OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν κατηγορεί τον Ομπάμα για… εχθρική στάση!

16/10/2014 - 10:09
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα ότι τηρεί «εχθρική» στάση απέναντι στη Ρωσία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σερβική εφημερίδα Politika, το περιεχόμενο της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα αργά χθες βράδυ το Κρεμλίνο.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται μερικές ώρες πριν από την άφιξη του Πούτιν στο Βελιγράδι για επίσημη επίσκεψη άκρως συμβολική στη σλαβική χώρα, ο ρώσος πρόεδρος προειδοποιεί επίσης τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για τους κινδύνους που θέτουν «οι απόπειρες άσκησης εκβιασμών επί της Ρωσίας» για «τη στρατηγική σταθερότητα» του κόσμου.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην πρόσφατη ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατά την οποία ο αμερικανός πρόεδρος είχε συμπεριλάβει ανάμεσα στις μεγαλύτερες παγκόσμιες απειλές, την «επίθεση της Ρωσίας στην Ευρώπη» όπως την είχε αποκαλέσει, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση.
Οι δηλώσεις αυτές του Μπαράκ Ομπάμα που προστίθενται στις κυρώσεις «οι οποίες επιβλήθηκαν σε βάρος ολόκληρων τομέων της οικονομίας μας» από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, είναι δύσκολο να χαρακτηρίσουν τη στάση αυτή αλλιώς εκτός από εχθρική», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος ζήτησε από την Ουάσινγκτον να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας αντί να καταφεύγει στην άσκηση πίεσης.
Υπογράμμισε ότι στην περίπτωση αυτή η Ρωσία είναι ανοικτή στην συμφιλίωση. «Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με βάση τις αρχές της ισότητας και του σοβαρού συνυπολογισμού των συμφερόντων της άλλης πλευράς».
«Ελπίζουμε ότι οι εταίροι μας θα καταλάβουν τον απερίσκεπτο χαρακτήρα της απόπειρας άσκησης εκβιασμών επί της Ρωσίας» και «ότι θα θυμηθούν πως η διχόνοια μεταξύ των μεγάλων πυρηνικών δυνάμεων μπορεί να έχει επιπτώσεις στη στρατηγική σταθερότητα» του κόσμου, προειδοποίησε ο Πούτιν.

Κατηγόρησε συγκεκριμένα τις ΗΠΑ ότι προκάλεσαν την κρίση στην Ουκρανία και στη συνέχεια απέδωσαν την ευθύνη στη Ρωσία.

«Η Ουάσινγκτον υποστήριξε ενεργά τη Μαϊντάν», το κύμα διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, κατά του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς «και άρχισε να κατηγορεί τη Ρωσία όταν οι προστατευόμενοι της στο Κίεβο, λόγω του ακραίου εθνικισμού τους, έστρεψαν εναντίον τους μεγάλο μέρος της Ουκρανίας και ώθησαν τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο».

Η κρίση στην Ουκρανία, η προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Μάρτιο και η στήριξη της Μόσχας προς τους ρωσόφωνους αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας που δεν αναγνωρίζουν τις νέες αρχές του Κιέβου έχουν προκαλέσει τη σοβαρότερη κρίση μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης μετά τον ψυχρό πόλεμο.
Κίεβο και Ουάσινγκτον κατηγορούν τη Μόσχα ότι έστειλε δυνάμεις του στρατού της σε ουκρανικό έδαφος για να ενισχύσουν τους αντάρτες. Η Μόσχα διαψεύδει κάθε αποστολή μονάδας των ενόπλων δυνάμεών της στην Ουκρανία.

Η Σερβία, υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σταθερή σύμμαχος της Ρωσίας αρνείται να συμφωνήσει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ κατά της Μόσχας.

Tags: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΗΠΑΟΜΠΑΜΑΠΟΥΤΙΝΣΕΡΒΙΑ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert