OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας – Νότιας Κορέας

20/08/2015 - 13:51
Share on FacebookShare on Twitter

Η Νότια Κορέα εξαπέλυσε σήμερα δεκάδες βολές πυροβολικού προς την κατεύθυνση της Βόρειας Κορέας, αφού η Βόρεια Κορέα φέρεται να εκτόξευσε ένα βλήμα προς ένα μεγάφωνο στη Νότια Κορέα που μετέδιδε εκπομπές κατά της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ.

Η Βόρεια Κορέα δεν απάντησε προς το παρόν στους πυροβολισμούς της Νότιας, ανέφερε.

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της αναγνώρισαν την τροχιά ενός βλήματος που φέρεται να εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα γύρω στις 3.52 μ.μ. (9.52 π.μ. ώρα Ελλάδας), το οποίο δεν φαίνεται να προκάλεσε ζημιές στο μεγάφωνο ή οποιουσδήποτε τραυματισμούς.
«Ο στρατός μας αναβάθμισε την επιτήρηση και παρακολουθεί στενά τις στρατιωτικές κινήσεις της Βόρειας Κορέας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας αύξησε το επίπεδο συναγερμού στον ύψιστο βαθμό.

Τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δεν έκαναν καμία αναφορά σε πυρά εκ μέρους της Βόρειας Κορέας.
Το βλήμα έπεσε σε μία περιοχή περίπου 60 χλμ. βόρεια της Σεούλ στο δυτικό τμήμα της συνοριακής ζώνης, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. Οι νοτιοκορεάτες κάτοικοι της περιοχής διατάχθηκαν να την εκκενώσουν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το Yonhap ανέφερε πως το βλήμα φαίνεται να έπεσε σε μία ορεινή περιοχή κοντά σε νοτιοκορεατική στρατιωτική βάση στην πόλη Γεοντσεόν.

Το γραφείο της προέδρου της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ανέφερε το Yonhap.

Η ανταλλαγή πυρών είναι η πρώτη μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν στρατιώτες της Βόρειας Κορέας προσέγγισαν τη μεθόριο και δεν υποχώρησαν όταν ο Νότος εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά. Οι στρατιώτες του Βορρά ανταπέδωσαν τα πυρά και η ανταλλαγή πυρών διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά, όμως κανείς δεν τραυματίστηκε.

Η ένταση μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας αυξήθηκε αφότου νωρίτερα αυτό τον μήνα δύο νοτιοκορεάτες στρατιώτες τραυματίστηκαν από εκρήξεις ναρκών στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ). Η Σεούλ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι ευθύνεται για τους θανάτους, κατηγορία την οποία η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε.
Στη συνέχεια η Σεούλ άρχισε να μεταδίδει προπαγανδιστικά μηνύματα εναντίον της Πιονγκγιάνγκ από τα μεγάφωνα στα σύνορα, επαναλαμβάνοντας μια τακτική που οι δύο πλευρές είχαν σταματήσει το 2004.

Η Βόρεια Κορέα απαίτησε το Σάββατο από τη Νότια Κορέα να σταματήσει τις εκπομπές απειλώντας στην αντίθετη περίπτωση ότι θα αναλάβει στρατιωτική δράση και τη Δευτέρα ξεκίνησε να μεταδίδει τις δικές της εκπομπές.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Νότια Κορέα που ξεκίνησαν τη Δευτέρα και τις οποίες η Βόρεια Κορέα θεωρεί ως προετοιμασία για πόλεμο.

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΚΟΡΕΑΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert