OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

«Η ΕΛΒΟ θα μείνει στο δημόσιο» λέει ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος

15/06/2015 - 19:53
Share on FacebookShare on Twitter

O ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) στη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη και είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης, όπου παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Ο ΑΝΥΕΘΑ επανέλαβε ότι την ιδιοκτησία της ΕΛΒΟ θα έχει το Ελληνικό Δημόσιο και τόνισε ότι έχει σημασία η εξωστρέφεια της επιχείρησης. Η εκκαθάριση, είπε, και η ιδιωτικοποίηση που είχαν δρομολογηθεί, δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει έδαφος για ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αρκεί από τη μια να υπάρχει εξωστρέφεια και από την άλλη να αξιοποιηθούν στο εσωτερικό τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν για συνεργασίας με δήμους, περιφέρειες, νοσοκομεία και Πυροσβεστική. Επίσης έκανε γνωστό ότι την Πέμπτη θα επισκεφτεί την ΕΛΒΟ ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας ο οποίος θα αναφερθεί στις δραστηριότητες της ΕΛΒΟ που αφορούν στη συνεργασία της επιχείρησης με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στις δυνατότητες για διεθνείς συμμαχίες τόσο για συμπαραγωγές όσο και για κοινές παρουσίες σε διεθνείς διαγωνισμούς. Είμαστε, είπε, ανοιχτοί σε συμπαραγωγές και συνεργασίες, αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν σαν βασικές προτεραιότητες, την οριστική παύση των διαδικασιών εκκαθάρισης, τον διορισμό διοίκησης και την κατάρτιση ενός προγράμματος παραγωγικής ανάταξης της ΕΛΒΟ.

Σε δήλωσή του ο ΑΝΥΕΘΑ μετά τη συνάντηση τόνισε: «Είναι η ώρα των έργων, αρκετή διάγνωση κάναμε. Τώρα επείγει μια διαδικασία, νομοθετική και πρακτική, προκειμένου να γίνει πράξη η επιβίωση και η ανάπτυξη αυτής της επιχείρησης. Οι δυνατότητες για την ΕΛΒΟ είναι τεράστιες, δεν έχουμε ούτε καν αγγίξει το 5% των δυνατοτήτων που υπάρχουν για εξωστρέφεια  και συνεργασίες ήδη έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την παράδοση από την πλευρά μας 90 τροχοφόρων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, ελληνικής κατασκευής που δεν τα έχουμε σε χρήση, τα οποία αφού να αναβαθμιστούν θα πωληθούν στην Αίγυπτο, ενώ έχουμε τη δυνατότητα επέκτασης αυτής τη σύμβασης και για άλλα 200-220 οχήματα. Επίσης είμαστε σε συζητήσεις με το Κατάρ, τη Ρωσία και την Κίνα. Οι δυνατότητες συμπαραγωγής, απόκτησης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας είναι τεράστιες. Το κυριότερο είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για μια Θεσσαλονίκη που μαστίζεται από ανεργία όπως και τα άλλα αστικά κέντρα της χώρας μας».

Tags: ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΕΛΒΟΗΣΥΧΟΣ

Related Posts

Spike LR2
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SPIKE LR2: H Εθνική Φρουρά Κύπρου εκπαιδεύεται στο ισραηλινό αντιαρματικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς [vid]

05/05/2026 - 21:18
MEKO
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Βουλή – Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων: Θετική γνώμη κατά πλειοψηφία για την αναβάθμιση των φρεγατών MEKO

05/05/2026 - 20:00
THEON
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η THEON σύναψε δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του 80% της γαλλικής MERIO

05/05/2026 - 17:35

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1964 σημειώνεται το πρώτο δυστύχημα στην Πολεμική Αεροπορία με μαχητικό F-104 Starfighter

Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν, διαβεβαιώνει ο νέος αρχηγός της IAF

SPIKE LR2: H Εθνική Φρουρά Κύπρου εκπαιδεύεται στο ισραηλινό αντιαρματικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς [vid]

Ουκρανία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις – Δύο θάνατοι σε ρωσικό έδαφος από επίθεση ουκρανικών drones

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν ξανά για τα Στενά του Ορμούζ και όσα πλοία προσπαθήσουν να περάσουν

Βουλή – Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων: Θετική γνώμη κατά πλειοψηφία για την αναβάθμιση των φρεγατών MEKO

Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να φερθεί έξυπνα και να παραδοθεί – Έχουμε διαλύσει τον στρατό τους»

SOUTHCOM: Δύο νεκροί από αμερικανικό πλήγμα σε σκάφος ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών [vid]

Top News

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Βίντεο με τη Ρία Ελληνίδου να χοροπηδά στο τραμπολίνο που αγόρασε για τον γιο του, Πάρη

Νότης Σφακιανάκης: Βαρύ πένθος για τον τραγουδιστή – Πέθανε η αδερφή του

Πέθανε ο παπά-Τσάκαλος - «Έζησε όπως ήθελε να ζήσει»

Αλέξανδρος Κοψιάλης: Έβγαινα από την παραλία και κρυβόμουν πίσω από τους φίλους μου - Έχω συναισθηματική υπερφαγία

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert