OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Αλλαγή φρουράς στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας

19/12/2014 - 00:06
Share on FacebookShare on Twitter

Ενώ με επιτυχία εξελίσσεται η Διοίκηση/εποπτεία από το ευρωπαϊκό Στρατηγειο στην Λάρισα της  πολυεθνικής δύναμης της Ε.Ε στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ανέλαβε ως νέος Διοικητής της Δυνάμεως  της EUFOR RCA, ο Γάλλος Ταξίαρχος Jean Marc Bacquet, ο οποίος παρέλαβε από τον επίσης Γάλλο Ταξίαρχο  Thierry Lion, Διοικητή της κατα τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Στην προσφώνησή του ο παραλαμβάνων Διοικητής, δήλωσε ότι οι στόχοι της διοίκησης παραμένουν αναλλοίωτοι  και ότι η  EUFOR RCA παραμένει  προσηλωμένη στην εκτέλεση της αποστολής της που είναι η  ολική μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών  MINUSCA μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015 καθώς και η υποστήριξη της ανάπτυξης στη χώρα της ακολουθούσης αποστολής της Ε.Ε. με αντικείμενο την υποστήριξη της ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

Στην τελευταία του ομιλία ο αποχωρών Διοικητής, ανέφερε εν συντομία τις προκλήσεις που αντιμετώπισε αλλά και τα επιτεύγματα της επιχείρησης, καθώς πρωταρχικοί στόχοι της είναι η προστασία του πληθυσμού στις συνοικίες 3 και 5 του Bangui και η διασφάλιση του διεθνούς αεροδρομίου M’Poko, του οποίου η ευθύνη φύλαξης μεταβιβάσθηκε στη δύναμη του ΟΗΕ MINUSCA, στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου.

Η παράδοση του διεθνούς αεροδρομίου του Bangui, στόχος που τέθηκε έγκαιρα από το Στρατηγείο της Λάρισας, αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα στην ολοκλήρωση της αποστολής της EUFOR RCA, η οποία τηρώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα, συνεχίζει απερίσπαστη την εκτέλεση της αποστολής της μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015.
Στην συνέχεια ο αποχωρών Διοικητής επεσήμανε, ότι κύριος παράγοντας της επιτυχίας είναι η συνεχής παρουσία της EUFOR RCA στην περιοχή των επιχειρήσεων με περιπολίες σε 24ωρη βάση, για τη δημιουργία αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στο πληθυσμό και τη δύναμη και ταυτόχρονα την αποθάρρυνση των κακοποιών στοιχείων που δρουν στις παραπάνω περιοχές. 

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες, το πολυεθνικό Τάγμα της EUFOR RCA, εδραίωσε την παρουσία του στις περιοχές 3 και 5 του Bangui και διευκόλυνε έτσι την επιστροφή της πόλης στους ειρηνικούς της ρυθμούς. Εξίσου μεγάλη επιτυχία θεωρείται η διασφάλιση της επιστροφής των εκτοπισμένων προσφύγων στα σπίτια τους σε ποσοστό 75%, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των προσφύγων που ζουν στο καταυλισμό του αεροδρομίου.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γάλλος Ταξίαρχος σημείωσε τη σπουδαιότητα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Πολυδιάστατης Προσέγγισης, η οποία συνδυάζοντας τη  συνέργεια πολιτικών, στρατιωτικών , αναπτυξιακών και ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών, συμβάλλει πολύπλευρα στην ανασυγκρότηση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, αναφέροντας ως παράδειγμα την εκπαίδευση των αστυνομικών δυνάμεων της χώρας με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωτοβουλία που συμπληρώνεται με τις, από κοινού, περιπολίες με τις δυνάμεις της EUFOR RCA.

Tags: ΑΦΡΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣΕΛΛΑΔΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Related Posts

NATO - SACEUR
ΝΑΤΟ

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

04/12/2025 - 22:16
Eurofighter - Γερμανία
ΝΑΤΟ

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

04/12/2025 - 20:29
Ρούτε
ΝΑΤΟ

Ρούτε: Μόνο ο Τραμπ μπορεί να «σπάσει» το αδιέξοδο στην Ουκρανία – Το μήνυμα του NATO στον Πούτιν

03/12/2025 - 20:04

Διαβάστε Επίσης

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert