OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Το μήνυμα του ΥΕΘΑ για το Πολυτεχνείο

16/11/2014 - 18:29
Δένδιας
Share on FacebookShare on Twitter

Η 17η Νοεμβρίου αποτελεί ημέρα συμβολισμού και μνήμης, αφιερωμένη σε όλους εκείνους που αγωνίσθηκαν με σθένος και αυθορμητισμό για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο μας. 
 
Η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, αποτέλεσε θρυαλλίδα εξελίξεων και  έμπρακτη απόδειξη ότι ο ελληνικός λαός ομοθύμως, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή πολιτικής τοποθέτησης και πέραν της οποιασδήποτε υπαρξιακής θεώρησης δεν μπορεί να συμπορευθεί με λογικές και καθεστώτα που καταλύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, υπονομεύουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και εκμαυλίζουν την έννοια του κράτους δικαίου.
 
Η ελληνική πολιτεία αποδίδει σήμερα φόρο τιμής στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, στην ελληνική νεολαία που με το πάθος της τίμησε τις δημοκρατικές μας παραδόσεις και κατέδειξε για μια ακόμη φορά ότι κάθε μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση – κάθε δημοκρατική ανατροπή-  επιτυγχάνεται με υπέρβαση των μικρών και των καθημερινών, με αγώνα συλλογικό και κοινωνική προσπάθεια ανιδιοτελή.
 
Το μήνυμα αυτό παραμένει και σήμερα επίκαιρο, μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και τον αγώνα που δίδει η χώρα μας για οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση.
 
Σ’ αυτή την εποχή των προκλήσεων και της ιστορικής για το έθνος ευθύνης, καλούμεθα όλοι,
να υπερβούμε τις «ελλειμματικές» νοοτροπίες του παρελθόντος,
να συνθέσουμε εποικοδομητικά τις διαφορές μας και τις αντιθέσεις μας 
και να μετάσχουμε ως ενεργοί πολίτες στις εξελίξεις και τους θεσμούς του Πολιτεύματος, απαντώντας έτσι, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, σε όλους εκείνους που επιχειρούν να απομειώσουν και να υποβαθμίσουν το τεράστιο θεσμικό, ιστορικό και αξιακό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας.
 
Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων,
 
Η θλιβερή παρένθεση της επταετούς δικτατορίας, που προσέβαλε την τιμή και τους δεσμούς ενότητας του ελληνικού λαού με τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελεί πλέον ένα μακρινό παρελθόν.
 
Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, όπως αναγνωρίζεται από όλους, αποτελούν στυλοβάτη του Έθνους και των δημοκρατικών θεσμών.
 
Με απόλυτη προσήλωση και αφοσίωση στο εθνικό καθήκον, όλοι εσείς, μόνιμα στελέχη, κληρωτοί και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, συνθέτετε ένα αξιόπιστο και στιβαρό εθνικό αμυντικό σύστημα το οποίο εγγυάται όχι μόνο την ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας μας, αλλά και την ευρύτερη σταθερότητα στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και των Βαλκανίων.
 
Σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ημέρα και νύκτα, διασφαλίζετε τα συμφέροντα του απανταχού Ελληνισμού και υποστηρίζετε αθόρυβα το σύνολο των εθνικών προσπαθειών για εμπέδωση της ειρήνης, της διεθνούς νομιμότητας και της οικονομικής μας ευημερίας.
 
Συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης και την υψηλή σας αποστολή δεν επιτρέψατε στους εαυτούς σας να καμφθείτε από την εσωστρέφεια και τις δυσκολίες της εποχής. Με τη στάση και το παράδειγμά σας, αποτελείτε υπόδειγμα φρονήματος και ήθους, ανιδιοτελούς προσφοράς στον πολίτη και το κοινωνικό σύνολο, άξιοι συνεχιστές όλων εκείνων που πριν από σαράντα και πλέον έτη έδωσαν ευγενή αγώνα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την εκπλήρωση των προσδοκιών του ελληνικού λαού.
 
Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας μνήμης, σας καλώ να συνεχίσετε να επιτελείτε πάντοτε τη συνταγματική σας αποστολή με τον ίδιο ζήλο, αισθανόμενοι υπερηφάνεια  για το έργο και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχετε θεμελιώσει με τον ελληνικό λαό.
 
 

Tags: ΔΕΝΔΙΑΣΜΗΝΥΜΑΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΕΘΑ

Related Posts

Κατζ
ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα Κατζ στην Τουρκία από την Αθήνα: «Όποιος ονειρεύεται αυτοκρατορίες, θα βρει μπροστά του Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο»

20/01/2026 - 15:21
Δένδιας - Κατζ
ΥΕΘΑ

Δένδιας και Κατζ συζήτησαν για τις «στρατηγικές αμυντικές σχέσεις» Ελλάδας – Ισραήλ

20/01/2026 - 14:33
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υποδέχεται τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ – Στο προσκήνιο PULS και αντιαεροπορικός «θόλος»

19/01/2026 - 14:05

Διαβάστε Επίσης

Challenger 3: Πρώτες επιτυχημένες βολές του νέου βρετανικού άρματος μάχης με πλήρες πλήρωμα

P-8 Poseidon: «Ναι» των ΗΠΑ στην πώληση 4 αεροσκαφών στη Σιγκαπούρη μαζί με τορπίλες Mk.54

Γουίτκοφ: «Μόνο ένα σημείο μένει να διευθετηθεί» στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία

Μετά την υποχώρησή του σχετικά με τη Γροιλανδία, ο Τραμπ παρουσιάζει το «Συμβούλιο Ειρήνης» του στο Νταβός

Υεμένη: Πέντε στρατιωτικοί νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος κοντά στο Άντεν

Ισπανία: Ο υπουργός Εξωτερικών καλεί την ΕΕ να προχωρήσει στη δημιουργία κοινού στρατού

Τραμπ: Το Ιράν πρέπει να σταματήσει με τα πυρηνικά – Οι Ευρωπαίοι θα συμμετέχουν στο «Χρυσό Θόλο»

Ρούτε σε Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του NATO θα είναι στο πλευρό σας

Top News

Άνω Γλυφάδα: Ο Γιάννης Καλλιάνος δείχνει με δυο φωτογραφίες το μέγεθος της καταστροφής - «Μυρίζει πόλεμο, δεν υπερβάλλω»

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ύδρα: Κεντρικός δρόμος έγινε χείμαρρος, θυελλώδεις άνεμοι και μανιασμένα κύματα

Η Άννα Λιβαθυνού οριστικά εκτός «Καλημέρα Ελλάδα» - Η ανακοίνωση του Παναγιώτη Στάθη

Συνταγή για φιλέτο μπακαλιάρου γεμιστό στον φούρνο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert