OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Αν οι δανειστές μας σπρώξουν στο γκρεμό θα πέσουν πολλοί μαζί μας»! Δηλώσεις Ήσυχου

05/06/2015 - 14:45
Share on FacebookShare on Twitter

“ Αν θεωρηθεί ότι οι δανειστές θέλουν να μας σπρώξουν στην άκρη του γκρεμού, τότε να ξέρουν ότι ποτέ δεν πέφτει ένας αλλά πέφτουν πάρα πολλοί που δεν το υπολογίζουν. Η αυτοκτονική λογική που επιλέγουν οι Ευρωπαίοι, οι ορισμένες κυρίαρχες δυνάμεις στον πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού, αναφέρομαι στην γερμανική πολιτική ελίτ σήμερα, αν αυτό το πράξει, τότε ο ελληνικός λαός έχει πάρα πολλά όπλα στα χέρια του”. Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος με αυτές τις δηλώσεις δίνει το στίγμα των απόψεων που υπάρχει σ΄ ένα μεγάλο μέρος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ “Sto Kokkino 105,5”, έδειξε ότι η ρήξη με τους δανειστές δεν είναι πλέον απίθανο σενάριο, παρά την αισιοδοξία που άλλα στελέχη της κυβέρνησης θέλουν να κρατήσουν ζωντανή.

Οι δηλώσεις Ήσυχου που θα συζητηθούν :

«Οι δανειστές φαίνεται ότι συνεχίζουν να τεστάρουν και να δοκιμάζουν τις αντοχές του ελληνικού λαού αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης. Μέσα στις επόμενες 12 μέρες αυτό το τεστ ή θα συνεχίσουν να το εφαρμόζουν και να το υλοποιούν, πράγμα που σημαίνει πολιτική ρήξης, επιλογή ρήξης από την πλευρά τους. Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ότι πέραν των διαθέσεων ή των προθέσεων των δανειστών εμείς να είμαστε εξαιρετικά καθαροί, ειλικρινείς, όπως ήμασταν από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του τόπου και να πούμε την αλήθεια. Η αλήθεια σημαίνει ότι σε περίπτωση που οι δανειστές επιμένουν στη συνταγή και στη φόρμουλα της εμμονής αυτής της δογματικής νεοφιλελεύθερης συνταγής, που δεν διαιρεί απλά την Ευρώπη σε δύο μέρη αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τις επόμενες γενιές της χώρας μας σε μια εξοντωτική διαδικασία διαχρονική.

Άρα οι επιλογές για μας είναι:

Να τιμήσουμε και να τηρήσουμε το πρόγραμμά μας στο σημείο εκείνο που δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και κατά δεύτερο λόγο, αν θεωρηθεί ότι οι δανειστές θέλουν να μας σπρώξουν στην άκρη του γκρεμού, τότε να ξέρουν ότι ποτέ δεν πέφτει ένας αλλά πέφτουν πάρα πολλοί που δεν το υπολογίζουν. Η αυτοκτονική λογική που επιλέγουν οι Ευρωπαίοι, οι ορισμένες κυρίαρχες δυνάμεις στον πυρήνα του νεοφιλελευθερισμού, αναφέρομαι στην γερμανική πολιτική ελίτ σήμερα, αν αυτό το πράξει, τότε ο ελληνικός λαός έχει πάρα πολλά όπλα στα χέρια του.

Οι εκλογές είναι μια διαδικασία εξαιρετικά δημοκρατική που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα μιας διαπραγμάτευσης, στην οποία από την πλευρά τους οι δανειστές ποτέ δεν επιδίωξαν επί της ουσίας. Αυτές οι διαδικασίες των εκλογών, της λαϊκής ετυμηγορίας, θα δώσουν μια ευκαιρία στην ελληνική κοινωνία να δει και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Αυτό το γνωρίζουν οι δανειστές κι αν επιλέξουν να μας πάνε σε εκλογές με μια άλλη ατζέντα τότε πρέπει να ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός σε τέτοιες στιγμές της ιστορίας του ήταν εξαιρετικά σοφός, εξαιρετικά ενωμένος, πεισματάρης και νικητής στο τέλος.

Δεν επιλέγουμε μονόδρομους που μας πάνε στις ίδιες συνταγές. Μια λαϊκή εντολή θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε και άλλους προσανατολισμούς, οι οποίοι βέβαια θα έχουν και το βαθμό δυσκολίας τους αλλά οπωσδήποτε θα μας βγάλουν από το σπιράλ της ύφεσης. Είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζουν καθαρά και οι δανειστές αλλά και οι εσωτερικοί «δανειστές» δηλαδή οι προπαγανδιστές του μνημονίου, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν πάψει και δεν παύουν πρώτα να αναμασούν τα λόγια του ΔΝΤ και του κυρίου Γιούνκερ και της κυρίας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε και μετά να εμφανίζονται ότι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και εξαθλιωμένες μάζες. Είναι αυτοί που μας φέρανε εδώ που μας φέρανε εφαρμόζοντας τα μνημόνια πέντε χρόνια με δογματικό τρόπο. Μας φέρανε στα σημερινά αδιέξοδα.

Εμείς δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να υιοθετήσουμε μονόδρομους που μας πάνε ως λαό σε μια αυτοκτονική λογική. Αρά και οι εναλλακτικές και οι διαδικασίες που ανοίγονται και οι προοπτικές είναι υπαρκτές, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλες τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας που αργά ή γρήγορα βρίσκονται στο δικό μας δρόμο και στη δική μας κατάσταση».

Tags: ΑΝΥΕΘΑΔΑΝΕΙΣΤΕΣΗΣΥΧΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Η είσοδος της τεχνολογίας στην αμυντική βιομηχανία είναι σημαντική για την ύπαρξή μας» [vid]

30/03/2026 - 15:25
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

27/03/2026 - 19:05
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Ισχυρό το ενδιαφέρον της Κύπρου για το σύστημα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ – Θα γίνει συνάντηση με την ΕΑΒ»

24/03/2026 - 15:54

Διαβάστε Επίσης

KF-21: Βγήκε από τη γραμμή μαζικής παραγωγής το πρώτο εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος της Νότιας Κορέας [vid]

Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ συνομιλούσαν με τον Γκαλιμπάφ, πρόεδρο του κοινοβουλίου του Ιράν

Ισραήλ: Αεροπορική επιδρομή σε ιρανικά συστήματα αεράμυνας κοντά στην Κασπία Θάλασσα

Η Planetek Hellas εκτόξευσε τον κυβοδορυφόρο OPTISAT με τον πύραυλο Falcon 9 της SpaceX

Τουρκία: Καταρρίφθηκε ακόμη ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το Ιράν

Φινλανδία: Οπλισμένο ουκρανικό drone έπεσε στο έδαφός της – Το Κίεβο ζήτησε συγγνώμη

Ιράν: «Δεν θα φύγει ο πρέσβης μας από τη Βηρυτό», που έχει κηρυχθεί ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από τον Λίβανο

Top News

Καιρός: Πότε φτάνει η κακοκαιρία «Erminio» που έχει σημάνει συναγερμό στους μετεωρολόγους - Και η Αττική στις περιοχές που θα «χτυπήσει»

Χρήστος Λούλης: «Αποδέχομαι ότι είμαι ωραίος, το δικό μας "για πάντα" με την Έμιλυ Κολιανδρή το δουλεύουμε»

Influencer δημοσίευσε εικόνες από την κηδεία της κόρης της που αυτοκτόνησε στα social media - Πόζαρε σαν μοντέλο

Μαρινέλλα: Το τελευταίο αντίο και οι δημόσιοι αποχαιρετισμοί - Όλο το πεντάγραμμο υποκλίθηκε στη σπουδαία καλλιτέχνιδα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert