OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ενώσεις Στρατιωτικών: Η δικαίωση των «γραφικών» που αντιστάθηκαν

02/02/2015 - 00:17
Share on FacebookShare on Twitter

Ο “γραφικός” Τσουκαράκης και οι λίγοι στρατιωτικοί που πίστεψαν στην “γραφικότητά” του δικαιώθηκαν. Πέρασαν πολλά χρόνια από την ίδρυση από του ΣΥΣΜΕΔ,μέχρι το μεσημέρι του περασμενου Σαββάτου,όταν αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κάθησε στο ίδιο τραπέζι με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο,εφασξαλίζοντας πλέον μετά από την νομική και τυπική αναγνώριση και την ουσιαστική “ευλογία” της πολιτικής ηγεσίας.

Όλοι μας αντιμετωπίσαμε το “πείραμα” της ενεργοποίησης των στρατιωτικών σε μια προσπάθεια ανάδειξης των εργασιακών τους προβλημάτων ως “επιπολαιότητα” που γρήγορα θα έσβηνε. Ο Τσουκαράκης και οι λιγοι που βρέθηκαν δίπλα του αποδείχτηκαν πολύ επίμονοι και ευτυχώς πολύ σοβαροί για να “σβήσουν”. Κινήθηκαν με απόλυτο τρόπο εντός των ορίων της νομιμότητας. Χρησιμοποίησαν αυστηρά τα νόμιμα μέσα που παρέχει σε κάθε πολίτη το κράτος για να διεκδικήσουν όσα και όπως έπρεπε. Παρά τις ατεκμηρίωτες και ανεξήγητες κατηγορίες περί κομματισμού με τις οποίες ελάχιστοι προσπάθησαν να τους πλήξουν, κράτησαν μακρυά τα κόμματα από την όλη προσπάθεια και πορεία. Και τελικά δικαιωθηκαν.

Δεν ήταν η πρώτη φορά. Είχαν προηγηθεί η νομιμοποίηση του ΣΥΣΜΕΔ και των Ενώσεων,αλλα και η επιτυχία της απόφασης του ΣτΕ που άλλαξε τα πάντα. Απλά το ραντεβού με τον Καμμένο ήταν το τελευταίο που έπρεπε να γίνει για να υπάρξει και η ουσιαστική αλλαγή σελίδας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πολιτικές ηγεσίες ήρθαν κι έφυγαν από το ΥΠΕΘΑ και δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι αυτό που συμβαίνει σ΄ όλη την Ευρώπη και στην Κύπρο δεν θα μπορούσε να μην έχει εφαρμογή και στην Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία θα προχωρήσει άμεσα και στην νομοθέτηση για το θέμα της εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Η ΠΟΕΣ ,οι Ενώσεις Στρατιωτικών και παλαιότερα ο ΣΥΣΜΕΔ βοήθησαν πάρα πολύ στην ανάδειξη των προβλημάτων των στρατιωτικων. Και υπήρξαν πολλοί Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων που σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις παραδέχονταν ότι η ύπαρξη των “χακί συνδικαλιστών” είναι απαραίτητη. Κανείς βέβαια δεν τόλμησε να το πει και δημόσια. Αλλά τώρα αυτό δεν έχει σημασία.

Δεν απείλησαν ποτέ την πειθαρχία και την συνοχή του στρατεύματος οι Ενώσεις. Άλλα την απείλησαν . Οι παράλογες πολιτικές και παρεμβάσεις και η διάλυση των στρατιωτικών οικογενειών από τις αλόγιστες περικοπές ήταν ο μεγάλος κίνδυνος . Ευτυχώς οι στρατιωτικοί αποδείχτηκαν πολύ ανθεκτικοί για να υποκύψουν σε λαϊκισμούς και να παρασυρθούν από λίγους,ελάχιστους που προσπάθησαν πρόσφατα να “χρωματίσουν” την προσπάθειά τους, εμφανιζόμενοι ως “ιεροεξεταστές κομματικής καθαρότητας”.

Διαβάστε ακόμη:

Η πρώτη συνάντηση εν ενεργεία στρατιωτικών με ΥΕΘΑ σε μια φωτογραφία!

«Επανάσταση» Καμμένου! ΥΕΘΑ είδε για πρώτη φορά αντιπροσωπεία εν ενεργεία στρατιωτικών

Tags: ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝΚΑΜΜΕΝΟΣΠΟΕΣΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ

Related Posts

Chinook
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

CH-47 Chinook: Το άλμα διαθεσιμότητας που αλλάζει την εικόνα της Αεροπορίας Στρατού

21/03/2026 - 09:15
ΓΕΝ - 25η Μαρτίου
ΓΕΝ

ΓΕΝ: Στον Πειραιά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για την 25η Μαρτίου – Οι ώρες επισκεπτηρίου

20/03/2026 - 20:57
Ηνίοχος
ΓΕΑ

«Ηνίοχος 2026»: 914 έξοδοι σε όλο το FIR Αθηνών – Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας [pics]

20/03/2026 - 20:20

Διαβάστε Επίσης

Πούτιν σε Μοτζταμπά Χαμενεΐ: Η Ρωσία παραμένει πιστή φίλη και αξιόπιστος εταίρος του Ιράν

Ιράν: Πόσο πιθανό είναι να πέσει το καθεστώς μετά τον πόλεμο με ΗΠΑ και Ισραήλ – Τα τέσσερα σενάρια

CBS: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν χερσαία απόβαση στο Ιράν – Σε ετοιμότητα Πεζοναύτες και η 82nd Airborne

CH-47 Chinook: Το άλμα διαθεσιμότητας που αλλάζει την εικόνα της Αεροπορίας Στρατού

Το Ιράν επιτέθηκε στην βάση Σαν Ντιέγκο Γκαρσία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ εξετάζει περιορισμό των επιχειρήσεων

Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ αναχαίτισαν ιρανικά drones και πυραύλους – Ισραηλινές επιδρομές σε Τεχεράνη και Βηρυτό

Η Ουκρανία εκτόξευσε 283 drones στη Ρωσία – Μια από τις μεγαλύτερες επιδρομές από την έναρξη του πολέμου

Ποιός θα αποφασίσει για το τέλος του πολέμου ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον του Ιράν;

Top News

Γη της ελιάς - spoiler: Η Ερωφίλη χάνει το μωρό, ο Στάθης τη σπρώχνει για να τη γλιτώσει από τροχαίο

Γιώργος Τσαγκαράκης: Η μπίζνα με τα πλαστά έργα τέχνης στο Κολωνάκι - Τι ερευνά το ελληνικό FBI για τον γνωστό γκαλερίστα

Φασολάδα λεμονάτη, μπακαλιάρος σκορδαλιά και σπαγγέτι με κάπαρη και ελιές για το τραπέζι μας την επόμενη εβδομάδα

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: «Ο έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert