OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Μάχη» για την ψήφο των στρατιωτικών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Ποιος στρατηγός πάει Κουμουνδούρου

11/01/2015 - 22:03
Share on FacebookShare on Twitter

“Μάχη” για την ψήφο των στρατιωτικών θα δώσουν τα δύο κόμματα που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Από που προκύπτει η διαπίστωση.

Η δήλωση φωτιά του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου δεν έγινε τυχαία. Δήλωσε ότι έχει καταγγελίες πως χαμηλόβαθμα στελέχη των ΕΔ δέχονται πιέσεις και απειλές. Σύμφωνα μ΄ αυτές καλούνται να σκεφτούν τι θα συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές . Και η απάντηση που οι ίδιοι δίνουν ειναι ότι “ΕΠΟΠ και ΕΜΘ θα απολυθούν”. Τέτοιες πληροφορίες πράγματι υπάρχουν αλλά θεωρούνται μεμονωμένα περιστατικά και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αποτελούν κεντρική προεκλογική γραμμή των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση Βαρεμένου δείχνει όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάπως αργά είναι η αλήθεια στρέφεται προς την “χακί” δεξαμενή ψηφοφόρων. Γιατί αυτό;

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος δεν έκρυβαν καμία έκπληξη σ΄ ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή στρατιωτικών . Δεν περιλαμβάνεται στα ονόματα των υποψηφίων ούτε ένα “μεγάλο” όνομα στο χωρο των ΕΔ.

Μένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές με τον πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνο Ζιαζιά δεν φαίνεται να οδηγούν σε συμφωνία. Ουσιαστική επαφή με τον πρώην Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη δεν έχει υπάρξει. Ένα όνομα κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα κι αυτό είναι του υποστράτηγου ε.α Νίκου Τόσκα, ο οποίος συμμετέχει στην πολιτική κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά. Οι πιθανότητες να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι 50-50.

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ προσπαθεί για την ανατροπή κλίματος. Το “σποτάκι” που έκανε λόγο για “αυξήσεις” που έδωσε η κυβέρνηση στους στρατιωτικούς έκανε την προσπάθεια αυτή ακόμη πιο δύσκολη. Στην ΝΔ διαπιστώνουν ότι η “συσπείρωση ψηφοφόρρων” προερχόμενων από τις ΕΔ είναι εξαιρετικά χαμηλή. Υπάρχει μεγάλος θυμός για τις περικοπές και ακόμη μεγαλύτερος από την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσεο στο σύνολό της την απόφαση του ΣτΕ. Υπάρχει οργή για την προσπάθεια αυτή η “μεσοβέζικη λύση” να παρουσιαστεί ως παροχή και οι στρατιωτικοί ως “προνομιούχοι”.

Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να “μιλήσουν” στον πατριωτισμό των στρατιωτικών υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τις ΕΔ αλλά και για τα εθνικά θέματα. Θα επιχειρήσουν να αναδείξουν κάθε διφορούμενη δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε Εθνική Άμυνα και εξωτερική πολιτική. Αμφίβολο το αποτέλεσμα αλλά δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες.

Όλα αυτά ήταν και οι αιτίες που είχαν οδηγήσει συνεργάτες του Σαμαρά να του προτείνουν να δώσει “γη και ύδωρ” στον πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρώην Α/ΓΕΣ θα το συζητούσε αυτή τη φορά αλλά επικράτησε το “αντιφραγκικό” μέτωπο που υπάρχει εντός ΝΔ.

Διαβάστε ακόμη:

Τι απαντά ο Δένδιας για τις «απειλές απολύσεων στελεχών των ΕΔ» για να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

Ο θεσσαλικός κάμπος «φλέγεται»! Κόντρες αποστράτων υποψήφιων στις εκλογές


Βόμβα Βαρεμένου κατά κυβέρνησης: «Απειλούν με απόλυση ΕΠΟΠ και ΕΜΘ αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ»!

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣΝΔΣΑΜΑΡΑΣΣΥΡΙΖΑΤΣΙΠΡΑΣ

Related Posts

συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις ενστόλων

26/02/2026 - 19:15
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

07/02/2026 - 19:13
Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Μισθολογικό άλμα για τα Στελέχη του Στόλου: Οι αυξήσεις στην πράξη με αναλυτικά παραδείγματα για όσους υπηρετούν σε πλοία πρώτης γραμμής

05/02/2026 - 14:03

Διαβάστε Επίσης

CH-47 Chinook: Το άλμα διαθεσιμότητας που αλλάζει την εικόνα της Αεροπορίας Στρατού

Το Ιράν επιτέθηκε στην βάση Σαν Ντιέγκο Γκαρσία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ εξετάζει περιορισμό των επιχειρήσεων

Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ αναχαίτισαν ιρανικά drones και πυραύλους – Ισραηλινές επιδρομές σε Τεχεράνη και Βηρυτό

Η Ουκρανία εκτόξευσε 283 drones στη Ρωσία – Μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές από την έναρξη του πολέμου

Ποιός θα αποφασίσει για το τέλος του πολέμου ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν;

Καιρός σήμερα: Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Σαν σήμερα: Το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν τα Καλάβρυτα – Η πρώτη πολεμική πράξη του Αγώνα στην Πελοπόννησο

Τραμπ: «Δεν θέλω κατάπαυση πυρός στο Ιράν» – Εκρήξεις σε Τεχεράνη και Ιερουσαλήμ

Top News

Δημοσκόπηση MRB: Το 30% λέει πως θα ψήφιζε την Καρυστιανού - «Χαμηλές πτήσεις» για Τσίπρα και Σαμαρά

Ποιος είναι ο γκαλερίτσας Γιώργος Τσαγκαράκης που συνελήφθη: Ο θάνατος των γονιών, το οικοτροφείο κι ο χαρακτηρισμός «money maker»

Αγγελική Ηλιάδη: «Υπάρχουν άνθρωποι που γνώριζαν» για την κακοποίηση

Λένα Μαντά: Δεν είχα εμπειρίες, γνώρισα τον άντρα μου στα 18 μου, με αυτόν έφτασα μέχρι τα 60, έφυγε και τελείωσα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert