OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μπαράζ εκρήξεων στην Ιερουσαλήμ 127 νεκροί στη Γάζα

13/07/2014 - 00:11
Share on FacebookShare on Twitter

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κάλεσε το Ισραήλ και τη Χαμάς να τερματίσουν τις εχθροπραξίες και να «σεβαστούν τους διεθνείς ανθρωπιστικούς νόμους, κυρίως σε ό,τι αφορά την προστασία των πολιτών».
Σε μια ομόφωνη ανακοίνωση, τα 15 μέλη του Συμβουλίου κάλεσαν «στην αποκλιμάκωση της κατάστασης, στην αποκατάσταση της ηρεμίας και στην επιβολή της κατάπαυσης του πυρός του Νοεμβρίου του 2012».

Οι 15 χώρες εκφράζουν «την υποστήριξή τους στο ενδεχόμενο μιας επανάληψης των απευθείας συνομιλιών μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων με στόχο να επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία ειρήνης που θα βασίζεται στη λύση των δύο Κρατών».

Οι 15 εκφράζουν «τη μεγάλη τους ανησυχία σχετικά με την κρίση στη Γάζα και για την προστασία και ευημερία των πολιτών και στις δύο πλευρές»

Σύμφωνα με διπλωμάτες, αυτή η σύντομη ανακοίνωση συμβολικής σημασίας είναι το αποτέλεσμα εντατικών διαπραγματεύσεων των τελευταίων δύο ημερών, κυρίως μεταξύ της Ιορδανίας, του μοναδικού αραβικού κράτους μέλους του Συμβουλίου, και των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια «ανακοίνωση στον Τύπο» που συγκεντρώνει την ομόφωνη έγκριση των 15 κρατών μελών του Συμβουλίου και όχι για ένα σχέδιο ψηφίσματος, που είναι γενικά πιο δεσμευτικού χαρακτήρα και καταλήγει σε μια ψηφοφορία.

Συνεχίζονται οι εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ

Εν τω μεταξύ, δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, λίγο αφότου οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην πόλη σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανέφερε ότι τρεις ρουκέτες που ερρίφθησαν από τη Γάζα έπεσαν απόψε στην περιοχή της Βηθλέεμ και της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη, κοντά στην Ιερουσαλήμ.

«Μια ρουκέτα έπεσε στη περιοχή της Χεβρώνας, 30 χιλιόμετρα από την Ιερουσαλήμ και δύο άλλες στην περιοχή της Βηθλέεμ» πολύ κοντά στην πόλη, δήλωσε μία εκπρόσωπος του στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι η Χαμάς έχει ρίξει 36 ρουκέτες σήμερα

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια μιας σειράς αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ανεβάζοντας σε 30 τον αριθμό των θυμάτων την 5η ημέρα των συγκρούσεων, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Τα θύματα έχασαν την ζωή τους στην πόλη της Γάζας, στα κεντρικά- στο Ελ Μπουέριτζ, και στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας- στη Τζαμπαλίγια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, Άσραφ αλ Κούντρα.

Δεν σταματούν οι επιδρομές στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γάζας για 5η ημέρα, βομβαρδίζοντας ένα τέμενος και ένα κέντρο περίθαλψης ασθενών με ειδικές ανάγκες, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 127.

Ο Κούντρα επισήμανε ότι τα 2/3 των νεκρών είναι πολίτες, πολλοί εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Περισσότεροι από 930 έχουν τραυματιστεί ενώ οι ιατρικές προμήθειες στα νοσοκομεία της Γάζας έχουν εξαντληθεί.

Tags: ΓΑΖΑΓΑΖΑ ΚΡΙΣΗΕΠΙΔΡΟΜΕΣΙΣΡΑΗΛ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

19/03/2026 - 21:01
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

19/03/2026 - 20:47
Τουρκία - Γκιουλέρ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

19/03/2026 - 20:08

Διαβάστε Επίσης

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

ΗΠΑ: Ενέκριναν έκτακτη πώληση ραντάρ για τα THAAD, πυραύλων AMRAAM, πυρομαχικών για F-16 και αντι-drone συστημάτων στα ΗΑΕ

Τραμπ: «Ζήτησα από τον Νετανιάχου να μην επιτεθεί σε ιρανικά κοιτάσματα και εκείνος συμφώνησε»

Ιρανικά ΜΜΕ: Βίντεο με τη στιγμή που το Ιράν χτυπά αμερικανικό F-35

Top News

Ο Τραμπ άφησε «κόκαλο» την πρωθυπουργό της Ιαπωνίας: Ούτε εσείς μας είπατε για το Περλ Χάρμπορ

Παναγιώτης Κουτσουμπής: Η γνώμη της Κατερίνας Καινούργιου έχει αξία για μένα, κάνουμε μια νέα αρχή που γεμίζει τη ζωή με χαρά και προσμονή

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 31,1% σκαρφάλωσε η ΝΔ – Αδικαιολόγητη η επίθεση στο Ιράν λένε οι πολίτες

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Μέσα σε 5 μέρες χτύπησα το πόδι και το κεφάλι μου, έπαθα αλλεργικό σοκ και παραμορφώθηκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert