OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Προσοχή στα παπαγαλάκια»! Σκληρή ανακοίνωση των στρατιωτικών της ΠΟΕΣ!

05/06/2015 - 10:06
Share on FacebookShare on Twitter

Για επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς ελάχιστων “επίδοξων εκφραστών της βούλησης των Ελλήνων στρατιωτικών” και για “παπαγαλάκια” κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών .

Σε μια ασυνήθιστα σκληρη ανακοίνωσή της αναφέρεται σ΄ όσους “κατά διαταγή και υπόδειξη, προφανώς από άγνοια και ερασιτεχνισμό, δημιουργούν αυταπάτες και παρασέρνουν σε ωφελιμιστικά μονοπάτια, παρεμβαίνοντας σε θέματα και με τρόπο που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις καταστατικές αρχές των Ενώσεων”.

Επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι “οποιαδήποτε παρέμβαση σε θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τους ανωτέρω εκφραστές μιας ισχνής μειοψηφίας, όπως αυτά σχεδιάζονται και εκφράζονται από την επίσημη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης και δεν περιβάλλονται με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας μας”.

Όλη η σκληρή ανκοίνωση της ΠΟΕΣ:

Η μέχρι τώρα πορεία των στρατιωτικών σωματείων, έτσι όπως εκφράστηκε διαχρονικά από το 2004 έως και σήμερα, υπό την ασπίδα και στρατηγική της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, με τις διάφορες μορφές που αυτή ξετυλίχθηκε, απομάκρυνε τις όποιες αμφισβητήσεις και εκμηδένισε τους λόγους, που κατά καιρούς οι διαφωνούντες προσπάθησαν να δημιουργήσουν, προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν και να πείσουν για τη μη αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας τους.
Σε περιόδους κρίσεως εμφανίζονται πάντα τα γνωστά άγνωστα παπαγαλάκια, τα οποία υφαρπάζοντας την εμπιστοσύνη, έστω και αυτών των ελάχιστων υποστηρικτών τους, προσπαθούν, με τον τεχνητό εκφοβισμό και την κινδυνολογία που δημιουργούν, να ανατρέψουν όσα αυτά τα χρόνια κτίστηκαν και με αληθοφανείς και φερόμενες ως έντιμες ενέργειες να πείσουν για τη μοναδικότητα των πράξεών τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών διαχωρίζει τη θέση της από τους επίδοξους εκφραστές της βούλησης των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κατά διαταγή και υπόδειξη, προφανώς από άγνοια και ερασιτεχνισμό, δημιουργούν αυταπάτες και παρασέρνουν σε ωφελιμιστικά μονοπάτια, παρεμβαίνοντας σε θέματα και με τρόπο που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις καταστατικές αρχές των Ενώσεων.
Η ΠΟΕΣ δηλώνει ότι, οποιαδήποτε παρέμβαση σε θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τους ανωτέρω εκφραστές μιας ισχνής μειοψηφίας, όπως αυτά σχεδιάζονται και εκφράζονται από την επίσημη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης και δεν περιβάλλονται με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας μας.

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συναδέλφους μας, που με τα e-mails και τα τηλεφωνήματά τους, εξακολουθούν και δείχνουν εμπιστοσύνη στην ΠΟΕΣ, ζητώντας να απομονώσουμε τις όποιες εξαιρέσεις βγήκαν στο προσκήνιο υποσκάπτοντας την όποια προσπάθεια.

Ευτυχώς είναι μικροί και άμυαλοι, συνεπώς αδύναμοι και άπειροι».

Tags: ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝΠΟΕΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Νέα πραγματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά» [vid]

05/05/2026 - 15:57
Πολεμική Αεροπορία
ΓΕΑ

95 χρόνια Πολεμική Αεροπορία: Αεροπορική επίδειξη στην Παραλία Φλοίσβου την Κυριακή 10 Μαΐου [vid]

05/05/2026 - 15:36
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκαν οι επιτελικές συνομιλίες Ελλάδας και Γαλλίας με σημαντική ατζέντα

05/05/2026 - 12:28

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1964 σημειώνεται το πρώτο δυστύχημα στην Πολεμική Αεροπορία με μαχητικό F-104 Starfighter

Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν, διαβεβαιώνει ο νέος αρχηγός της IAF

SPIKE LR2: H Εθνική Φρουρά Κύπρου εκπαιδεύεται στο ισραηλινό αντιαρματικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς [vid]

Ουκρανία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις – Δύο θάνατοι σε ρωσικό έδαφος από επίθεση ουκρανικών drones

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν ξανά για τα Στενά του Ορμούζ και όσα πλοία προσπαθήσουν να περάσουν

Βουλή – Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων: Θετική γνώμη κατά πλειοψηφία για την αναβάθμιση των φρεγατών MEKO

Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να φερθεί έξυπνα και να παραδοθεί – Έχουμε διαλύσει τον στρατό τους»

SOUTHCOM: Δύο νεκροί από αμερικανικό πλήγμα σε σκάφος ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών [vid]

Top News

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Βίντεο με τη Ρία Ελληνίδου να χοροπηδά στο τραμπολίνο που αγόρασε για τον γιο του, Πάρη

Νότης Σφακιανάκης: Βαρύ πένθος για τον τραγουδιστή – Πέθανε η αδερφή του

Πέθανε ο παπά-Τσάκαλος - «Έζησε όπως ήθελε να ζήσει»

Αλέξανδρος Κοψιάλης: Έβγαινα από την παραλία και κρυβόμουν πίσω από τους φίλους μου - Έχω συναισθηματική υπερφαγία

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert