OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο γερμανικός Τύπος για την επίθεση στην Άγκυρα

12/10/2015 - 11:04
Share on FacebookShare on Twitter

Η διπλή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το Σάββατο στην ‘Αγκυρα απασχολεί τον γερμανικό Τύπο και βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων, όπως η Die Welt, Die Zeit, Frankfurter Allgemeine και το περιοδικό Der Spiegel, καθώς ο επικεφαλής της τουρκικής κοινότητας στη Γερμανία προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και εθνικιστών Τούρκων ακόμη και στη χώρα.

Ο Γιοκάι Σοφούογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Kolner Sadt-Anzeiger επεσήμανε ότι μετά την επίθεση του Σαββάτου φοβάται για το ενδεχόμενο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και εθνικιστών Τούρκων ακόμη και στη Γερμανία. «Όπως είναι η ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή στην Τουρκία φοβάμαι περαιτέρω κλιμάκωση ακόμη και εδώ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι έχει δει πολλές εκκλήσεις για διαδηλώσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Εξάλλου ο Σοφούογλου επεσήμανε ότι υπάρχουν και εκκλήσεις οπαδών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) για αντίποινα, αν και υπογράμμισε ότι τόσο οι ακραίοι Κούρδοι όσο και οι εθνικιστές Τούρκοι αποτελούν μειονότητα στη Γερμανία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων Τζεμ Εζντεμίρ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παγώσει τις συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν θα πρέπει μέχρι τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου να κάνουμε τίποτε που θα μπορούσε να εκληφθεί ως ενίσχυση του Ερντογάν», είπε ο Εζντεμίρ μιλώντας στις εφημερίδες του ομίλου Funke Mediengruppe.
«Οποιαδήποτε συμφωνία θα ήταν ένα μήνυμα ότι ο Ερντογάν αποτελεί για εμάς έναν κανονικό συνομιλητή. Όμως ένας ηγέτης που αποδέχεται τον θάνατο πολιτών του, αστυνομικών και στρατιωτών δεν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιος (κανονικός συνομιλητής)», τόνισε ο ίδιος.
«Όποιος βυθίζει στο χάος τη χώρα του επειδή φοβάται ότι σε περίπτωση ήττας του στις εκλογές θα πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τα εγκλήματά του δεν είναι ένας αξιόπιστος εταίρος», συνέχισε ο Εζντεμίρ.

Tags: ΑΓΚΥΡΑΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία - F-16
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: «Ξηλώθηκε» διοικητής αεροπορικής βάσης στο Ικόνιο, αφού F-16 πέταξαν πάνω από στάδιο κατά τη διάρκεια αγώνα

29/04/2026 - 18:01
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Foreign Affairs: Ο πόλεμος στο Ιράν απειλή για την Τουρκία

28/04/2026 - 12:56
Baykar
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Baykar: Αποκαλυπτήρια για το τουρκικό drone «καμικάζι» K2 και τα περιφερόμενα πυρομαχικά Sivrisinek [vid]

27/04/2026 - 12:19

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1825: Ο Ελληνικός Στόλος πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στη Μεθώνη

Παρέμβαση Ελλάδας στον ΟΗΕ σε δήλωση Τουρκίας: Ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν συνάδει με τη Σύμβαση του Μοντρέ

Ο Πούτιν πρότεινε στον Τραμπ «λύσεις» για τα πυρηνικά του Ιράν και προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ισραήλ: «Δεν υπάρχει εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο» – Συνεχίζονται οι μάχες, «στον αέρα» οι συνομιλίες

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αυξάνει το εύρος των πληγμάτων της εναντίον της Ρωσίας

Η Βρετανία απέλασε Ρώσο διπλωμάτη ως αντίποινα για την απέλαση Βρετανού που κατηγορήθηκε από τη Μόσχα για κατασκοπεία

Τραμπ: O ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν θα συνεχιστεί μέχρι να γίνει συμφωνία για τα πυρηνικά

ΗΠΑ: Ο πόλεμος στο Ιράν έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 25 δισεκατομμύρια δολάρια

Top News

Κατερίνα Καινούργιου: Έξαλλη με τις φωτογραφίες AI της κόρης της που έχουν κυκλοφορήσει - «Αυτό δεν είναι δικό μου παιδί»

Μαριάννα Τουμασάτου για Αλέξανδρο Σταύρου: «Δεν έχω ζηλέψει ποτέ τον σύζυγό μου, αλλά ούτε εκείνος εμένα»

Η Eurovision κρατάει τη Μπέττυ Μαγγίρα στην ΕΡΤ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert