OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι Ευρωπαίοι στρατιωτικοι συνεδριάζουν στην Αθήνα

16/04/2015 - 21:25
Share on FacebookShare on Twitter

Όλοι οι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί που ασχολούνται με την εκπροσώπηση των συναδέλφων τους και δεκδικούν τα εργασιακά δικαιώματά τους βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα για την συνεδρίαση των των εθνικών εκπροσώπων του ευρωπαϊκού οργανισμού στρατιωτικών οργανώσεων (EUROMIL). Σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλους τους στρατιωτικούς και ειδικά τους Έλληνες η συνεδρίαση του Euromil στην Αθήνα είναι σημαντική.

Γιατί μας εξηγεί ο ο Ευθύμιος Γκιτέρσος Μέλος ΑΝΕΑΕΔ που έχει αναλάβει κι όλη την οργάνωση:

Στην Αθήνα, την 17 και 18 Απριλίου 2015, θα λάβει χώρα το 111 Presidium Meeting (συνεδρίαση των εθνικών εκπροσώπων) του ευρωπαϊκού οργανισμού στρατιωτικών οργανώσεων (EUROMIL). Θα παραστούν συνάδελφοι στρατιωτικοί, εν ενεργεία κυρίως αλλά και εν αποστρατεία, από 43 σωματεία ή ενώσεις, που προέρχονται από 28 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΑΝΕΑΕΔ είναι αποφασισμένη να συμβάλει δραστικά και χρήσιμα, με τις μικρές της δυνάμεις, στην προβολή του διεκδικητικού και αγωνιστικού της πλαισίου και των δραστηριοτήτων της, προς όφελος όλων των συναδέλφων και της χώρας μας.

Σύμφωνα με το επίσημο ετήσιο πλάνο του οργανισμού μερικές από τις παρεμβάσεις που προγραμματίζει να εκτελέσει, προκειμένου να συμβάλει σε λύσεις προβλημάτων που τον απασχολούν, είναι οι παρακάτω:

α. Η συνέχιση της συμμετοχής και των παρεμβάσεών της σε τομείς διαφόρων κοινωνικών διαλόγων σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα.
β. Η νομική ενημέρωση των μελών του EUROMIL για τα κοινωνικά και επαγγελματικά δικαιώματα που τους αφορούν, προκειμένου να αποφεύγουν τον αποκλεισμό τους από τον κοινωνικό διάλογο στη χώρα τους, (π.χ. οδηγίες για το χρόνο εργασίας στις χώρες της ΕΕ).
γ. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ευρωβουλευτών που συμμετέχουν σε διάφορες επιτροπές στο ευρωκοινοβούλιο, όπως είναι π.χ. η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τις θέσεις και τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη του οργανισμού.

Επίσης παρακολουθείται στενά η εφαρμογή της σύστασης CM / Rec (2010) 4, που εγκρίθηκε από το Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 24 Φεβρουαρίου 2010 (αφορά την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων). Το ίδιο στενά παρακολουθείται και η υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (αφορά την ελευθερία ίδρυσης και συμμετοχής σε σωματειακή δραστηριότητα των στρατιωτικών). Η παροχή δε κάθε υποστήριξης σε μέλη που έχουν ανάγκη της συνδρομής του οργανισμού για τα παραπάνω θέματα, είναι στις προτεραιότητές της.
Για την επίτευξη των παραπάνω παρεμβάσεων ο EUROMIL θα επιδιώξει να θεσπίσει ένα οργανωμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης (EWS) και παρέμβασης. Θα επιδιώξει να αυξήσει την πιο αποτελεσματική υπεράσπιση μέσω συντονισμένης άσκηση πίεσης, δηλαδή τη σύνδεση της πίεσης σε εθνικό επίπεδο με την πίεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οικοδομώντας παράλληλα συμμαχίες (π.χ. EUROCOP).

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, τα μέλη του οργανισμού, εκτός από τα διαδικαστικά, θα ασχοληθούν με τρία θέματα.

Το πρώτο, αφορά τις «αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (γαλλικές περιπτώσεις) και την καταγγελία που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων». Σχετική ενημέρωση στο, http://www.aneaed.gr/arthra/arthra-melon/item/842-to-eyropaiko-dikastirio-dikaiose-toys-galloys-stratiotikoys.html

Το δεύτερο, αφορά το «κοινωνικό ρυθμιστικό πλαίσιο ή νομοθεσία που ισχύει σε περίπτωση θανάτου ή σωματικής βλάβης στρατιωτικού κατά τη διάρκεια ή μετά από επιχείρηση ή αποστολή στο εξωτερικό»

Το τρίτο, αφορά την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας 89/391, της 12ης Ιουνίου 1989, για την εφαρμογή της υγιεινής και ασφάλειας στις ένοπλες δυνάμεις.
Τέλος θα γίνει ανάπτυξη – συζήτηση του θέματος, «νέες γεωπολιτικές προκλήσεις ασφαλείας».
Σημαντικό διαδικαστικό γεγονός της τακτικής αυτής συνεδρίασης θα είναι και η αποδοχή της αίτησης σύνδεσης, σαν μέλος παρατηρητής, της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ (ΠΟΕΣ).

Με τη ενεργή και διαρκή συμμετοχή της η ΑΝΕΑΕΔ, στον EUROMIL, θέλει να επικοινωνήσει τα προβλήματα των Ελλήνων στρατιωτικών στο ευρύτερο ευρωπαϊκό επίπεδο, να γνωρίσει τα δικά τους και όλοι μαζί αλληλέγγυα να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή και ασφαλή ανθρώπινη ζωή.
Ο στρατιωτικός πρέπει να αγωνίζεται κοινωνικά με τα ίδια δικαιώματα με αυτά των υπολοίπων πολιτών και αυτό είναι μια από τις βασικές αξίες του EUROMIL. 8/4/2015

Tags: EUROMILΑΝΕΑΕΔΣΥΝΕΔΡΙΟ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 27 Μαρτίου

21/03/2026 - 16:27
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις ενστόλων

26/02/2026 - 19:15
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

07/02/2026 - 19:13

Διαβάστε Επίσης

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου

Τραμπ στην δεξίωση για την 25η Μαρτίου: «Οφείλουμε στους Έλληνες τόσα πολλά» [vids]

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Top News

Τελική ταχύτητα και επιτάχυνση: Γιατί παίζει ρόλο αν είναι υψηλές οι τιμές

Ανακωχή στο ΠΑΣΟΚ ελέω συνεδρίου: Το μανιφέστο Ανδρουλάκη, η παρέμβαση Δούκα και οι ομιλίες των κορυφαίων

Κατώτατος μισθός: Τα οφέλη ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων από την αύξηση σε 1,47 εκατ. εργαζόμενους

Η κακοκαιρία «Deborah» φέρνει ισχυρές καταιγίδες σε 6 περιοχές μέχρι την Κυριακή - Στο επίκεντρο η Αττική σήμερα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert