OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Τριάντα συλλήψεις σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους

27/10/2015 - 10:48
Share on FacebookShare on Twitter

Τριάντα άνθρωποι που πιστεύεται ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) συνελήφθησαν σήμερα την αυγή στην πόλη Κόνια (Ικόνιο), στην κεντρική Τουρκία, την επομένη μιας φονικής ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στην τουρκική αστυνομία και τζιχαντιστές της οργάνωσης αυτής στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η αντιτρομοκρατική αυτή επιχείρηση της αστυνομίας είχε στόχο μια σειρά από σπίτια που βρίσκονται σε πολλές περιοχές της Κόνια, η οποία θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Χθες το πρωί 2 αστυνομικοί και 9 μέλη που πιστεύεται ότι ανήκουν στο ΙΚ σκοτώθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετά την πιο σοβαρή ανταλλαγή πυρών που σημειώνεται στο τουρκικό έδαφος από το καλοκαίρι όταν η Άγκυρα εντάχθηκε στον συνασπισμό που πολεμάει το ΙΚ.
Η τουρκική αστυνομία ενέτεινε τις επιχειρήσεις της κατά της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, ενώ στη χώρα επικρατεί μεγάλη ένταση μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 2 Οκτωβρίου στην Άγκυρα με θύματα 102 ανθρώπους πριν από πορεία υπέρ της ειρήνης του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και άλλων κομμάτων, όπως και οργανώσεων της Αριστεράς.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι ο κύριος ύποπτος αυτής της πλέον πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώνεται στην ιστορία της Τουρκίας. Κατηγορίες έχουν ήδη απαγγελθεί σε τέσσερα μέλη του ΙΚ, τα οποία έχουν φυλακιστεί.
Η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορεί την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση ότι έχει δείξει επιείκεια στα τζιχαντιστικά κινήματα της Συρίας που πολεμούν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε χθες να συνεχίσει να πολεμάει «όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις» που απειλούν την Τουρκία, το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τις ακροαριστερές οργανώσεις.

Tags: ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης [vids]

11/02/2026 - 19:43
Altay
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Altay: «Παίρνει φωτιά» η γραμμή παραγωγής των τουρκικών αρμάτων μάχης νέας γενιάς – Το 2028 θα έχουν παραδοθεί 85

11/02/2026 - 12:42
Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45

Διαβάστε Επίσης

Φρεγάτες Bergamini: Δεσμευτική συμφωνία τον Μάρτιο – Το ρευστό χρονοδιάγραμμα και ο οπλισμός που θα κρίνει το αποτύπωμα

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές στα δυτικά και ανατολικά, με θυελλώδεις ανέμους

Σαν σήμερα: Το 1878 δύναμη 2.000 Κρητών επαναστατών επιτίθεται στο φρούριο Ιτζεδίν στα Χανιά

Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν κατάφερε να τον πείσει να αναλάβει δράση κατά του Ιράν – «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις»

Ο Αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε τη χειμερινή εκπαίδευση της ΣΜΥ – Δείτε φωτογραφίες

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την βάση αλ Τανφ και μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία

Δαβάκης για «Ατζέντα 2030»: «Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ένταξη της εγχώριας βιομηχανίας στις διεθνείς αλυσίδες»

Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης [vids]

Top News

Συνταγή για ούρφα κεμπάπ με πρόβειο κιμά

Eurovision 2026, «Sing for Greece» - Η Κατερίνα Βρανά αυτοτρολάρεται για την ταχύτητα που μιλάει: «Θα έχουμε τελειώσει σε 4,5 – 5 ώρες»

Ευαγγελία Μουμούρη: Υπέγραψα σύμφωνο συμβίωσης φορώντας μαγιό και γούνα, δεν έχω καμία φωτογραφία

Όλα όσα συνέβησαν στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Τουρκία: Το «πηγαδάκι», τα κομπολόγια , οι δηλώσεις και το «αυτοκρατορικό» μενού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert