγανιστάν, στο ταξίδι – αστραπή που έκανε την Κυριακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post ο <<επικεφαλής του Σταθμού>> της CIA στην Καμπούλ κατονομάζεται στη λίστα των επαφών στην βάση Bagram Airfield  της Καμπούλ  σε ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε με μέιλ  μεταξύ των δημοσιογράφων που συνόδευαν τον Αμερικανό Πρόεδρο στο ταξίδι αλλά και σε περίπου 6.000 εκπροσώπων των ΜΜΕ που ενημερώνονται από τον Λευκό Οίκο.

<<Διόρθωση>> με διαγραφή του ονόματος
Όταν το λάθος έγινε αντιληπτό – με ενημέρωση από την Washington Post – ο Λευκός Οίκος διένειμε νέο ενημερωτικό υλικό, χωρίς το συγκεκριμένο όνομα στη λίστα των επαφών μετά και από επείγουσα εντολή των συνεργατών του Ομπάμα που εκτίμησαν ότι προφανώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος και η οικογένειά του γίνονται στόχος με τον τρόπο αυτό . Αν και η πλειοψηφία των δυτικών ΜΜΕ δεν έχει αναφέρει το όνομα και δεν έχει προχωρήσει σε διαρροές, δεν είναι καθόλου σαφές ότι το όνομα δεν έφτασε και σε πρόσωπα που δεν πρέπει….Ο κατάλογος περιείχε επίσης ονόματα όπως του πρέσβη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν James B. Cunningham , του διοικητή των αμερικανικών και τις δυνάμεις της ISAF στη χώρα και άλλων κορυφαίων προσώπων.

Δεν υπήρξαν παρατηρήσεις ούτε από τη CIA ή τον Λευκό Οίκο σχετικά με το πώς ο αξιωματούχος  της CIA θα προχωρήσει σχετικά με την άσκηση των καθηκόντων του  στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν από τώρα και στο εξής . Επίσης και γενικότερα επισήμως ούτε ο Λευκός Οίκος, ούτε η CIA έχει κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για το γεγονός. Η εφημερίδα σημειώνει ότι με τις εκατοντάδες των υφισταμένων του αξιωματικών και αναλυτών στην Καμπούλ είναι απίθανο ο σταθμάρχης να λάβει μέρος σε μυστικές αποστολές και  να λειτουργεί  ούτως ή άλλως , ενώ ανώτεροι αξιωματούχοι αφγανική κυβέρνηση είναι πιθανόν να γνωρίζουν την ταυτότητά του ούτως ή άλλως.

Άλλες παρόμοιες  υποθέσεις της CIA 
Στο γειτονικό Πακιστάν ,τουλάχιστον τρεις επικεφαλής του σταθμού της CIA έχουν εκτεθεί από διαρροή του ονόματός τους τα τελευταία χρόνια και τουλάχιστον σε μία περίπτωση ένας αξιωματικός αναγκάστηκαν να εγκαταλείψει τη χώρα αφού δέχθηκε απειλές θανάτου .
Η Washington Post επισημαίνει ότι το τελευταίο περιστατικό αυτού του είδους έγινε το 2003 κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τζορτζ Μπους , η CIA είχε μόνη της δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της πράκτορά της Βάλερι Πλέιμ, το 2003 (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, μετά από «άλλο ένα λάθος») προκειμένου να ασκηθεί πίεση στο διπλωμάτη σύζυγό της ο οποίος ειχε ανοιχτά επικρίνει  την απόφαση για αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.
Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στη μεγαλύτερη στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, για να σηματοδοτήσει την Ημέρα Μνήμης πριν από την προγραμματισμένη απόσυρση από τη χώρα .

Διαβάστε ακόμη:

Bild: CIA – FBI πίσω από την κυβέρνηση του Κιέβου

Ο αρχηγός της CIA στο Κίεβο!

Tags: CIAΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Related Posts

Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

05/12/2025 - 11:35
Μαδούρο
ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

05/12/2025 - 11:14
Γκρόζνι
ΚΟΣΜΟΣ

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

05/12/2025 - 09:56

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert