OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Οβίδες στο κέντρο του Ντονέτσκ – Τελευταίες εξελίξεις

14/08/2014 - 16:35
Share on FacebookShare on Twitter

-Πυρά του πυροβολικού έπληξαν σήμερα για πρώτη φορά μια περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης Ντονέτσκ, προπύργιο των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι 11 να τραυματιστούν.

-Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της τοπικής κυβέρνησης, μέσα σε τρεις ημέρες μαχών στην περιοχή του Ντονέτσκ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 74 πολίτες και έχουν τραυματιστεί άλλοι 116.

Καθώς οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές, πυροβολικό έπληξε το Ντονέτσκ και οι οβίδες ανάγκασαν τρομοκρατημένους κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Δεν είναι σαφές, ανέφερε το Ρόιτερς, αν τα πυρά προήλθαν από κυβερνητικές δυνάμεις ή αυτονομιστές. Δύο οβίδες έπεσαν σε απόσταση 200 μέτρων από το ξενοδοχείο Park Inn Radisson, ένα από τα μεγαλύτερα στην πόλη, με αποτέλεσμα να σπάσουν παράθυρα. Μία οβίδα άνοιξε μια τρύπα στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, μια δεύτερη άνοιξε έναν μεγάλο κρατήρα σε ένα πεζοδρόμιο.

Σε μικρή απόσταση μπορούσε κανείς να δει ένα πτώμα καλυμμένο με ένα σεντόνι και λίμνες αίματος στο έδαφος.

Πολίτες του Ντονέτσκ βγήκαν από σπίτια και γραφεία μετά τις εκρήξεις. Οι εργαζόμενοι στο κυριότερο κτίριο του δήμου έσπευσαν στο κλιμακοστάσιο έπειτα από μια προειδοποίηση να απομακρυνθούν από τους χώρους εργασίας τους. Λίγο αργότερα ακούστηκε ο συριστικός ήχος κι άλλων οβίδων και τουλάχιστον δύο εκρήξεις ακόμη.

Η Λίλια Τσέλινα, 54 ετών, ζούσε στο διαμέρισμα ένας τοίχος του οποίου χτυπήθηκε από οβίδα. «Μπήκε κατευθείαν στο διαμέρισμα. Δόξα τω Θεώ δεν ήμουν στην κουζίνα», είπε. «Ο άντρας μου μού έλεγε ότι δεν θα χτυπήσουν ποτέ οβίδες το σπίτι μας, (ότι θα πλήττονταν) μόνο μεγάλα κτίρια. Αλλά δείτε τι έγινε».

Μια κάτοικος είπε ότι τις οβίδες τις έριξαν αυτονομιστές. Αντίθετα, ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος των αυτονομιστών, ο Novorossiya («Νέα Ρωσία») ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν στόχους σε διάφορες περιοχές του Ντονέτσκ.

Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε ενώ δεκάδες φορτηγά με βοήθεια από τη Ρωσία —2.000 τόνους νερού, βρεφικές τροφές, έτοιμα γεύματα κ.λπ.— συνέχιζε να κινείται προς τα σύνορα με την Ουκρανία. Το Κίεβο επανέλαβε σήμερα ότι δεν θα επιτραπεί στην οχηματοπομπή να μπει στο ουκρανικό έδαφος πριν ελεγχθεί εξονυχιστικά από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Οργανώσεις αρωγής λένε ότι οι πολίτες στις πόλεις Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε νερό, τρόφιμα και δεν έχουν ηλεκτροδότηση, έπειτα από τέσσερις μήνες συγκρούσεων στις οποίες τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στην περιφέρεια του Ντονέτσκ ειδικότερα, 839 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1.623 έχουν τραυματιστεί από το ξέσπασμα της σύρραξης σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης.

Φωτογραφίες: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πούτιν άνοιξε τα χαρτιά του στην Κριμαία

Ουκρανία: Η ρωσική φάλαγγα βρίσκεται στην περιοχή του Ροστόφ

ΝΑΤΟ: Οι φιλοδοξίες της Ρωσίας εκτείνονται «και πέραν της Ουκρανίας

Tags: ΕΕΚΥΡΩΣΕΙΣΟΥΚΡΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

ΗΠΑ - Τραμπ - Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

FT: Ο Τραμπ απειλεί να σταματήσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, αν οι Ευρωπαίοι δεν στείλουν δυνάμεις στο Ορμούζ

01/04/2026 - 21:19
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 360 drones σε διάφορες πόλεις μέσα σε λίγες ώρες – Τέσσερις νεκροί

01/04/2026 - 20:21
Ιράν - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

To Ιράν εξαπέλυσε το μεγαλύτερο μπαράζ πυραύλων κατά του Ισραήλ – Η IAF βομβαρδίζει την Τεχεράνη

01/04/2026 - 19:40

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1982 η Αργεντινή καταλαμβάνει τις Μαλβίνες Νήσους (Φόκλαντς)

FT: Ο Τραμπ απειλεί να σταματήσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, αν οι Ευρωπαίοι δεν στείλουν δυνάμεις στο Ορμούζ

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από 360 drones σε διάφορες πόλεις μέσα σε λίγες ώρες – Τέσσερις νεκροί

To Ιράν εξαπέλυσε το μεγαλύτερο μπαράζ πυραύλων κατά του Ισραήλ – Η IAF βομβαρδίζει την Τεχεράνη

Patriot: «Αν καθυστερήσει η παράδοσή του, θα ακυρώσουμε την αγορά του», λέει η Ελβετία και κόβει τις πληρωμές στις ΗΠΑ

Ιράν: Το «στρατιωτικό συμβούλιο» των Φρουρών της Επανάστασης εμποδίζει την πρόσβαση στον ανώτατο ηγέτη

Άσκηση ετοιμότητας του Λιμενικού στην Ελευσίνα για πλήγμα drones σε τάνκερ: Τα σενάρια και τα μέσα [pics, vid]

Ιράν: «Ψευδείς και αβάσιμες» οι δηλώσεις Τραμπ ότι ζητήσαμε εκεχειρία – Τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά

Top News

Μαρία Καρυστιανού: Το νέο κόμμα που ανακοίνωσε την ημέρα των γενεθλίων της κόρης της Μάρθης και το πρώτο «σποτ» με την κλεψύδρα

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας Erminio: Σε ποιες περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι

ΟΠΕΚΕΠΕ: Λιβανός, Καραμανλής, Αραμπατζή ανάμεσα στους 13 βουλευτές που περιέχονται στη νέα δικογραφία - Όλα τα ονόματα

Νατάσα Σκαφίδα: «Πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη, έφτασα στο σημείο να μη θέλω το παιδί μου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert