OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Νταβούτογλου «αρπάχτηκε» με το κουρδικό κόμμα

12/12/2014 - 07:27
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

»Στα μαχαίρια» έχει φέρει την τουρκική κυβέρνηση Νταβούτογλου και την ηγεσία του Κουρδικού κόμματος HDP το περιεχόμενο του »πακέτου» μεταρρυθμίσεων για την Εσωτερική Ασφάλεια που ετοιμάζεται  στο πλαίσιο της »Διαδικασία Λύσης» του Κουρδικού και για το οποίο οι Κούρδοι εκτιμούν ότι θα είναι  ένας νόμος με τον οποίο οι πολίτες να υπόκεινται σε κάθε είδους πιέσεις.

Το θέμα προέκυψε όταν ο  Συμπρόεδρος του κουρδικού κόμματος HDP, κ. Ντεμίρτας, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.Ο Τουρκος Πρωθυπουργός κ. Α. Νταβούτογλου απάντησε λέγοντας: »Προειδοποιώ τον Ντεμίρτας. Αν λέει ότι θα μετατρέψουν στο εξής τις πόλεις σε λίμνη αίματος, θα είναι υπεύθυνος για κάθε σταγόνα αίματος που θα χυθεί».

Ο ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες Συμπρόεδρος του κουρδικού κόμματος HDP, κ. Ντεμίρτας, (όπου είχε μεταβεί για να λάβει μέρος στην 11η Κουρδική Διάσκεψη), ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Νταβούτογλου, – και απάντησε: »Ο αξιότιμος Πρωθυπουργός θα πρέπει να ακούει προσεκτικά τις δηλώσεις που γίνονται και να τις αντιλαμβάνεται. Στις δηλώσεις μου δεν έκανα έκκληση για βία, ούτε παρότρυνα κανέναν για κάτι τέτοιο. Αντίθετα προειδοποιώ πως το πακέτο για την ασφάλεια, που θα εκδώσει η κυβέρνηση, θα οδηγήσει σοβαρά σε αιματοχυσία και τονίζω πως για το θέμα αυτό θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δημοκρατικό δικαίωμά μας, έτσι ώστε το εν λόγω πακέτο για την ασφάλεια να μην περάσει.

Όμως, συνέχισε, ο Πρωθυπουργός με την απάντησή του δείχνει ότι οι ανησυχίες μας είναι δικαιολογημένες, διότι αμέσως λέει ότι θα γίνει αιματοχυσία. Ποιος θα κάνει αυτήν την αιματοχυσία; Να μας συγχωράει, αλλά εάν ο ίδιος δίνει τόσες αρμοδιότητες στις Δυνάμεις Ασφαλείας και δικαίωμα να σκοτώνουν, ο ίδιος προσωπικά θα είναι αυτός που θα κάνει την αιματοχυσία. Και υπεύθυνος επίσης θα είναι ο ίδιος. Δε χρειάζεται να ρίχνει αλλού το μπαλάκι και να διαστρεβλώνει το θέμα. Οι εκδηλώσεις, οι πορείες και οι διαμαρτυρίες είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα. Και είπαμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας αυτό. Κανένας δεν πρέπει να μας καταδικάζει για αυτό που είπαμε και να μας θεωρεί ότι είμαστε υπέρ της βίας. Αυτή είναι η έκκληση του HDP. Αυτή ήταν και η δική μου δήλωση».

Την σκυτάλη πήραν και άλλοι

Την σκυτάλη πήραν βέβαια και άλλα στελέχη. Από το Κουρδικό κίνημα τα στελέχη του οποίου δείχνουν να μην έχουν εμπιστοσύνη στα όσα απεργάζονται οι Ερντογαν -Νταβούτογλου, ο βουλευτής της περιοχής Σίρνακ του HDP, κ. Χασίπ Καπλάν, αναφέρθηκε και αυτός στο πακέτο μεταρρυθμίσεων για την Εσωτερική Ασφάλεια και είπε: »Θα εκδώσετε νόμο έτσι ώστε οι άνθρωποι να υπόκεινται σε κάθε είδους πιέσεις και όταν εμείς λέμε ότι θα βγούμε στους δρόμους, ο Νταβούτογλου λέει ότι θα είμαστε υπεύθυνοι για την αιματοχυσία. Άραγε τι πρέπει να γίνει; Θα πρέπει η αντιπολίτευση να σωπαίνει πάντα; Και να μη βγαίνει στους δρόμους να διαμαρτύρεται;»

Από την πλευρά του ο Βουλευτής Σμύρνης του ΑΚΡ, κ. Μπιναλί Γιλντιρίμ, απαντώντας στο ερώτημα »ο Συμπρόεδρος του HDP, Ντεμίρτας, είχε πει ότι θα παρεμποδίσουν το νέο πακέτο για την ασφάλεια στους δρόμους. Αλλά στη συνέχεια είπε ότι μ’ αυτό που είχε πει δεν εννοούσε να βγουν όλοι στους δρόμους, να προβούν σε διαδηλώσεις και να επιφέρουν καταστροφές»,δήλωσε :
»Αν εννοούσε αυτό, δεν έχουμε αντίρρηση. Αλλά το μητρώο του Ντεμίρτας στις 6-7 Οκτωβρίου κατά τα επεισόδια, δεν είναι καλό. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε να φθάσει το θέμα σε τέτοιες διαστάσεις. Το γεγονός ότι τώρα βγαίνει και λέει ‘θα κάνουμε έτσι και θα κάνουμε αλλιώς αν βγει το πακέτο για την ασφάλεια’, αυτό σημαίνει ότι δεν παραδειγματίστηκε καθόλου από τα γεγονότα της 6-7 Οκτωβρίου.

Εάν σε μία χώρα οι άνθρωποι δεν είναι ήσυχοι, συνέχισε, δεν έχουν ασφάλεια ζωής και είναι καταδικασμένοι να ζουν υπό πίεση,  τότε δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για λύση και για νέους ορίζοντες. Η ευθύνη γι’ αυτό είναι του HDP. Βλέπουμε ότι το νησί (σ.σ. εννοεί τον Οτζαλάν που βρίσκεται φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί) τηρεί μία περισσότερο εποικοδομητική συμπεριφορά. Εμείς όταν αναλαμβάναμε το ρίσκο αυτό, ήρθαν στιγμές που ανησυχήσαμε για το πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η διαδικασία για τη λύση από την κοινωνία. Ο αξιότιμος Πρόεδρός μας είχε πει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αναλάβουμε πρωτοβουλία. Και έχουμε τη γνώμη πως η Τουρκία θα πρέπει να απαλλαγεί από αυτό το πρόβλημα».

Tags: ΚΟΥΡΔΟΙΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Προτείνει να αναλάβει ρόλο «μεσολαβητή» για την αποκλιμάκωση της έντασης Ιράν – ΗΠΑ

30/01/2026 - 13:48
Τουρκία - Ιράν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στην ΗΠΑ και Ιράν επιδιώκει η Τουρκία – Στην Άγκυρα αύριο ο Ιρανός ΥΠΕΞ

29/01/2026 - 11:44

Διαβάστε Επίσης

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

Top News

Καιρός: Με βροχές και πτώση θερμοκρασίας αρχίζει η εβδομάδα - Στο επίκεντρο Δυτική Ελλάδα και Ανατολικό Αιγαίο

Η Μελίνα Νικολαΐδη έγινε 22 χρονών: Η εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων δίπλα στη μητέρα της Δέσποινα Βανδή

Ολίβια Κόλμαν: «Ποτέ δεν ένιωσα θηλυκή - Πάντα περιέγραφα τον εαυτό μου ως έναν γκέι άνδρα»

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάλος στα social media για «σατανικά σύμβολα» στην τελετή έναρξης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert