OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Τετ α τετ Μπαλτάκου-Ζιαζιά για το νέο κόμμα – Ποια άλλη πρόταση έχει γίνει στον πρώην Α/ΓΕΣ

31/08/2014 - 00:00
Share on FacebookShare on Twitter

Ραντεβού Μπαλτάκου – Ζιαζιά με “ατζέντα” πολιτικοστρατιωτική. Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και ο πρώην Α/ΓΕΣ συναντήθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο καφέ μεγάλου και γνωστού ξενοδοχείου. Γνωρίζονταν και είχαν συνεργασία την εποχή που ο στρατηγός Ζιαζιάς ήταν Α/ΓΕΣ.

Το πολιτικό κομμάτι της συζήτησης είχε να κάνει βέβαια με το εγχείρημα Μπαλτάκου για την δημιουργία ενός κόμματος που θα “μαζέψει” το 16,5% που όπως εκτιμά ο ίδιος βρίσκεται στα δεξιά της ΝΔ. Ο Μπαλτάκος προσπαθεί να προσελκύσει γνωστά ονοματα από τις ΕΔ και η πρώτη προσέγγιση έγινε στον επίσης πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο. Ο οποίος συμφώνησε για την ανάγκη δημιουργίας νέων πολιτικών σχημάτωνδεν δεσμεύτηκε όμως ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο που χαράσσει ο Μπαλτάκος.

Ο στρατηγός Ζιαζιάς άκουσε όσα είχε να του πει ο Μπαλτάκος. Ο πρώην Α/ΓΕΣ έχει την άποψη ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός πατριωτικού κόμματος με την πραγματική έννοια του όρου. Γι΄ αυτό και έχει κάνει ανάλογες συζητήσεις με τον χώρο της Αριστεράς. Η οποίες όπως λένε οι πληροφορίες του Onalert είχαν οδηγήσει τον Τσίπρα στην απόφαση να του προτείνει εκλόγιμη θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο στρατηγός όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες δεν δέχτηκε αφού εκτίμησε ότι δεν θα μπορούσε να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό από την Ευρωβουλή . Υπάρχουν κι αυτοί που σκέφτονται ουσιαστικά κι ας είναι μειοψηφία στην Ελλάδα.

Ο Ζιαζιάς άκουσε τον Μπαλτάκο,εξέφρασε τις απόψεις του και το θέμα θα μείνει εδώ .

Βέβαια οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για πάρα πολλά ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις ΕΔ και τις τραγικές επιλογές που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Για κάποιες απ΄ αυτές ο Μπαλτάκος είναι “συνένοχος” και η αποδοχή της ευθύνης του έκανε καλή εντύπωση στον στρατηγό.

Διαβάστε ακόμη:

Μετά το Φαήλο επίθεση και από Μπαλτάκο στη κυβέρνηση για τους στρατιωτικούς



Έγινε το ραντεβού Μπαλτάκου Φράγκου – Που συμφώνησαν

«Η Αριστερά θα υπογράψει νέα Βάρκιζα» δηλώνει ο Μπαλτάκος

Tags: ΖΙΑΖΙΑΣΚΟΜΜΑΜΠΑΛΤΑΚΟΣΣΥΡΙΖΑ

Related Posts

Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

01/02/2026 - 17:29
ίμια
ΥΕΘΑ

Δένδιας για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Τιμάμε τη μνήμη του Αντιναυάρχου Καραθανάση, του Αντιναυάρχου Βλαχάκου και του Πλοιάρχου Γιαλοψού»

31/01/2026 - 09:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για «επ’ αόριστον» τουρκικές NAVTEX: Η Ελλάδα δεν μπορεί να τις πάρει στα σοβαρά – Δεν έχουν νομική ισχύ

30/01/2026 - 11:28

Διαβάστε Επίσης

Η επόμενη μέρα των NH-90: Από την καθήλωση στην υποστήριξη – Σύμβαση για συντήρηση από την Aeroservices

Καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και λίγες τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν – Έχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Καταιγίδες, λασποβροχές, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Κύμα συμπαράστασης στην Ελένη Βουλγαράκη από παρουσιαστές μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Κατερίνα Διδασκάλου - Της ξέφυγε στον «αέρα»: «Πώς να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα που ο άντρας της ξενοπηδ@#$»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert